Съобщение

Collapse
No announcement yet.

за Parabellum

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

за Parabellum

колекциета ми съдържа:
    1.немски щикове К98-2бр.,производство42,43г.
    2.австрийски щик манлехер(БГ армия)
    3.щик Sniders m1858, ятагановиден, със кания и Турски номер
    4.Ятаган турски с надпис на острието, запазен(пуснах го некаде тук в отговор на тема за мечове)
    5.Ножа на дневалния, който видяхте
    6.Щик за Драгунов(черни бакелитени чирени, за рязане на телени заграждения)
    7.няколко селски (балканджииски) нож4ета от началото на века (не караколаци) :starwars:
    8.Немско мачете(невоенно)за експорт периода преди ВСВ
    9.Неидентифитцирано мачете с черени бакелитени чирени и никакви печати по острието(много напомня на английско от ВСВ, но не мога да съм сигурен , може и нещо по-ново и СССР-ско да излезе)
    10. 2бр.Странни къси мачетета (определено стари - около ВСВ) но съм без повече инфо за тях- сега ги разучавам, напомнят немските но са къси и по-широки, скоро снимки ще пратя,ако се интересуваш или имаш идея за произход!
    е това е засега, тарся си активно Българска сабя, Борисова,
    Честито за твоите!!! Добра зделка, също така! :nworthy:
    Attached Files
    ТБТ

Хубави нещица имаш. Щик за Снайдер нямам, макар да имам три Снайдера-два Английски и един Американски.
    Мачете, виждал съм немско от ПСВ явно за колониите.
    Относно сабите .
    Това лято си купих две саби голям късмет извадих -една фердинандова "С Нами Богъ" и една руска произведена през 1877 Златоустъ.Също така имам войнишка Борисова и турска артилерийска с орнаменти по острието.
    От щиковете ми се повтарят Манлихерови -5 или 6 броя забравил съм, Лебел за карабина .
    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Working...
    X