Съобщение

Collapse
No announcement yet.

трала ла ла

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

трала ла ла

Предполагам всички сте гледали американски филм където солдатите (или май там се казваха солджъри?) тичкат в крак и пеят. Е та не само в белите страни правят така. И ние в BG си имаме такава песничка. пее се в абсолутно същия такт. Понеже на мене учебният център ми беше в Плевен е разбираемо защо за него става дума...
    Ето и текста:

Плевен, Плевен град прочут
    град на курви и на студ
    В Плевнския гарнизон
    луд кашишки батальон (аз бях в дивизион)
    в тази школа запасна
    мамата ми се еба
    няма вече сладолед
    няма водка N5
    няма хубави жени
    има само старшини
    Автоматът е за мен
    пръв приятел всеки ден
    с него аз стоя на пост
    пазя от неканен гост
    .............
    абе имаше още някакви глупости ама не ги помня

трала ла ла

Убийствено, но за кой набор става въпрос
    "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
    нека четат пред вратите
    нашата памет остъклена
    с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

Те май всички са в Плевен отначалото.. Мисля след нова година месец Март да погостувам :o Как е обслужването? Колко звезди е хотела ? :lol:
      После в Горна Баня да видиме какъв танкист съм

Песничката реже :tup:
      Ruhm und Ehre der Waffen SS

Comment

Aми аз пазих родината от 25IX2002 до 25III2003.бях го написал в "Кой Кой е" ама като се збози форумът....после бях в Карлово, в зенитния дивизион, и най-накрая, и през повечето време щабна рота в щаба на 2-ри армейски корпус.

Comment

Ааа, пак добре си минал - цивилизовани войски. Мен кат ме прати Родината в някой Сахалин или Владивосток в някоя мотопехотна част ...
          Спасибо Вам, Георгий Константинович, за то, что спасли Россию! Вечная вам память!

Comment

Песничката е много здрава. :tup:

Аз бях старшина-школник 8) в Плевен от 10.2000 г. до 03.2001 г., но не я бях чувал. Ако я знаех тогава, щях да карам бомбетата само на нея да маршируват. :lol:
            Dulce et decorum est pro patria mori

ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
            СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
            НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
            СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.

Comment

Между другото сега като се замисля е добре да има такива песнички в армията. Е, може би с малко цензуриран текст :lol: . Доколкото знам в момента не се ползват при марш на бегом, но полза ще има. По лесно ще е да се спазва такта.

P.S. Май пак проговориха командирските чувста в мен. :lol: :lol: :lol:

Comment

Originally posted by "Сержант Уханов"

Ааа, пак добре си минал - цивилизовани войски. Мен кат ме прати Родината в някой Сахалин или Владивосток в някоя мотопехотна част ...
                A w Чечня дали пращат наборни ще :cry: ако те пратят там
                това че подделенията изглеждат цивилизовнани изобщо не означава че в действителност са такива.

Comment

още един куплет се сетих

хей ръчички хей ги две
                  физзарядка помпат те
                  хей краченца хей ги две
                  километри бягат те

та тука да се похваля че на 5-те км с пълно боино затворих цялата батрея с 2 (две) обиколки на стадиона, ама голем дзвер бях тогава.
                  еееех младост къде отиде :cry: :cry:
                  ти в кое подделение беше, аз бях в 300 ,2 батарея, дивизионен ми беше чичко Змей,

Comment

По-добре това, отколкото "Марш на свързочника", дет го ревяхме денонощно га аз бех у ШЗО-то :lol:
                    Si vis pacem - para bellum!

Comment

Aйде айде,
                      "Изправи се гора от стомана" е далеч по лошо, а песента на зенитчика е маправо кошмар, първият път като я чух и си помислих че войската се лигави и нарочно вие като разгонени псета, Това в Карлово (там бях в зенитния дивизион), та там ни караха за всяко ядене със "стоева крачка и песен"

Comment

Originally posted by "Neonix"

Между другото сега като се замисля е добре да има такива песнички в армията. Е, може би с малко цензуриран текст :lol: . Доколкото знам в момента не се ползват при марш на бегом, но полза ще има. По лесно ще е да се спазва такта.

P.S. Май пак проговориха командирските чувста в мен. :lol: :lol: :lol:
                        ами то само гвардейците ги правят тези глупости-бягане в такт, и си пляскат с ръце. те и мене искаха да ме взимат гвардеец ама аз -вие добре ли сте бе? .айде мина и замина, вече нищо не дължа на държавата, освен данъци де :evil: като стана въпрос за Карлово да се възползувам да кажа че по-голяма мърда, скатавка и в голямата си част алкохолик , от кадровия войник няма, ама върха са в посочените категории, Само в аба в Пловдив бяха що годе свеснто, особенно кадровачките, имаше една мои набор......

Comment

Хехехеехех, браво, Гоги! :lol:
                          Тази песен има и още един вариант, но не си спомням пълния текст.
                          scharfschutze ®

Comment

Аз бях в поделение 100, 3-та рота. Комбата беше подполк. Христов - май така се казваше. Абе онзи дет събираше празни фонокарти и за тях даваше отпуска. :lol: :lol: :lol: Бати откачения тип. Е, аз не съм се възползвал, ама имаше доста войничета дето събираха фонокарти като луди.

А иначе чичко змей е голяма гад. Два пъти искаше да ни вкарва в ареста - мен и още един фазан - щото имахме навика да ходим без колани и не му отдавахме чест. Размина ни се де.

Comment

he he и мене много ме "обичаше", тъпото говедо аз имам бронхит едвам дишам то ме пита 'що не пея. а кат' се заприказваше пред строя ...лелеее. ама тоя март май и той се уволни.

Comment

Working...
                              X