Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Hitlerjugend кинжал с маркировка Rosco?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Hitlerjugend кинжал с маркировка Rosco?

За десетина долара се сдобих с кинжал, който поне външно е 1:1 с ножовете на Хитлерюгенда, само че емблемата е била старателна премахната от средата на дръжката. Още не съм го получил и сигурно ще отнеме половин месец поне докато пристигне, обаче от снимките и описанието мисля че липсва и надписа "Blut und Ehre" върху острието, което впрочем не е толкова странно, зашото голяма частот тези ножове са били без такъв надпис, а е възможно остриети да е било полиране със същата цел, с която е била махната свастиката от дръжката.
    От друга страна, може и да е фалшификат.. Мисля че 10 долара за реплика също не е зле, пък и си струва, в случай че излезе истински. Има следните надписи върху острието в близост до основата: от едната страна Solingen, а от другата Rosco. Нямам снимка на маркивоките, за съжаление, но ето няколко свободни мои разсъждения по въпроса. Първо, оригиналните образци имат повечето поне RZM номерче, което е слагано от немския качествен контрол по хладните оръжия, макар че проучих и липсата на такъв не е доказателство, че нещо е фалшификат. Намерих страници на производители на реплики: всички реплики са си с "Blut und Ehre" и RZM номера върху острието, едно към едно с оригиналните и няма как да ги различиш, което е малко гадно и според мен неетично от страна на производителите на реплики, защото някой би могъл да ги използва за измамни цели. Нищо не им струва да сложат мъничка емблема на тяхната фирма някъде, но както и да е. Надписът Solingen нищо не значи почти, а не намерих много информация за надписа Rosco. Знам че компания с такова име е внасяла качествени остриета в Щатите предимно от Германия в периода 1950-1970-а година. Едва ли обаче точно в този период тук е имало голям интерес към милитария на Третия Райх, напротив, такива неща би трябвало да не са били много на почит. Също така още нещо ме смущава: защо би му било на някого да направи фалшификат, на който да няма ромбчето със свастиката от дръжката и "Кръв и Чест" надписа от острието? Премахването им някак си обезмисля цялата идея. Пък и ако ще правиш фалшификат само за 10 долара, може би трябва да си преосмислиш цялостната бизнес стратегия, след като не особено добра съвременна реплика се пордава два пъти по-скъпо.
    Не знам, нямам идея какво може да е това, вижте снимките и помогнете. Тук има по-големи специалисти от мен по този тип хладно оръжие и по нацистка милитария: парабелум, Пенов, Манщайн, на вас разчитам за помощ.

За съжаление не съм спец по хладните оръжия и в частност нацистки такива-не обичам нацистите
    Обаче цената ти ме удиви. Тук при нас в Бруклин продават реплика на същият нож немска -мисля че беше Солинген-за 60 доларес. на пръв поглед висока цена за реплика.Обаче като докоснах ножа онемях-беше по-добре направен от оригинала.Всичко си имаше и надписи и пречупен кръст.Може би по-нататък ще си го купя.Просто качеството е удивително
    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Репликите ги правят в Германия, ако не греша, макар че там май забраниха свастиките, та сега не съм сигурен. Нашите жълти приятелчета още не са се осетили, но те се затрудняват с надписа Solingen който упорито изписват Soengin, та камо ли останалите маркировки...
      Като пристигне ще пусна още снимки, знам че въпросът ми е малко труден за разрешаване, понеже маркировката Rosco е малко загадъчна.

Comment

Срам не срам, ама тази фирма за първи път я чувам . Иначе съдейки по картинката ножът е ССупер
        То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

интересно наистина дано се окаже автентичен...
          иначе дай накой линк плс да разгледам та да си поръчам и аз нещичко...
          то по принцип за колко време ще ти пристигне и има ли допълнителни разходи по доставката?
          "Чуя ли думата култура, зареждам револвера!"

Comment

Аз го купих от еВау от някакво бабе. Тя приемаше само лични чекове, така че сега ще чакам докато моят чек стигне до нея и докато тя се увери че чекът ми има покритие, и чак след това ще ми го изпрати. Мисля че е реалистично да го очаквам към края на ноември.
            Иначе в еВау не знам кой е най-удачния начин да търсиш такива неща, понякога този, който ги продава си няма и идея какво всъщност продава и описанието може да няма нищо общо с истината.

