Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Един въпрос

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Един въпрос

Някой от вас да знае доколко има шанс някой от ножовете на Вермахта, дето ги продават пред Александър Невски да са автентични, а не някакви скалъпени пръчки, които са "уж на Вермахта" ????

Питам защото разглеждах там и имаше доста интересни, но нямам никакви познания и не знам дали наистина са от войната...

А за ножовете на Бранник...дали се продават по тези сергийки ?

И въобще...дали има нещо автентично там, което е принадлежало на немската армия от ВСВ ???

Предварително благодаря на отзовалите се :fire: :fire: :fire: :fire:
    Но разкажи със думи прости на тях, на бъдещите хора, които ще поемат поста ни, че ние храбро сме се борили!

Капитана да каже. Аз мисля, че там няма нито едно свястно нещо свързано с Вермахта и СС и още повече с Кригсмарине (продават фуражки моля ви се) Аз ако ги питам настарни може да ми обещаят че ще намерят водното колело на което се е учил малкият Карл Дьониц като невръстно `лапе.

Comment

Какво имаш предвид под ножове на Вермахта? ПО време на Третия Райх са произведени цял куп хладни оръжия: кортици, щикове, ножове на Хитлерюгенд и т.н.т. Аз нямам поглед върху сергиите пред Александър Невски, но преди две години там изобилстваха всякакви ментета. Също такак е хубаво да се има предвид че на тези оръжия има направени много реплики, някои от които досущ като оригинала, както и много фалшификати. Свързан с това е и фактът, че тези оръжия са доста скъпи. Необходимо е да знаеш страшно много за дадено оръжие, преди да направиш решение дали да го купиш или не, за да се предпазиш от фалшификати и това с най-голяма сила важи именно за парадните хладни оръжия на Третия Райх. Като цяло, репликите и фалшификатите са почти всичките с един и същ сериен номер и знаци на острието.
      За ножовете Бранник не знам какво да ти кажа, освен че и те са страшно редки и скъпи. Един приключва по еВау скоро, ето линк:
      http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...MEWA%3AIT&rd=1
      Този изглежда ОК и дори е на разумна цена. Като цяло мисля, че остриетата за ножовете на дружината Бранник са произведени от Klaas, Solingen, чийто символ са двата щърка и който е бил основен доставчик на остриета за парадни хладни оръжия у нас през 30-те. С идването на комунистите почти всичко "фашистко" е било унищожено, така че такива са останали малко. Капитанът или танкистът могат да ти кажат колко са били произведени.
      За заключение, моят съвет е да започнеш първоначално с реплики, защото са по-евтини и защото така ще видиш от какво да се пазиш един ден като решиш да похарчиш доста пари за оригинала. А ако държиш на нещо автентично, мисля че щиковете за Маузер к98 са вариант: ползвани са от Вермахта, от тях има много и не са никак скъпи, няма фалшификати (просто защото цената не оправдава фалшифицирането). С всичко друго от сегиите пред Невски шансът ти да си купиш менте е 99.99%.

P.S. Тази тема е по-скоро за форум Хоби и ще я преместя там.

Comment

Пред Невски няма нищо читаво. Всичко е ментета!!! Има немски кортици, наподобяващи истински, както и напълно фантастични парчета, изпъстрени с орли и кръстове... Пъле нбоклук на туристически цени...

Всъщност, има едни немски ножове, които се продават там и са си оригинални - това са щиковете за Маузер К98. Само дето и на тях масово им развалят оригиналните дръжки, като вгряждат в тях орли със свастики, заваряват кръстове по каниите и какви ли не още простотии... :argh: Но и оригинални парчета има. Дрег въпрос е, че цените традиционно са нереално високи.

Ножове от Бранник общо взето редовно има, но са в окаяно състояние и отново се появява проблема с идиотската украса и задължително нелепата цена...
        На нож!

Comment

моят съвет е ако искаш нещо истинско немско-купи си нож-щик за Маузер К98к-при късмет можеш да попаднеш на военновременно производство със свастиките
          То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Parabellum написа
            моят съвет е ако искаш нещо истинско немско-купи си нож-щик за Маузер К98к-при късмет можеш да попаднеш на военновременно производство със свастиките

Значи има това пред Невски ?! Хм, ще проверя...ако е на добра цена, може да си направя подарък
            :twisted:
            Но разкажи със думи прости на тях, на бъдещите хора, които ще поемат поста ни, че ние храбро сме се борили!

Comment

Аз същият нож продавам-виж в Борса-провери колко им търсят на Александър Невски и ако искаш ще ти дам моят.
              То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

За борсата пред Ал. Невски

:sm100: Там могат да се видят най-различни чудеса, повечето от които не са съществували. Но като на пазар, понякога се появяват и оригинали. Просто периодично трябва да се ходи там и да се направят някой познанства с продавачите и търговците. Тогава ще се отдели плявата от оригиналите и от народното творчество.
                :sm100: А германските стоки, които се продават са ментета произведени в Полша. Първите значки за участие в пехотни, танкови и др. сражения и цялата гама от нагръдни знаци, започнаха да се появяват през 90-92 г. още на Кристал.
                :1087: Обаче понякога се появяват оригинали и на такива значки и ордени и медали. За жалост все по-рядко. Както една полицейска значка с надпис отдолу "агентъ". Ама тя е много рядка и изедин път се появи в един от търговците. Благодарение на добрите връзки с него, с пари, и с някой др. фортиции, тази значка сега седи във витрината на музея на Академията на МВР.
                Аз съм виждал браннически ножчета в няколко варианта, повечето от които даже могат да режат, но едва ли са оригинални. Едно време за снимките на филма "Черните ангели", в Киноцентъра направиха една серия от бутафорни ножчета с алуминиеви остриета. Те се чупеха при първото пипване и след завършването на филма са бракувани и сега нямат такива. А едно оригинално бранническо ножче видях миналата година, но търговеца искаше и майка си и баща си и 200 долара и така си остана на сергията, докато някакъв чужденец го е взел. Така доста оригинални неща напуснаха страната, а останаха само ментетата. Абе, кеф :rock:
                Last edited by танкиста от Харков; 28-04-2005, 12:21.
                От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

Comment

На борсата пред Ал. Невски понякога могат да се намерят и оригинални неща на поносими цени, особено когато продавачът не знае за какво точно става въпрос. Аз например си купих от там цев с кутия и затвор за Верндл обр. 1867 г., а съм виждал сръбски тесак Крагуjевац, който по принцип е много рядък, за 100 лв.

Comment

На борсата прет Ал.Невски отдавна вече не може да се намери нищо свястно на добра цена. Търговците там не са вчерашни и знаят отлично кое колко струва. Друг е въпроса, че заради западните туристи и големият брой колекционери напоследък цените там скочиха до небето и скоро сигурно ще станат като на западните пазари. Отделно се напълни с всевъзможни ментета и буклуци. А допреди две-три години наистина можеше да се купят свестни неща на прилични цени.
                    Last edited by Док Холидей; 28-04-2005, 18:11. Причина: нарочно ли правиш по 20 грешки за 5 реда текст?

Comment

Working...
                    X