Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Митът, че войната стимулира икономиката

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Фашо, има разлика надявам се знаеш, между фашист и нацист - ти кое от двете точно си?
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Виж, Фашо, или Наци, или какъвто си там, именно този световен полицай с неговата масова култура, която ни налага, предразполага формирането на такива завършени идиоти, които се мислят за нацисти, или фашисти и по този начин си избиват комплексите. Продължавай да четеш книги като "Моята борба" и да гледаш MTV и твоето духовно израстване е в кърпа вързано.
      Нека Всевишний укрепи десницата на народа и войската, за да запази честта, правата и славата на Отечеството и на избраний от народа монарх. Да живее България!!!

Comment

Тоширо, товето свеждане на нещата до толкова елементарни схеми наистина ме развеселява. :lol:

Имперец, знам за огромните разлики м/у фашизъм и нацизъм. Не случайно и Мусолини винаги е имал едно на ум за Хитлер. Нацизма, германския фашизъм се "строи" около идеите за расово превъзходство, в/у шовинизъм. Това го прави твърде реакционен. А това плаши хората. Както знаем в Германия е имало цяла "индустрия" занимаваща се с доказване на расовото превъзходство. Всичко това прави нацизма ... слаб. Знаеш, от химията, че прекалено голямата енергия, която се таи във връзките на дадено съединение го прави нестабилно. Същия е и случая с нацизма. Той бе обречен на провал. Заради това и Германия не можа да се сдобие с наистина силни съюзници през Войната. Именно твърде сината "енергия", която се таеше в нацизма изплаши всички, а ние добре знаем какво прави човек с нещо, от което се бои. Унищожава го.
        Аз не споделям никакви расови теории. Да, има база за твърдения, че една раса е по-напреднала от друга. Но не и в контекста представен от Хитлер. Аз разбирам, но не оправдавам подобно схващане. Човек е ценен сам по себе си, незевисимо дали е бял, черен или жълт. Приказки за годподство на една раса над друга ми звучат странно. Дори смешно несериозни. Ето защо тръгнах да чета "Моята борба". Аз съм бил 9 години комунист. Сега съм фашист. Но не само за тези две гледища, а за всички останали пропагандата, във всичките и форми, в много важен елемент. Чрез пропагандата всяка идея се стреми да дръпне хората към себе си. Няма да сбъркаме ако кажем, че пропагандата, в най-добрия случай, изопачава фактите, така щото да се представи в най-добрата светлина. Сега, да се върнем по-горе. Аз винагисъм търсил истината. Това което се крие зад паравана. За това и започнах да чета "Моята борба". Исках да се опитам да вникна зад тезите, които Гьобелс и Хитлер са представяли по разните събрания. Е, да, "Моята борба" е, може би, точно синтезиране на всички тези идеи на едно място, но аз предполагах, че точно по този начин, като видя всичко събрано на куп, ще разбера къде започва и къде свършва пропагандата. Все се питам, какаво е било същинското на мерение. Къде свършва пропагандата и къде започва самия замисъл. Наистина ли германските раъководители са имали пред вид всичко, което са казали, или то от части е било за да спечелят хората на своя страна? Към този отговор се стремя.

Аз и преди съм казвал, че света би бил по-добро място ако бяхме спечелили Войната. Дали наистина го мисля? Дали един нацистки модел би бил по-малкото зло? Аз вече казах, по-горе, че нацизма, поради твърде голямата си енергия, е нестабилен. Но аз вярвам в промяната. Естествено, всичко се променя. Вкл. и демокрацията. Но вярвам, че нацизма би се проемнил към по-добро. Той е по-добрата база за промени. С течение на времето, под въздействие на най различни фактори, той би преминавал към все по-стабилно с-ие, към все по-малко реакционна форма. Би се приближавал все повече до фашизма. А именно фашизма би ревърнал една победа на нацизма в победа за всички хора. Трудно ми е да отговоря на всички въпроси. Но аз и не претендирам, че им знам отговорите. Обаче твърдо вярвам, че демокрацията има алтернатива. И че тази алтернатива се казва фашизъм.

П.С. Има една фраза, от любимия ми филм "Star wars", фраза заради която аз го харесвам толкова много и заради която считам, че този филм има нещо много повече от разните спец. ефекти. Ще я цитирам по памет: ... Люк, скоро ще откриеш, че много от нещата, в които безусловно вярваш, зависят изключително от личната ти гледна точка..." Според мен това е най-смислената реплика казвана във филм. Това е нещо, което никой от нас не бива да забравя. Никога.
        "Войната е продължение на политиката с други средства" Генерал Карл фон Клаузевиц

Comment

Fasho написа

Аз съм бил 9 години комунист. Сега съм фашист
          предразположението към идеи, отричащи индивида и разглеждащи го като винтче в някаква огромна машина е явно.......дали е на калсова или расова основа - все едно
          "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Аз бях комунист, но под силното въздейсвие на дядо си - подполковник от държавна сигурност. Когато започнах да разбирам за какво вдъщност иде реч, комунизма взе да не ми се нрави. А аз струва ми се, съвсем категорично заявих, че отричам всякакви расови идеи.
            "Войната е продължение на политиката с други средства" Генерал Карл фон Клаузевиц

Comment

Working...
            X