колекциета ми съдържа:
1.немски щикове К98-2бр.,производство42,43г.
2.австрийски щик манлехер(БГ армия)
3.щик Sniders m1858, ятагановиден, със кания и Турски номер
4.Ятаган турски с надпис на острието, запазен(пуснах го некаде тук в отговор на тема за мечове)
5.Ножа на дневалния, който видяхте
6.Щик за Драгунов(черни бакелитени чирени, за рязане на телени заграждения)
7.няколко селски (балканджииски) нож4ета от началото на века (не караколаци) :starwars:
8.Немско мачете(невоенно)за експорт периода преди ВСВ
9.Неидентифитцирано мачете с черени бакелитени чирени и никакви печати по острието(много напомня на английско от ВСВ, но не мога да съм сигурен , може и нещо по-ново и СССР-ско да излезе)
10. 2бр.Странни къси мачетета (определено стари - около ВСВ) но съм без повече инфо за тях- сега ги разучавам, напомнят немските но са къси и по-широки, скоро снимки ще пратя,ако се интересуваш или имаш идея за произход!
е това е засега, тарся си активно Българска сабя, Борисова,
Честито за твоите!!! Добра зделка, също така! :nworthy:
1.немски щикове К98-2бр.,производство42,43г.
2.австрийски щик манлехер(БГ армия)
3.щик Sniders m1858, ятагановиден, със кания и Турски номер
4.Ятаган турски с надпис на острието, запазен(пуснах го некаде тук в отговор на тема за мечове)
5.Ножа на дневалния, който видяхте
6.Щик за Драгунов(черни бакелитени чирени, за рязане на телени заграждения)
7.няколко селски (балканджииски) нож4ета от началото на века (не караколаци) :starwars:
8.Немско мачете(невоенно)за експорт периода преди ВСВ
9.Неидентифитцирано мачете с черени бакелитени чирени и никакви печати по острието(много напомня на английско от ВСВ, но не мога да съм сигурен , може и нещо по-ново и СССР-ско да излезе)
10. 2бр.Странни къси мачетета (определено стари - около ВСВ) но съм без повече инфо за тях- сега ги разучавам, напомнят немските но са къси и по-широки, скоро снимки ще пратя,ако се интересуваш или имаш идея за произход!
е това е засега, тарся си активно Българска сабя, Борисова,
Честито за твоите!!! Добра зделка, също така! :nworthy:
Comment