Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЗА СВОБОДАТА НА СЛОВОТО

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

ЗА СВОБОДАТА НА СЛОВОТО

Zdravei Bulgaria
    Polit. korespond.

ЗДРАВЕЙ БЪЛГАРИЯ

Имаше едно предаване по Нова телевизия Здравей България . Гледаха го с голям интерес всички привърженици на демократичните промени у нас и често аргументирано критикуваха гафовете на правителството на НДСВ, ДПС и БСП. Гледаха го и го осъждаха и членовете на БКП сега БСП, гледаха го и се възмущаваха че се вадят кирливите ризи на участвуващите във финансови групировки и техните приближени. Не липсваха незаслужени обиди, лъжи и клевети по адрес на правителството на Иван Костов. Отпор даваха честните и достойни българи, които искат да живеят като европейци, а не като руснаци. Водеха се оживени спорове. Арбитър беше интелигентния и симпатичен водещ Милен Цветков. Асистенти му бяха метеоролозите веселият Здравко Буйнов и хубавата Мария Малчева. Това представляваше един вид телевизионен и телефонен Хайд парк , където всеки свободно можеше да критикува правителството, съдебната система, полицията, като вземе думата по телефона, чрез писмо по пощата, чрез електронната поща или чрез чата на Здравей България . Покрай това предаване ни стана интересна цялата програма на Нова телевизия филми, реклами. Може да се каже, че постепенно за много хора това стана най-интересният канал.
    Още древните римляни са казвали, че в спора се достига до истината. Истината и справедливостта, от която има огромна нужда окраденият , мизерствуващ български народ, объркан от интелигентни, но продажни, скъпо платени журналисти и шоумени. Те не се срамуваха да изливат потоци помия върху малкото честни политици, защото и такива има, за съжаление много малко. Както някой беше казал: Първо ги убиваме, после ги откриваме .
    В един черен ден обаче изчезна Здравко Буйнов и в един много черен ден изчезна от екрана и Здравей България със самият Милен Цветков. Естествено истината не се харесва на хората с много пари, придобити по незаконен път, на собствениците на фирми, които плащат на работниците си по 50-60 лева на месец, без внесени осигуровки, като ги карат да работят по 12-14 часа в денонощието, бавят заплатите им по няколко месеца. Множеството такива фирми крият по-голямата част от доходите си, крадат от държавата, като плащат малка част от действително дължимите данъци, крадат и от работниците си, като им заплащат сама малка част от изработеното. В това число са занимаващите се с контрабандно внасяни стоки, без мито, без сертификат за качество. В повечето случаи това са хранителни продукти с изтекъл срок на годност или апарати и инструменти с етикета на реномирани фирми, а в действителност най-долнопробни фалшификати, които много бързо се повреждат и трябва да бъдат изхвърляни. Тази истина е неприятна за новобогаташите и само нищожно малка част от мръсните пари може да спре всякакво критично предаване, неудобно за тях. Който плаща, той поръчва музиката.
    Изведнъж Нова телевизия остаря, стана скучна и неинтересна. Вече не я гледаме.
    Искам да кажа още нещо на тези, които харесваха Милен Цветков и следяха с интерес Здравей България . Колко от нас се заинтересуваха как е Милен Цветков, намерил ли си е работа, добре ли е . За съжаление дочух, че уволнението се е отразило сериозно на здравословното му състояние /не знам доколко това е вярно/. Научих му GSM-ма, позвъних, като си казах името. Питах го как е каза че е добре гласът му беше унил. Питах намерил ли си е работа, отговори, че продължава да си търси.
    Кой ще го вземе, като си знае интересите и произхода на парите.
    Не всички са маскари, не всички са крадци и лъжци, казваме ние, в противовес на внушаваното от повечето масмедии.
    Обръщам се към господата Васил Станилов, Йосиф Перец и Г. Кирилов, както и към хилядите читатели /нека станат милиони/ на ПРО&АНТИ: г-ца Ана Паскова както се вижда няма нужда от нашата помощ. За домовете за деца и младежи е задължена да се грижи държавата, на която плащаме не малко данъци, такси и какво ли още не. Нека помогнем кой с каквото може на този млад мъж /Милен Цветков/, който остана на улицата в името на ДЕМОКРАЦИЯТА. Сигурен съм, че дори и вестта /ако това писмо се отпечата във вестника/, че не сме го забравили, че го ценим, че демократична България има нужда от него, ще му даде импулс отново да намери място в първите редици на истинските българи, тръгнали по пътя към Европа!

