Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Предстоящи въстановки или събития

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Предстоящи въстановки или събития

    Тук в тази тема предлагам членовете на Традиция да предупреждават поне около 12-13 дена по-рано за предстояща въстановка или някакво събитие свързано с тях, за да може който иска до отиде да ги погледа, ако е в близост до града на съответната въстановка или дори има желание да участва, или просто да изяде едно агънце с тях
    Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

    Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

    Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

    #2
    :rock: Вече съобщих другаде, че на 11 юни в Тетевен се организира т.нар."жива картина"- геройската смърт на Никола Войновскии още един Ботев четник. Ще участва Тетевенския клон на дружеството с председател Александър ........ Част от софийския клон също ще посети събитието. Вероятно ще може да се преспи някъде в града, ако има много мераклии.:sm186:



    :rock: Изложбата, която софийския клон организира в Музея на МВР на ул. "Лавеле" ¹ 30, за жалост ще бъде закрита на 18 юни. Всички които са дали експонати, трябва да се явят сутринта около 10 ч. за да си вземат нещата. Дано скоро организираме пак подобна изява. Поради липса на цифров апарат, не съм снимал още, но се надявам все пак, да се направят снимки и да се пуснат да ги видят тези, които не успяха да ги пипната на живо.
    От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

    Comment


      #3
      :fire: Възстановката в Тетевен - с.Черни Вит, мина идеално!!! Местните хора водени от членовете на Дружеството се представиха блестящо!!!

      :nworthy: Въпреки дъжда, живата картина стана, напук на всичко. Въпреки, че артиста, който игра предателя, се беше здраво понапил предната вечер и закъсня, почти с час. Въпреки, че при падането (когато турците гърмяха по него), нашия главен герой се подхлъзна и счупи приклада на пушката си - една хубава стара двуцевка с външни койруци. Местните хора бяха дошли отрано. Народ, дечурлига и шумотевица. Имаше сергии с боклучета и парцалки. И смрад на кебапчета и бира. Както си е на панаир.

      Нашите като се наредили в строя под конец. Най отпред командира със сабля, после барабанчика, после знаменосеца, после останалите с пушките. Чудо. На паметника двама от нашите - караул. Лъщят щикове и отлички. Да ти е кеф да ге гледаш. Снимки - йок. Апарата се скапа. Брадмайора направи после няколко снимки и може да ги пусне за илюстрация. Дано!:nworthy:

      :sm186: И местните власти и организатори се бяха представили добре. Имаше много прилична софра на поляната зад паметника. Обаче.... :wall:

      Нали сме си в нашенско! Нали сме си ние! Не можахме да излезем от хватката на политиката и предизборната глупотевица. И по едно време дикторката обявява: Цветя ще поднесат ..... и се почна едно изреждане на местни представители от парламентарно-представените партии. Излизат едни зомбита - двама по-двама. Поставят нещо като венци (едни опърпани китки - не ти е работа) и гледат умно - точно като зомби. И се сменят с други, точно като тях - досущ същите! :1087: :1087:
      А после на софрата - Мале мила, ела да видиш какво могат. :nworthy: :imperial: Обградиха масата плътно и не мръднаха от нея. Един до друг. Не можеш ги премина. А тя - масата де - шведска. Отстрани цяла камара чинийки, както е по шведски - да си туриш и да мезиш кротко. А нашите политици, като се туриха на масата и не само мезят, ами здраво се хранят. Опрели шкембета плътно в масата и лапат, лапат!!! И уиски наливат. Здраво! С лед! И пак лапат! Направо, от големите чинии. Така, на камарка си останаха малките. Абе, чудо, Абе, култура!:shrug:
      Нашите от Опълченската дружина, така и не можаха да се доближат до масата. Пък и нали сме си срамливи, така оставиха и ядене и пиене, да го лапат ония гнусните политици. Което и стана. Накрая един от тях, дето най-много лапаше, като омете поредната чиния, си прибра в джоба последната ябълка. За в къщи. Последната! Щото вече нямаше къде да я побере.
      Направо се отвратих от тия дембели. През цялото време си говореха за бизнес и колко долари и евро спечелили или щели да спечелят. А уж са политически противници. Абе, отврат!!! :x :x :x


      После нашите хора, по покана на местното ръководство, отидоха да се видят и повеселят на спокойствие, без тия навлеци и там всичко е преминало на 6. Аз не присъствах, поради технически проблеми с колата и затова не мога да дам подробности. Но това не е най-важното. :rock:


      :nworthy: :nworthy: :nworthy: Важното е, че за пореден път Дружеството показа пред хората, че съществува в страната ни група единомишленици, които помнят и тачат геройското дело и геройската смърт на Ботевите четници Никола Войновски и Илия Пандурски. Вечна им памет!!! :nworthy: :nworthy: :nworthy: :nworthy:
      Last edited by танкиста от Харков; 20-06-2005, 15:11.
      От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

      Comment


        #4
        Ех, жалко, че не успях да дойда, но като изключим лапащите политици, добре сте си изкарали. Ще чакаме снимки.

