Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Хора, да ви питам, но още само примерно

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Хора, да ви питам, но още само примерно

Разглеждах стари теми с биографии на германски военни /добра работа, Манщайн / и се загледах в снимките.
    Да предопредя, аз от медали и ордени нищо не разбирам и нямам особено голяма страст, освен ако не са красиви, но имам няколко кръста и един от тях е като тези от снимките.

Кажете ми моля, ако знаете, какво е, а ако е важно аз ще намеря моята дрънкулка и ще я снимам за да оцените кръста. Всъщност дори не знаех, че е орден /ако е орден де/, защото го нося на верижка като колие.

Само че съм убедена, че няма свастика в средата, иначе такова нещо се набива на очи и бих го забелязала.
    Last edited by mellisa; 08-04-2005, 20:43.
    "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
    Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

Най-вероятно е железен кръст от Първата Световна. Вече коя степен е не знам, но другите със сигурност ще могатд а ти отговорят на този въпрос веднага като го видят сниман.

Comment

Ми... зависи какъв е... На чичо Майна се виждат Рицарски кръст от Втората световна на врата, а на гърдите Железен кръст първа степен от Първата световна, с добавка орле 1939 отгоре.

Щом е на халка, значи е или Рицарски кръст, или Железен кръст 2 степен /ако е от Втората световна, по средата ще има пречупен кръст. Ако е по-стар - буква/

Ако е Рицарски кръст, струва хиляди долари.

Ако е Жерезен кръст 2 степен от:
      1. Първата световна, струва петдесетина долара.
      2. Втората световна, струва само малко повече.
      3. 1873 - струва майка си и баща си /въпреки че не помня дале той имаше 2 степен... трябва да е имал... /
      4. 1813 - струва майка си, баща си, баба си, дядо си, чичо си и онази хубава руса съседка.... заедно с кучето й....
      5. 1957 - /това е преиздание на този от Втората световна, но без свастика/ - най-евтин от всички.

Та така. Само трябва да се определи какъв е точно, пък и също така дали не е копие/репродукция/фалшификат.
      Last edited by kapitan; 08-04-2005, 21:05.
      На нож!

Comment

Мелиса, дай снимки и ще установим колко струва и какво е-дали си струва съседката с кучето, това вече Капитана ще каже :tup:
        То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Working...
        X