кало написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвременно ПВО
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
piston написа Виж мнениеНа мен не ми допада, че все още има хора в антенният пост (който е лакома мишена).... Явно някои уроци от 1999 още не са научени....
Иначе, успешни изпитания на ракетата за далечна стрелба на С-500:
Проведены успешные испытания дальней противоракеты, которая войдет в состав перспективной зенитной ракетной системы (ЗРС) С-500, сообщил источник в оборонно-промышленном комплексе.
«Испытания были проведены в последних числах июня. Все поставленные в рамках мероприятия цели и задачи полностью выполнены», — приводит слова источника ИТАР-ТАСС. Он подчеркнул, что разработка ЗРС нового поколения С-500 ведется Концерном ПВО «Алмаз-Антей» полностью в соответствии со сроками, указанными в госпрограмме вооружения до 2020 года.
С-500 представляет собой новое поколение зенитных ракетных систем, основная задача комплекса — борьба с боевым оснащением баллистических ракет средней дальности. С-500 будет способна обнаруживать и одновременно поражать до 10 баллистических целей, летящих со скоростью до семи километров в секунду, а также боевые блоки гиперзвуковых крылатых ракет.
Предполагается, что по боевым возможностям ЗРС С-500 будет значительно превосходить стоящую сейчас на вооружении ЗРС С-400 «Триумф» и ее конкурента — американскую систему PAC-3 (последняя версия зенитного ракетного комплекса Patriot).
Comment
-
кало написа Виж мнениеТой, антенният пост за последните 15-тина години е станал и бая по-защитен."Я знаю, что после смерти на мою могилу нанесут кучу мусора. Но ветер Истории безжалостно развеет ее"
И. В. Сталин
Comment
-
кало написа Виж мнениеИ от ръжда, ако ще тролим."Я знаю, что после смерти на мою могилу нанесут кучу мусора. Но ветер Истории безжалостно развеет ее"
И. В. Сталин
Comment
-
Незнам дали си заслужава нова тема (нека модератора прецени), но вдъхновен от Кало се сетих за случая с бутнатата къща в Горна баня (28.04.1999)....
В крайна сметка разбра ли се каква е причината за сакатлъка? Порових нетя, ама нищо достатъчно грамотно написано не ми попадна, та ако някой знае нещо или помни да казва...
"Я знаю, что после смерти на мою могилу нанесут кучу мусора. Но ветер Истории безжалостно развеет ее"
И. В. Сталин
Comment
-
piston написа Виж мнениеНезнам дали си заслужава нова тема (нека модератора прецени), но вдъхновен от Кало се сетих за случая с бутнатата къща в Горна баня (28.04.1999)....
В крайна сметка разбра ли се каква е причината за сакатлъка? Порових нетя, ама нищо достатъчно грамотно написано не ми попадна, та ако някой знае нещо или помни да казва...
[ATTACH=CONFIG]25572[/ATTACH]
Comment
-
Навремето служех в с. Мусачево, но не в подделенето по ЯХБЗ, а съседното до него - по РЕБ (малко преди голф игрището). Един от старшините ми разказа веднъж на един наряд, че заради тях е паднала ракетата в Горна Баня, тогава целия батальон за РЕБ е бил до сръбската граница и са смущавали както сърбите така и НАТО-вците, без обаче да предупредят Алианса какво правят и ракетата е била по погрешка за тях, но пропуснала. И аз незнам дали ми връзваше тенекия или е било така наистина незнам.
Comment
-
Хатори Ханзо написа Виж мнениеНавремето служех в с. Мусачево, но не в подделенето по ЯХБЗ, а съседното до него - по РЕБ (малко преди голф игрището). Един от старшините ми разказа веднъж на един наряд, че заради тях е паднала ракетата в Горна Баня, тогава целия батальон за РЕБ е бил до сръбската граница и са смущавали както сърбите така и НАТО-вците, без обаче да предупредят Алианса какво правят и ракетата е била по погрешка за тях, но пропуснала. И аз незнам дали ми връзваше тенекия или е било така наистина незнам."Я знаю, что после смерти на мою могилу нанесут кучу мусора. Но ветер Истории безжалостно развеет ее"
И. В. Сталин
Comment
-
Аз бях ОХР там през 2005 и то само за 3 месеца, след това Джуганите и антените към тях с кирки и голями чукове ги чупихме и изгаряхме обурудването в една огромна яма в самото подделение (близо до ГСМ), след това закриха подделението. Модел незнам какви бяха защото ги виждахме само като ги изкарват от Секретната част да ги чупим - след нас само камиона с голо шаси оставаше, всичко друго в огъня.
Comment
-
Хатори Ханзо написа Виж мнениеАз бях ОХР там през 2005 и то само за 3 месеца, след това Джуганите и антените към тях с кирки и голями чукове ги чупихме и изгаряхме обурудването в една огромна яма в самото подделение (близо до ГСМ), след това закриха подделението. Модел незнам какви бяха защото ги виждахме само като ги изкарват от Секретната част да ги чупим - след нас само камиона с голо шаси оставаше, всичко друго в огъня.
http://russianarms.mybb.ru/ - (Техника и вооружение войск РЭБ)
Ако намериш нещото - пиши!
Иначе въобще не вярвам нашите АКТИВНО да са заглушавали каквото и да било, не виждам и каква причина бихме имали да го правим. Без това ни бомбандираха и ни нарушаваха въздушното пространство и никой нищо не правеше...
P.S. Ето малко информация, която не мога да броя за 100% достоверна (макар силно да уважавам полковник Пампоров, просто не съм сигурен дали е казал това):
http://www.pan.bg/view_article-53-14...teritoriq.html
И още:
http://pressadaily.bg/publication/17...0%D1%8A%D1%85/"Я знаю, что после смерти на мою могилу нанесут кучу мусора. Но ветер Истории безжалостно развеет ее"
И. В. Сталин
Comment
-
Като гледам машините май са били АКУП-1, разбира се част от оборудването беше демонтирано под надзора на някакъв майор от Ген. Щаба, но огромната част от нещата ги чупехме с кирки, секири и чукове и хайде в огромната яма. 3 дни близо изгаряхме всеки ден по няколко камиона, като след 1-вия ден бях вечерта наряд и слезнах вечерта в ямата и имаше няколко сантиметра калай, а някой от другите войници казвах, че има и сребро в спойките. Имаше и някакви огромни радио-лампи дето ги слагахме в специални кутий с легла за тях (размера им беше в диаметър около 20 см и високи около 35-40 см) - майора специално надблюдаваше някоя да не я счупим. Секретно оборудване се бракувало по този начин - с чупене и горене. Луда работа! След като почупихме всичко в Мусачево ни прехвърлиха в ЗРБ-то (щаба) в Божурище... и там чупихме ... Цялата служа мина в наряди и чупене.
Comment
Comment