Prodavam medal ot wtorata svetovna.Ako nqkoi ima interes da pi6e tuk ili na maila mi obretenov@gbg.bg
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Prodavam Iron Cross 2nd class ot WW2
Collapse
X
-
Хмм човекът му иска що годе нормални пари май беше нещо между 100-130 лева. Според мен обаче е менте. Откъде накъде ще има ЕК ²² от ВСВ в Пловдив при това оригинален. В интернет се предлагат - вярно за доста помече пари но поне с документите и като купуваш знаеш кой е бил оригиналния притежател.
Comment
-
Имперец, струва ми се че тази тема може би принадлежи към темата за виртуалния магазин в същия този форум. Може би ще е добре да ги слееш. Също добре ще е в темата за размяна и продажба да бъде написано малко параграфче за това, че това са си сделки между отделни хора, които ръководството на Портала Бойна Слава не подкрепя и за които не би могло да носи отговорност, в случай че някой има оплаквания, претенции и т.н.т. С други суми всеки си се договаря на своя собствена отговорност.
Comment
-
Дали е оригинален точно този не знам. Просто не мога да определя, добре изглежда, но от много години има и супер-ментета.
Но за това как в България ще има оригинален ЕК - ами има! Първо, българи са били наградени с ЕК във Втората световна. Знам за летци, но може и други да има. Лично съм виждал ордените на един бомбардировач - доста български, плюс ЕК, а даже и Германски орел!!! Също така български значки за пилот и наблюдател, плюс истинска немска пилотска значка, тъй като е минал и обучение в Гермвания /доста наши летци минават/.
Та така, даже от българи има останали ЕК. А да не говорим за немците, които са били пленени в България след 09.09 и съответно "освободени" от екипиравката им, включително ордени, значки, часовници, табакери и т.н...........На нож!
Comment
-
Цар Борис ²²² има ЕК ². Стоян Стоянов има ЕК ²² не знам за ЕК ².
400 евро ЕК ² + ЕК ²² + документи. Това съм виждал.
Всъщност Стоян Стоянов е може би най-големия наш пилот през войната и разбира се за съжаление останал забравен. Има няколко степени "За Храброст" Железен Кръст няколко свалени летящи крепости (и една непризната). Чак когато умира се сещат за него ама каква полза след като... абе картината е смазващо позната. Неблагодарно племе сме си ей!
Извинете че се отплеснах.
Империал ти си късметлия с твоя ЕК.
Comment
-
Не е свъсем така. Стоян Стоянов не беше особено забравен, даже е един от най-признаваните български пилоти. Даже по тошово време. Още при комунизъма, мнооого преди промените, беше издадена неговата книга. И после доста пъти преиздавана. Единствен той беше произведен в генералски чин от няколко души със сродни заслуги.
Та Стоянов хич не е забравен.
Забравен е Петър Бочев, от чиято смърт сега ще се навършат 60 години. От нашите той е човекът свалил най-много бомбардировачи - 3, при това сам. Но при всички случаи си позволявам да го считам за по-галям ас от Стоянов, без в никакъв случай да омаловажавам или пренебрегвам постиженията му.
Забравен е друг наш голям пилот, Марин Цветков. Забравен е Топлодолски. Забравен е Ковачев. И един куп други...На нож!
Comment
-
Мдаааааааа тъжно е когато нашите герои тънат в забрава, а чуждите ги споменават с повод и без повод. За какво са ни чуждите след като имаме свои?
Книжката на Балан е страхотна.
А колкото до нашите асове през Първата Световна, Цветан Цаков в книгата си "живите Торпили" е успял да направи статистика на свалените от нашите орли през Първата Световна война самолетиТо исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
Comment