Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КАКВО НИ ДАДЕ РУСИЯ И КАКВО НИ ВЗЕМА

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Казвате "комунизъм-Русия"?! Е нали не "Русия", а "СССР" е "Световната държава"?! Незнам защо изказвата чак такъв негативизъм? Съветският Съюз не е по-различен (много) от Грманският Трети райх, нали така? Нали всички знаете, че с идеологите отричащи индивидуализмът обикновено става както с "Империята на Злото"?
    "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
    нека четат пред вратите
    нашата памет остъклена
    с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

Доколкото занм това не е довело до почти никакви последици за България.За разлика от Първата и Втората световна война :evil:
      С пистолет и добра дума се постига много повече,отколкото само с добра дума

Comment

Важен е фактът, че е извършена изключителна подлост спрямо България :evil: А за Втората световна - кво имаш предвид?!
        Si vis pacem - para bellum!

Comment

ha, te pyk zapadnite sili sa bili vinagi 4estni i iskrenni sprqmo nas! A za Vtorata svetovna qvno se ima v predvid golqmata ni "polza" ot voinata...

Comment

Originally posted by "Hartman"

Доколкото занм това не е довело до почти никакви последици за България.За разлика от Първата и Втората световна война :evil:
            Wie rusofilite ste interesni hora, suwzemame se ot purwata i wtorata nacionalna katastrofa, no ot komunisticheskata wse oshte ne mozhe da se suwzemem.Fakt e, che ako Rusia ne si beshe naumila da prawi krustonosni pohodi iz Ewropa, shtiahme da sme edna ot prosperirashtite strani w regiona, makar i reparaciite.Wse pak shtiahme da imame razwita i raboteshta ikonomika bez pochti nikakwi zhertwi i razrushenia, bez da plashtame na ruskite woiski, che ni okupirat stranata.Ako smiatash, che Rusia niakoga ni e pomagala ot bratsko chuwstwo...zabrawi.Taka ni ucheha edno wreme, no to wze che swurshi.
            He, who controls the past, controls the future, and he, who controls the present, controls the past

Comment

Мдам,ама има 1 малкааа разлика.По време на комунизма имаме само икономически и идеологически загуби,които могат да се оправят.По време на катастрофите губим територия и хора :evil:
              С пистолет и добра дума се постига много повече,отколкото само с добра дума

Comment

докога , бе?!
                "Лейкауф, один из высших командиров вермахта, с полным основанием употреблял местоимение «мы»: «мы», немецкие оккупанты; «мы», вермахт и СС, несем полную ответственность за убийства евреев и военнопленных, за голодную смерть многих жителей Украины. " Wolfram
                Wette

Comment

Originally posted by "Hartman"

По време на комунизма имаме само икономически и идеологически загуби,които могат да се оправят.[/b] :evil:
                  И кога ще ги оправим?В момента сме по-зле когато сме подписали Ньойският мирен договор :cry:
                  То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

И аз за пореден път ще се намеся с моята песен. Икономическите и идеологически загуби са възстановими и то за много кратък пероид от време. Това което не можем да си върнем са хилядите жертви на комунизма (осъдените от т.нар. народен съд или убитите без съд и присъда), сред които преобладаващата част са интелектуалния потенциал на държавата. Не може да ме убедите, че вероятността (въпреки всички теории за генетическо предаване на интелекта да гласят обратното) от една средно статистическа двойка за появата и отглеждането на дете с висок интелект е същата като тази на двойна с по-големи дадености. Тук просто не става въпрос за наследство, а за среда. Убивайки интелекта на нацията те я постават в положение, при което управлението им над масите се улеснява максимално, но цената е прекалено висока. Вижте еднородната маса от деца по улиците, които не са и чували за задължителна литература, камо ли за извънкласно четене. Не са продукт нито на времето, в което живеят, нито водещи световни тенденции. Това са плодовете на анти-културния и асоциален живот воден от родителите им и от техните родители преди това. Комунизмът уби всичко красиво в тази държава - изкуството, литературата...малкото примери от това време са за да потвърдят правилото. Тази тема никога не ми е била приятна и затова ще спра дотук. Мислите ми хвърчат във всички посоки без да съумея да формулирам писмено това, което искам да кажа.
                    Някъде го казах и не се страхувам да се повторя - оцелелите от комунизма са прекарали един живот-ден. Повтаряемостта на черната дупка от руски песни и филми, забрани и вечен страх от всичко и всички.
                    Вестник и цигари, работа, храна и пране, телевизия и естествено - "Всяка неделя" ....
                    Alliis laetum, sibi sapiens.

Comment

Originally posted by "Sevastokrator"

Комунизмът уби всичко красиво в тази държава
                      А с това и душите на хората

Comment

боже, севасте, сега остава да ми кажеш, че децата на демокрацията са по-образовани от тези на социализма (комунизъм в българия...вярвам знаеш... ).

