Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изложба на всички български ордени след Освобождението в НХГ

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Изложба на всички български ордени след Освобождението в НХГ

Едва днес разбрах че в НХГ има изложба на всички български ордени.
    Ето малко повече инфо:

Изложба на български ордени в НХГ

Всички български ордени от Освобождението до днес са показани в Националната художествена галерия. Изложбата представя най-богатите колекции от български отличия на Националния военноисторически музей и монетния двор.

На днешния ден през 1909 г. в чест на независимостта е създадено най-високото отличие на Царство България – орденът на Светите равноапостоли Кирил и Методий. Това е и най-ценният експонат в изложбата, определен от Фердинанд за символ на християнството. Такъв орден са носили само деветима български мъже – едни от които княз Борис, Екзарх Йосиф, Иван Вазов.

За първи път се показва Орденът на розата – женско отличие, получено единствено от съпругата на Франсоа Митеран и гражданка на Конго, помогнала за социалното развитие на страната ни. Изложбата проследява историята на българската орденна система. Тук са отличията и от социалистическия период – Орден на труда, 9 септември, Народна свобода. Сега монетният двор изработва за една година близо 40 ордена Стара планина.

18 май 2004 г.

Ей незебавно направете един воаяж натам.Интересно е да се види. Искам доклад по въпроса!
    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Аз днес отивам

Comment

А докога ще бъдат изложени?

П.С. Има ли повече по-въпроса някъде в мрежата?
        "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
        нека четат пред вратите
        нашата памет остъклена
        с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

Re: уточнение

Отидох аз с 3 лева защото си рекох че входът ако въобще има такъв ще е най-много 2 кинта и като ми сервираха при вратата - билет 5 лева така си издразних че забравих да проверя докога е изложението.
          После се отбих в КНИГОМАНИЯ и си набелязах много работи

Comment

Уууууууууууу Господ да ги убие .Как не ги е срам бре? Пет кинта за билет .Тва никъде го нема!
            То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Народни изедници! Фана ме яд като прочетох темата, че съм пропуснал събитието, ама пък от това престана да ме е яд, което не ги прави по-малки свине!
              На нож!

Comment

Working...
              X