СЕГА СПРЯХА ТВ ДЕН И симпатягата Ник Щайн

ЗА СВОБОДАТА НА СЛОВОТО

Добре написано. :tup: :tup:

Как няма да спрат предаването, като чрез него се даваш гласност на много факти изобличаващи управляващите, на които се обръщаше малко или изобщо не се обръщаше внимание в новините и по другите ТВ канали.
    Тепърва хората ще започнат да осъзнават, че много неща са изчезнали. Пример затова е в. Демокрация.
    Имаше една поговорка - рибата не осъзнава, че е във водата, докато не я изкарат на сушата.
    Нека да не се почувстваме риби на сухо.
    scharfschutze ®

Comment

Предаването пак щяло да тръгва - с водещ потомственият комунист и манипулатор на общественото мнение Валери Найденов :evil:
      Si vis pacem - para bellum!

Comment

Не се изсилвайте да хленчите по в. Демокрация. Малко преди да го спрат се беше превърнал в партийна помийна яма.
        http://thirdreich.boinaslava.net/

Comment

A ne smiatate li, che gledate twurde ednostranchiwo na neshtata i che se zabluzhdawate dulboko?
          He, who controls the past, controls the future, and he, who controls the present, controls the past

Comment

BGM, усещам намека ти и си дяволски прав
            http://thirdreich.boinaslava.net/

Comment

недейте така криптографски де, аз например не разбирам какво имате предвид? Може би не съм наясно с българската медийна среда, но все пак пояснете се?
              albireo написа
              ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Sawsem prawo im go kazwam...ne mozhe da se twurdi, che prawitelstwoto na Kostow e nai-welikoto, ne e kralo, che sa go oporochili, che Kostow e nai-chestniat politik etc.I az bih iskal da beshe ostanalo towa prawitelstwo, no towa ne znachi, che e nai-welikoto i chestnoto.Gledam, che niakoi priemat rodnata politika kato Levski vs CSKA.

Kolkoto do t.n SDS-arski medii, ami te sa absolutno zhalki, koi izobshto se zabluzhdawa...zapoznat sum gore-dolu s tiah, bashta mi se e aboniral i si kupuwa wsichki takiwa gluposti.Kato zapochnesh Pro&Anti, Sedem, Demokracia predi wreme, predawaniata na Iawor Dachkow (makar i te da sa edna klasa nad drugite)...wsichkite sa samo habene na hartia.

Imperial, tuka nishto ne se e promenilo, a i niama izgledi da se promenia.Sega wuznikna oshte edin lager...caristki, no toi e sustawen glawno ot hora s umstweni defekti
                He, who controls the past, controls the future, and he, who controls the present, controls the past

Comment

Originally posted by "beekeeper1"

1. Отпор даваха честните и достойни българи, които искат да живеят като европейци, а не като руснаци.

2. Още древните римляни са казвали, че в спора се достига до истината. Истината и справедливостта, от която има огромна нужда окраденият , мизерствуващ български народ, объркан от интелигентни, но продажни, скъпо платени журналисти и шоумени...

3. истината не се харесва на хората с много пари, придобити по незаконен път, на собствениците на фирми, които плащат на работниците си по 50-60 лева на месец, без внесени осигуровки, като ги карат да работят по 12-14 часа в денонощието, бавят заплатите им по няколко месеца.

4. плащат малка част от действително дължимите данъци, крадат и от работниците си, като им заплащат сама малка част от изработеното.