Comment

TVV написа
              Аз го купих от еВау от някакво бабе. Тя приемаше само лични чекове, така че сега ще чакам докато моят чек стигне до нея и докато тя се увери че чекът ми има покритие, и чак след това ще ми го изпрати. Мисля че е реалистично да го очаквам към края на ноември.
              Иначе в еВау не знам кой е най-удачния начин да търсиш такива неща, понякога този, който ги продава си няма и идея какво всъщност продава и описанието може да няма нищо общо с истината.
              Странно, аз моите два щика ги купих за 10 долара и пратих мъни ордер на пича с препоръчано писмо. След три дена щиковете ми дойдоха.
              Така че и на теб ще дойде бързо ножа.

Comment

auschwitz написа
                интересно наистина дано се окаже автентичен...
                иначе дай накой линк плс да разгледам та да си поръчам и аз нещичко...
                то по принцип за колко време ще ти пристигне и има ли допълнителни разходи по доставката?
                За доставка до България от САЩ може и да ти поискат 50 долара.

Comment

Parabellum написа
                  Странно, аз моите два щика ги купих за 10 долара и пратих мъни ордер на пича с препоръчано писмо. След три дена щиковете ми дойдоха.
                  Така че и на теб ще дойде бързо ножа.
                  Има разлика: личните чекове ги чакат по-дълго време (което не е оправдано, но това е отделен въпрос), а пощенските записи минават за по-надеждни и няма нуцда да ги изчакват за да се уверят че са с покритие. Аз бърза работа обаче нямам.

Comment

[/quote]
                    За доставка до България от САЩ може и да ти поискат 50 долара.[/quote]

е това вече не е хубаво...но все пак ще разгледам може и да си харесам нещичко...(някой "истински" Железен кръст да кажем )

Comment

Днес простигна. Проучих допълнително маркировката Rosco в ромбче и мисля че това е марката на някаква американска компания, която е доставяла ножове в Щатите, чиито острието са били правени в Германия и сглобявани в Япония. Това не обяснява обаче дизайнът на ножа, който е 1:1 с тези на Hitlerjugend, както и защо някой е изкъртил емблемата от дръжката. Аз нямам обяснение. Ето и малко снимки

Аз не събирам милитария от Третия Райх, така че мисля да го препродам или разменя. Ако някой се интересува от размяна или направо покупка, да ми пише лично съобщение или направо да отговори в тази тема. Иначе след няколко дена ако никой не е изявил интерес ще го пусна по еВау. Не мога да гарантирам че е нож на Хитлерюгенд, макар че е възможно. Във всички случаи е стар добър нож от Солинген. Не съм му фиксирал цена, отворен съм за предложения.
                      Last edited by TVV; 01-12-2004, 20:31.

Comment

Братле това направо си е нож на Хитлерюнген
                        Много красиво нещо, но аз също не се интересувам от такива неща.
                        Ей, момчета направо предлагайте пари на TVV, защото после ще съжалявате. На прилична сума ще можете да се сдобиете с нещо хубаво
                        Айде бре, нали 99% сте пронемски настроени. Предлагайте.

Comment

е то къде трябва да е тази емблема попринцип?
                          иначе хубаво изглежда ножлето...не знам истински Хитлерюгенд ли е или не - не съм им запознат с ножовете...

иначе кви пари му искаш?

Comment

Емблемата му стои на дръжката, ако се вгледаш в чирените ще видиш, че има празно място, там е била емблемата.
                            Човекът му търси 50 $

Comment

auschwitz написа
                              е то къде трябва да е тази емблема попринцип?
                              иначе хубаво изглежда ножлето...не знам истински Хитлерюгенд ли е или не - не съм им запознат с ножовете...

иначе кви пари му искаш?
                              И аз не съм експерт по хладните оръжия на Третия Райх, така че не мога да дам 100% гаранция че е бил нож на Хитлерюгенд, но е възможно някога да е бил такъв, а впоследствие американците да са премахнали свастиката от дръжката, там където на една от снимките се вижда празно ромбче: те едно време са имали този гаден навик. Цената която аз му искам и която е специално за потребители на Бойна Слава е $50, което е малко по-малко от някоя качествена съвременна реплика.

Comment

Working...
                              X