сегашната 'еднородна маса' деца не са продукт на комунизма, а на чалгата, мишо шамара и материалната култура, нахлули безконтролно в бедната ни страна след 10.ноември.

изобщо не казвам, че промените тогава не бяха навременни, нито че комунизмът е подходяща държавна уредба, но по въпроса за културата мога да те уверя, че не си на прав път.

по белите държави отсъствията от училище са нещо почти изключено, както са били и по 'татово' време. сега - виждаш какво : едва ли не учителите се молят на учениците да се явят за да ги изпитат ( не се смей, точно на такава сценка бях свидетел с компанията на гаджето ми и то на улицата).
                        средства за култура не се отпускат от държавата, както и трябва да бъде в 'капиталистическите' страни, но при социализма се отпускаха и то доста. сега сравни 'дунав мост' с 'топло' или 'инспекторът и нощта' и мисля ще ме разбереш.
                        колко театъра бяха закрити, колко опери, кина? колко 'фолкизпълнители' се пръкнаха, колко 'рапъри'? колко филма се правеха на година тогава и колко сега?

разбери, аз не ропрая срещу пазарната икономика, наложила тези реалности, но те се отразяват по-зле на културата от социализма. не мога да отрека фактите - тоталитарната система избиваше хора и икономически доведе страната до сегашното положение, но моля те не ми казвай, че е виновна за милко калайджиев и мира.

P.S. Боже, това накрая сеаг го видях: 'повтаряемостта на руските песни и филми' господе, човече, къде живееш? не гледаш ли телевизия? руските може и да се повтаряха, ама американските са направо ЕДНАКВИ :evil: !!! я погледни някой екшън, някой сериал? повръща ми се от еднообразието, а не теб?
                        ако все още не е, виж който и да е музикален канал : накичен с ланци негър ми се кара за коли, пари и жени, а зад него 20 негърки в златисти шорти друсат задници. един музикален канал, втори, трети - същото. започвам да си мечтая за Висоцки, честно.

разбери го, тоталната комерсиализация, която ни налагат медиите убива културата.

Comment

Mалка вметка - тук в Германия кръшкат от училище ПОВЕЧЕ отколкото дори и в България. Ако щете вярвайте Дори се е превърнало в държавен проблем - наскоро възложиха на полицията да гони кръшкачите и да ги връща в клас, де**а и полицейската държава
                          XV mile the sea brode is
                          From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Онова ли наричаш култура?Какво като се правеха 100 филма на година?Да не искаш да кажеш, че 90% от тях не бяха боклуци?Ето сега ги дават по някои телевизии, човек може да сравни.Да не говорим, че половината филми бяха за великия псевдо-комунизъм или поне това силно се застъпваше.А какво да кажем за т.н "културни дейци", които бяха намазани пияндета, на които им се плащаше да си почиват, които в пиянски ексцесии палеха къщите в Стария град в Пловдив, трошеха и крадяха резиденциите, които им се даваха.Прилича на днешната митничарска професия, всеки иска да стане "културен деец", за да може да изкраде колкото се може повече.Такава култура...не, мерси.
                            He, who controls the past, controls the future, and he, who controls the present, controls the past

Comment

Originally posted by "Longanlon"

по въпроса за културата
                              За тогавашната "култура" ли ривеш толкоз?! За социалистическия реализъм, борбата с идеологическата диверсия, кинопродукцията на "Мосфильм" и DEFA (бате Гойко :lol: ), за романите на Ст. Ц. Даскалов и безбройните лауреати на Ленински награди, за театрални постановки като "Ленин в Полша" и филми като "Човек от народа", за Муслим Магомаев и Йосиф Кобзон, за овчарчето Калитко и Павлик Морозов, за ораториите в чест на Парията и поредният Й конгрес, за "Ален мак" и Дните на Българо-съветската дружба, за картините тип "Вождове сред широките народни маси", за Спартакиадите и Клубовете на Младата художествено-творческа интелигенция...
                              Ти младежо стоял ли си някога на опашка за книга или за билет за филм, макар да си убеден, че ще свършат, преди да дойде твоят ред :evil:

Comment

Въпросът за това, дали комунизмът / социализмът/ като идеология може да роди култура е безпредметен. Очевидно е, че не. Самата същност на тази идеология е възхваляване на уравниловката и посредствеността. Тези тук-там добри неща в литературата, киното и т.н. бяха направени не заради, а въпреки тогавашната структура на обществените отношения от хора, които са били вътрешно освободени и неподвластни на всеобщото затъпяване. Огромната маса от "произведения на изкуството" беше плод на конюнктура и кариеристични напъти, без никаква връзка с това нещо, което се нарича изкуство.
                                А за опашките за книги си съвсем прав, Хауптман, лошото беше, че когато ти дойде реда, ти пробутваха някаква залежала паргийна глупост в пакет с търсената от теб книга.
                                "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Working...
                                X