5. контрабандно внасяни стоки, без мито, без сертификат за качество. В повечето случаи това са хранителни продукти с изтекъл срок на годност или апарати и инструменти с етикета на реномирани фирми, а в действителност най-долнопробни фалшификати, които много бързо се повреждат и трябва да бъдат изхвърляни.

6. СЕГА СПРЯХА ТВ ДЕН И симпатягата Ник Щайн

да, явно първото ми впечатление е било правилно.
                  по-ти подхожда, драги 'съфорумнико' да се изявяваш на митинги пред сини бабички, отколкото в един такъв, смея да твърдя на високо ниво форум.
                  Едва ли твоят популизъм и таблоидната ти демагогия (4, 5) не впечатлят някого тук.

ама като сме си на приказката, я да те питам, какво е според теб 'да живееш като европеец, а не като руснак' (1.)? щото на мен не ми се вижда руснаците да живеят по-зле от повечето европейци.

разбира се, забравих, твоите думи не са отправени към образованите и интелигентни хора, а към другите, инертната тълпа, цел на всеки демагог - защото в в Русия мързеливите и глупаците живеят зле, както и навсякъде другаде. Страната има големи проблеми, но ги решава и върви напред, теглена от предприемчивите, а не от тези, на които ти говориш за 'заплати по 50-60 лева и работен ден от 14 часа' (3). защото е нормално да работиш опвече, за д печелиш повече, но не ми е ясно как някой би го правил за 50 лева. ясно ми е само, че със съгласието си да работят за такава заплата хората сами показват, че заслужават подобно отношение.

(2)окраденият, мизерстващ български народ имал нужда от истината. според мен има нужда да си седне на задника и да бачка. да се скъсва от бачкане и да печели, да помага на икономиката и да живее все по добре.
                  а не да го мързи да отиде до съседния град на по-платена работа.
                  защото работа има, не ми казвай че няма, защото сам се убедих - и то не само в софия, а и по малките градове.

работа има за образовани, интелигентни и амбициозни хора. Работа има и за оня плевенски циганин, който изкарва по 200 лева месечно, защото се е сетил да окачи на вратата на колибата в която живее надпис 'Опщ работник - Димитар' и хората го търсят, вклиучително и аз за да ми пренесе мебелите, въпреки че е черен.

ти знаеш ли, че в някои фирми няма кай да напише едно писмо на английски и биха взели сляп инвалид на работа, ако знае езика?

а колкото до ник щайн (6), не си криви душата, а го погледни, че прилича на шопски селянин. което си е наполовина вярно, като се има пред вид, 4е е баварски такъв. мога да му дам много определения, но 'симпатяга' не ще да е сред тях. само ще кажа това, което написах в другата тема за свободата на словото - национализмът и расизмът винаги са били занимавка за по-нискообразованата и нискокултурна част от обществото.

толкоз.

Comment

Re: ЗА СВОБОДАТА НА СЛОВОТО

Originally posted by "Longanlon"

защото работа има, не ми казвай че няма, защото сам се убедих - и то не само в софия, а и по малките градове.
                    Айде не се изсилвай толкова - щото и на мен ми се налагало да търся
                    Si vis pacem - para bellum!

Comment

Re: ЗА СВОБОДАТА НА СЛОВОТО

примерче:

най-добрият ми приятел учи в икономическата гимназия в свищов. не е пръв зубър, ако мога така да се изразя, даже обратното.
                      лятото ходихме да му търсим работа за ваканцията по варна и после свищов и плевен. навсякъде се повтаряше едн филм - много обяви за сервитьори и продавачи на нещо си, които пренебрегвахме главно по мое настояване.
                      и се почваше: офис 1. длъжност административен сътрудник
                      -владеете ли английски? - да, сравнително добре (евентуално го изпитват нещо)
                      -други езици: ми немски, на средно ниво(никой не го изпитва, защото никой не знае немски)
                      -как сте с компютрите? - следва едночасова лекция, която шефът прекъсва с досада, явно не му е там силата.
                      какво сте учили? - икономика. - очите му светват :

-а кога можете да започнете? - следват обяснения че работата е само за лятото и Тошо няма 18 години, при което босът побеснява и го приканва да си тръгне(или да си ебе майката, в зависимост от възпитанието му).

