Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пушка система Вердер 1869?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Пушка система Вердер 1869?

Наскоро прочетох в книгата на Маркевич "Ручное огнестрельное оружие", изд. 1937 г., че "...ружья Вердера впоследствии были на вооружении в Болгарии". Някой знае ли нещо повече по въпроса? Как са попаднали при нас? Кои части са ги имали на въоръжение?

Благодаря предварително.
    Attached Files
    Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
    A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

.
    Last edited by ; 21-03-2006, 17:53.

Comment

Здравей, Вал!

Ама че пушчица, а? Колко джунджурии са напъхали в затвора... Като знам технологиите на епохата, представям си колко труд е отивал да се направи едно такова оръжие.

Просто се чудех на "Баварската следа" - ако действително сме я имали на въоръжение тази пушка.
      A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Ник, това жувотну го няма по нашите земи и НИКОГА не е било на въоръжение в БА. Когато се създава Българската Земска Войска тя е въоръжена изцяло с Бердан 2.Крнки-те,Шаспа-та и Мартинките отиват в резерва и запаса.При положение, че имаме най-доброто оружие на въоръжение аз не виждам смисъл нашите прадеди да купуват пушки със съмнителни качества.Никъде го няма описано това което другарят го пише. Плюс това една такава пушка за цяр не е излизала у нас-не че няма да излезе де, но досега не е излизала.

Nick написа
        Наскоро прочетох в книгата на Маркевич "Ручное огнестрельное оружие", изд. 1937 г.
        Ник как мога да се сдобия с тази хубава книжчица?
        Attached Files
        Last edited by Parabellum; 26-05-2005, 02:26. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
        То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Parabellum написа
          Ник как мога да се сдобия с тази хубава книжчица?
          Не знам, брато. Аз я купих тук (в Америчко) от дилър, ама беше само една-единствена. Ако я видя отново ще те имам предвид.

Comment

Ами имай ме в предвид, защото наистина ме интересува това книжле.Много голямо добро ще ми направиш !
            То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

.
              Last edited by ; 21-03-2006, 17:53.

Comment

А не сте ли се замисляли, че става въпрос за проста печатна грешка? Словослагателят е видял в ръкописа вместо "Баварии", където действително е била на въоръжение, "Болгарии".

Comment

Mauser написа
                  А не сте ли се замисляли, че става въпрос за проста печатна грешка? Словослагателят е видял в ръкописа вместо "Баварии", където действително е била на въоръжение, "Болгарии".
                  Хммм... Отлично, Уотсън! Не бях се замислял за това, но по всяка вероятност това е обяснението, "опечатка".

Вал, благодаря за линка - изданието, което имам, не включва автоматични и следвоенни (ПСВ) модели. Този линк ще е отлично допълнение към книгата. Ама илюстрациите като че ли са от книгата на Жук, какво мислите по въпроса?

Comment

.
                    Last edited by ; 21-03-2006, 17:53. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Данеби това да е книгата на Маркевич? Прилича... Само дето най-първите глави /включително за дискутираната пушка/ не са качени. Или е друга книга???

Пък ето я тука, преиздадена през 1995 /сигурно фототипно издание, едва ли ще си играят да го подобряват.../, 12 Евро струва, а пък плащането и доставката май стават вътре в Германия, така че би трябвало да не е трудно сдобиването с такава книга

Last edited by kapitan; 26-05-2005, 17:56.
                      На нож!

Comment

valo написа
                        Ник, има ли в книгата списък с печатните грешки?
                        Вал, може и да е имало някога, но не в момента. Обикновено този списък е на хвърчащ лист и ако го е имало въобще се е затрил отдавна.

А моето издание няма никакви снимки, само гравюри. Това, което си виждал в България трябва да е доста по-допълнено.

Comment

.
                          Last edited by ; 21-03-2006, 17:52. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

kapitan написа
                            Данеби това да е книгата на Маркевич? Прилича... Само дето най-първите глави /включително за дискутираната пушка/ не са качени. Или е друга книга???

Пък ето я тука, преиздадена през 1995 /сигурно фототипно издание, едва ли ще си играят да го подобряват.../, 12 Евро струва, а пък плащането и доставката май стават вътре в Германия, така че би трябвало да не е трудно сдобиването с такава книга

http://www.dom-knigi.de/index.php3?a...pod=B917&typ=p
                            Да, тази е - препечатка на оригиналното издание от 1937 г. Купих я преди няколко години за $27.95 + пощенски разходи. Малка корекция на посочения от тебе линк:

Comment

Working...
                            X