Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монета

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Монета

Един приятел има монета от времето на цар Борис ІІІ и се чуди защо на нея има Давидова звезда. Някой да има идея?

:twak: :aaa: Българска монета не би трябвало да има такава звезда. За украса освен герба на държавата се слага битовата сцена-Мадарски конник. Такава чудесия не ми е известна. Давай снимка да я мислим. Да не е някакъв жетон от купонната система? Аз имам такъв жетон за покупка на хляб. Ако го открия ще го пусна за сравнение. Но такава монета, Борисова емисия, със еврейска звезда е изключено да е пускана! Особенно след 1940 г., когато е приет Закона за защита на нацията и евреите в страната са притиснати яко. :1087:
    От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

Comment

Какво ще рече °монета° ? Кажи емисия, година, номинал и прочие...
      А ако можеш, дори я сканирай за да се види.
      И въобще, защо е решил, че трябва да има звезда на нея ?
      "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
      Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

Comment

Знаете ли?Абе май и аз имам такива монети.Преди да започна да се интересувам от оръжия събирах монети и марки-особено от марките имам доста добра колекция.
        Pro Deo fide et Paria

Comment

Аз я видях с очите си. Монети имам доста, но не съм се интересувал за тях. Ще видя какво ще направя по въпроса за снимката. Мерси за включването.

Comment

В интерес на истината Мелиса е специалист по монетите и тя може да ни каже доста интересни неща за тях.
            То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Говорих с човека и скоро ще има снимки

Comment

Parabellum написа
                В интерес на истината Мелиса е специалист по монетите и тя може да ни каже доста интересни неща за тях.
                По този повод да й е честит рождения ден

Comment

Working...
                X