Съобщение

Collapse
No announcement yet.

газови маски

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

газови маски

Пращам моите газови наски с цел да усъвременим информацията за използваните в БГ армия газови маски през различните периоди!
    той капитана ги е виждал даже помогна при определянето на едната(дрегер1915г.), тъй че нема да му е интересно, но за другите
    Attached Files
    ТБТ

Винаги е интересно!

Малко Оф Топик: Ти сигурно си знаеш де, ама аз един съвет да взема да те посъветвам - за маската от 1915, не я дръж вкутията й, че тя - кутията - е много ръждива и ще съсипе маската. За самата кутия: може да вземеш тел за съдове /нали се сещаш, ония топки или рула тънка тел за търкане на съдове/, да напоиш телта с машинно масло /онова в малките шишета, дето е за шевни машин, панти и т.н., една такова по-рядко/ и да поизтъркаш ръждите. Телта чисти внимателно, няма да нанесе порадения, резултатът обикновено е много добър. Нека и другите да кажат, но за мен идеята е добра.
    На нож!

Comment

Отвътре може и по-сериозно търкане...и след това - преобразувател на ръжда....като изсъхне, отвън намазваш остатъка от боята с малко нафта или много финно машинно масло и забърсваш добре със сух парцал, да остане само блясъка...
      И ако си решил да я съхраняваш в колекция, и не те е жал за оригиналното състояние, отвътре може да пръснеш, ама съвсем малко един специален спрей - лак на спрей...ама не от тоя прозрачния, има един леко матов и много фин...но само отвътре !

Comment

аз я пръснах отвън с WD40 обилно и не посмях да пипам понеже преди тожа бях пробвал с телена четка внимателно но корозията е силна.
        но отвътре е доста по-добре даже оригиналния черен лак е запазен в голяма степен, но ще видя пак...
        мерси за съветите!
        ТБТ

Comment

Working...
        X