Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Е, да избием пилците...

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Е, да избием пилците...

Реших че тук е мястото, където мога да споделя радоста си от нов експонат в колекцията ми,не мисля да го коментирам той говори сам за себе си: :tup:
    ИМПЕРАТОРЕ, МИСЛЯ ЧЕ Е ВРЕМЕ ДА МЕ ПОВИШИТЕ! :nworthy:
    ТБТ

Повишението си идва автоматично

А за такваз играчка Парабелум само си мечтае
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Честито. Парабелумът като го види това ще смени няколко нюанса на зеления цвят :p :cry: :not:

Comment

Е това изби рибата!!!!! Честито!!!!! Велико нещо!!!!!!!!!! С този герб, май е от нашата полиция?
        На нож!

Comment

Айде честито
          Аз за такава играчка все още си мечтая макар, че имам това
          Attached Files
          То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

За Парабелума

Браво ! Много хубаво нещо. :nworthy:
            Имам въпрос. Какво пише отгоре на цевната кутия. Има ли година или е разгърнатия държавен герб. Като махнеш десния чирен(този който се вижда на снимката), какво се вижда. На какъв език са надписите?
            От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

Comment

отговори и въпроси

имам некои въпроси към най най експертите

1 година на производство
              засега според проучването ми най вероятно е от поръчаните през 1910-11 за БА бройки 9мм. Модел р08. т.н. БГ Люгер
              2 бройките :sm186: има значително разминаване на данните от наши и чужди изследователи едните твърдят за към 4500 бр а другите за 10 000 само от поръчката на DWM от 1910 с серийни номера 1-5000 и 1C- 5000C,
              този както се видя е 187C което май накланя везните в полза на чужденците освен това в САЩ през 50те са продадени доста БГ люгери внесени от Австрия от частна американска фирма с заличени кирилски надписи ~с изключение на §пъленъ§~по разбираеми причини _ това би увредило действието

иначе под чирените на рамката има само цифри
              отгоре на цевната кутия, разбира се - ДВМ
              ТБТ

Comment

Според моите източници работата е следната.
                т.нар.Български модели.
                1900 Булгериън 7л65 и 9мм
                Производител ДВМ
                Серийни номера от 20 000 до 21 000

1906 Булгериън 7.65 и 9 мм
                ДВМ

от 1 до 1500

1908 Булгериън 9мм
                ДВМ
                Две партиди по 5000 броя като всяка партида е от 01 до 5000

Ето и снимки да ги видите
                Attached Files
                То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Да се съмнявам ли, че всички тия красоти са някъде по чужбините
                  На нож!

Comment

Ох стига ги показвайте тия системки че ша получа удар :1087: И аз за такова нещо мога да си мечтая.Честито :tup:
                    ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

още

До тук добре(благодаря специално на Пара!)
                      Но знаем ли нещо за бройките закупени непосредсртвено преди ВСВ(1939)
                      А за тези от полицията? всички ли са били с БГгерб?или са били от обикновен "търговски модел" , а нещо за бройките и серийните номера?
                      ТБТ

Comment

Така.
                        Снимките са от чужбина за съжаление.
                        Пистолетите Парабелум с Българският герб са поръчвани преди Балканските войни. След тези войни каквото е поръчвано, ако е имало такива поръчки то те са си с немски клейма. по време на ПСВ може да е имало доставки за нашата армия но аз не разполагам с данни.
                        След войната пистолети каквото получаваме то са или трофейни или отчасти немски.

Comment

и аз така предолагах.
                          ще пусна и снимки на 3 патрона_немски. БГ43 и БГ 48 но довечерар
                          сега ето загадка от нета! това е 1 от въпросните Люгери с изтрити БГ надписи продадени в САЩ през 50те г. 2 версии има за причината на това варварство
                          1 Българска комунистическа дивотиа- да се заличат монархо-фаш. символи
                          2. Американско дело- да се прикрие произхода - от една комунистическа държава

по-странно е как са стигнали до Австрия- откъдето ги купуват американците-за 5$ парчето!
                          мнения?
                          Attached Files
                          ТБТ

Comment

ето малко муниции

ето малко автентични муниции за българския красавец! :sm100:
                            Attached Files
                            ТБТ

Comment

да първите два патрона, отляво надясно са за Парабелумът, но последният те съветвам да не го използваш в пистолета, става въпрос за крайният в дясно, със стоманената гилза и черният куршум.Той е с усилен заряд и еп редназначен само за МП-38,МП-38/40 и МП-41

Comment

Working...
                              X