офис 2 -6 : същото.

изводче:

Тушето е ученик без някакви особени дарби, освен че е интелигентен и мързелив и с никакво образование. без проблеми си намира работа за 300-400 лева след като направи 18, а засега го взеха сис.админ. в компютърен клуб. не е зле за 17 годишен геймър без връзки, а? пък представи си след 5 години с висше и още един език?

Comment

Е, недейте толкова да се изсилвате за лесното намиране на работа - аз в момента съм поставен точно в такава ситуация и бих казал, че може и да е лесно да си намериш нископлатена и безперспективна работа, но смислена работа с дългосрочни перспективи можеш жсе още да си намериш само с връзки (или при изключителен късмет и без тях).

Comment

Е

това, което ти наричаш 'късмет', аз наричам 'информираност'.

начинът да си намериш работа е да се окажеш на подходящото място в подходящото време - тогава те назначават, просто защото си им под ръка.

дори и да не си достатъчно квалифициран трябва да се рекламираш по-възможно найбезсрамният начин защото това, което ти го можеш, даже и да не е много, останалите и него не могат (е, без фрапиращи измислици тук моля, ако кажеш че можеш да програмираш на HTML а не можеш, не е страшно, освен ако не кандидатстваш за работа, в която ще ти се наложи да пишеш на него).

трудното в намирането на работа е точно улучването на момента а не нещо друго - информацията е безценна, защото тя печели интевюто още преди да се явиш. може да ти звучи глупаво, но си представи ситуацията:

овакантява се място в някоя фирма. шефът започва да се чуди обява ли да пуска или какво... ти обаче научаваш за мястото, отиваш при него и му казваш в прав текст: 'аз съм едикойси, мога да правя перфектно това и това, и това, и това, че и онова другото, чух че имате свободна длъжност и искам да ме назначите на нея, защото не ще намерите по-добър от мен за работата(примерно). и мястото е твое, защото ще се чуди ли шефът от къде да намери нов квалифициран служител, ако има такъв пред себе си?
                          логично, нали?

Comment

Така е, но за да получиш тази информация, трябва да имаш познат. който да ти я "снесе" - т.е., връзка. Инак шансовете са ти малки. Да не говорим, че масовата практика е, ако се явят няколко кандидати и някой от тях е препоръчан "отвътре", той да има абсолютно предимство, независимо от уменията си. А това пак са си вездесъщите връзки.
                            А колкото до уменията - ясно ми е, че повечето хора посочват какво ли не . То затова и значението на подобни документи е доста малко.
                            Но проблемът е, че поне видимо няма чак толкова много свестни работни места, а и самия работен пазар е изключително неорганизиран (като ролята на съответните учреждения в него е съвсем минимална и непропорционална на изливаните в тях средства).

Comment

така е

тук си прав - работният пазар е изключително неорганизиран.
                              точно на този факт се гради горната стртегия и точно поради него 'видимоняма добри работни места' и конвенционалните методи за търсене (бюра по труда) не дават добър резултат. просто работодателите не умеят да търсят персонал. просто прекалено много добри места са зати от некадърни хора и това проваля всякакви опити да се направи нящо като единно система за заетост на базата на квалификационни изисквания. така остават само темпорално - географските такива...(да си тук и сега)

примерче:
                              наскоро една приятелка замина да учи в англия и аз отидох да се предложа на нейното работно място. взеха ме, защото казах, че съм квалифициран и бях тук и сега .
                              и заради сините ми очи, разбира се. а като казах че разбирам от компютри ми целуваха обувките (още го правят всеки месец...)

Comment

Working...
                              X