        Comment


          #5
          Чакаме снимкиииииииииии! Ако може и няколко на дупетати как ядът, мискините гадниииииииии!
          защо всичко хубаво трябва да се разваля то тях?Бас ловя, че си нямат на представа, кой е Никола Войновски!както й да е!Да не развалям хубавата тема!
          Чакаме снимки!
          То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

          Comment


            #6
            :rock: :1087: :fire: :stupid: Къде си Брандмайоре, къде си!!! Слагай каквото е излязло:fire:
            От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

            Comment


              #7
              На 27.06.2005 г. по случай празника на гр. Лясковец - Петровден, търновският клуб (в който има и доста членове от Лясковец, Горна Оряховица, Златарица и др.), ще открием изложба на оръжие от освободителните движения и Руско - Турската война в Музея на градинарството в гр. Лясковец. Изложбата ще продължи 3-4 дни, а откриването ще е в понеделник от 17.30 часа. За откриването уредничката на музея е поканила Иван Нурков. Ако имате тия дни път оттук - заповядайте|

              Comment


                #8
                Да Регионалния Клон на НДрТр във В.Търново

                :rock: :sm100: :twisted: Внимавайте с тоя Нурков!!! Яли сме му попарата! Сега чувствам как се домогва до дружеството на регионално ниво. Пазете се от него, ако искате да има нещо свястно и приятелско във клона на В. Търново!!! Да не ядете и Вие старата попара!!! :twak: :aaa: :tdown
                От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

                Comment


                  #9
                  Иван Нурков НЕ Е ЧЛЕН на регионален клуб Велико Търново, защото не е и изявявал желание да бъде, но го познаваме от шест години и, макар че сравнително рядко посещава сбирките ни, досега освен някоя и друга ценна (за мен поне) консултация, други изказвания по отношение работата на клуба, освен подкрепата си, не е правил. Какво е правил в миналото еди-къде си и какви търкания и с кого е имал, въобще не ме интересува, но няма как да не го ценя и уважавам като специалист по балканското оръжие и оръжието от Руско-Турската война. Засега не се меси в работата на клуба, а и за в бъдеще едва ли ще го направи и това е достатъчно за мен.

                  Comment


                    #10
                    Тук подкрепям напълно Маузер. Навремето когато двамата с него се запознахме с Иван Нурков-той ни помогна доста-къде със съвет, къде с части. Даже му предложихме да се запише в клубът.На последното той категорично отказа.По тонът на гласът му разбрахме, че навремето нещо се е случило.
                    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

                    Comment


                      #11
                      Добре, че е отказъл. Иначе щяхте да пуснете дявола в кошарата. Е, малко пресилвам нещата, но опита ми и спомените ми от това лице не са никак добри. Ако не беше неговата разложителна дейност, до сега нашето дружество можеше де е далеч напред. Но така стана, че с около 5 години се забави процесът на консолидация и организационно укрепване на клуба и после на НДрТр. Може би до сега щяхме да сме се преборили със законодателството и с още други неща. Вие там си общувайте с него, консултирайте се, но моля Ви не го допускайте до организационни проблеми и пр.
                      Защото ще отворите бутилката с лошия джин.:aaa: :1087: :twisted:

                      :fire: Не се бъзикам и не ви плаша. Но ще завърша тирадата си против Нурков с фразата която всеки свещенник изрича преди да отвори Светото Евангелие, за да чете от него!

                      :nworthy: Да вимаваме !!! :nworthy:
                      От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

                      Comment


                        #12
                        То в наше време вниманието никак не е излишно, ама и вие в София се пазете от някои хора, там повече ядове сте брали с цепенето, да не оттървем хубавата работа някой ден и да станем за резил. За страничния наблюдател е чудно как може хора "болни" от една и съща болест, да се делят на такива и онакива, да правят разни нови организации и федерации, и да се плюят едни други.

                        Comment


                          #13
                          А ве хора какво сте се стреснали от един човек. Наистина не съм много навътре във вашите работи обаче като чета мненията на танкиста от Харков
                          .Защото ще отворите бутилката с лошия джин
                          или
                          Добре, че е отказъл. Иначе щяхте да пуснете дявола в кошарата
                          ми се струва че съм във супер як трилър филм, я хвайщайте пушките и в две редици почвайте да стреляйте :fire:
                          Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

                          Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

                          Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

                          Comment


                            #14
                            .
                            Last edited by ; 21-03-2006, 07:20.

                            Comment


                              #15
                              В мен са неговите статии за кремъчните оръжия произвеждани у нас. В скоро време ще бъдат качени на сайта ми.Така че ще можете да се запознаете отблизо с тях
                              То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

                              Comment

                              Working...
                              X