Много е добре да помислим, колкото се може повече мозъци, по този ужасен проблем, тъй като повечето "милитаристи" от нас, като деца са минали по тоя път и са имали късмет да оцелеят, знаят за какво става дума. Истината е, че мъжко дете не мирясва докато не допипа на воля оружието, което знае, че е на една ръка разстояние, макар, че то може да е заключено с три катанеца и пет похлупака. Лично аз се притеснявам за моят малък син, защото повечето играчки, които съм му купувал са достатъчно приближени пластмасови копия на истински гън-ове, знае как се сменят пълнители, как се пълнят патрони, зарежда, мери ... Аз вече нямам зачислен патлак, но дядото и вуйчото са още пищовлии, а и живеят в съседен апартамент, където често вършее синчето. Патрони чат-пат и аз намирам разпилени под хладилника и по мебелите от вуйчото, за което постоянно го кастря. Двете метални каси с анкер-болтовете на стените вършат работа донякъде, но не съм много сигурен, че моето гяволе няма да издебне момента в който дедото или вуйчото ще са в банята и ще им пребърка завчас джобовете за връзката с ключовете. Като се знам себе си какви съм ги вършил на неговата възраст - тръпки ме побиват, а е известно дето крушката не падала по-далеко от чвора.
Забравих да добавя, че дори колекцията от стари ръждилници е много опасна, защото изкушението да "гръмне" с някой от "тъпкачите" за детето е много голямо. Ще свие шепа ловджийски барут ако му прилегне отнякъде или ще си настърже барута от стек с кибрити, а ако е с афинитет към химията, може да експериментира в забъркването на взривоопасни каши. Аз лично съм пробвал да си правя барут по стари рецепти - добре, че не постигнах кой знае какви резултати. Като неподозирана опастност ще посоча богатите библиотеки с подробна информация за оружието и боеприпасите, които всеки от нас "милитаристите" притежава в дома си.
Забравих да добавя, че дори колекцията от стари ръждилници е много опасна, защото изкушението да "гръмне" с някой от "тъпкачите" за детето е много голямо. Ще свие шепа ловджийски барут ако му прилегне отнякъде или ще си настърже барута от стек с кибрити, а ако е с афинитет към химията, може да експериментира в забъркването на взривоопасни каши. Аз лично съм пробвал да си правя барут по стари рецепти - добре, че не постигнах кой знае какви резултати. Като неподозирана опастност ще посоча богатите библиотеки с подробна информация за оружието и боеприпасите, които всеки от нас "милитаристите" притежава в дома си.
Comment