Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нещо като загадка...

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Нещо като загадка...

ТУк искам да попитам каква немска техника е останала в България, освен Panzer 4-ката, двата Sturmgeschutz(В София) и Арадо-то(в Пловдив)??
    Аз лично съм чувал, че някакви типове закопавали българските Емили и Густави(много странно звучи ), за да не ги засегне "желязната ръка на партията". Също така, че имало и картечници Browning от летящите крепости, но ги скривали от комунистите. Бях чел, че в някакъв склад имало запазен D.520. Някой от вас да е чувал за подобни неща, и може ли да каже конкретно къде се намират?
    101st Airborne The Screaming Eagles At Normandy

Нещо като загадка...

Любопитно...
    "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
    нека четат пред вратите
    нашата памет остъклена
    с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

Наистина любопитно!!!
      Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Наистина любопитно.Чувал съм че имало закопани Щуки на летище Поликраище и на летище Горна Оряховица,но това са само слухове.Иначи от немската техника ,единственото което е останало са оръжия.
        То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Иначи от немската техника ,единственото което е останало са оръжия.
          Или по-точно КАР98К.
          А някой знае ли какво се е случило на Пантерите, които са били закопани в близост до турксата граница?

Comment

А във Военно-Историческият музей нямаше ли Панцер 3, а също така и Щурмгешутце(но не съм сигурен)?!
            "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
            нека четат пред вратите
            нашата памет остъклена
            с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

във НВИМ има Pz IVG, Jagdpanzer IV Lang, 2 x StuGIIIG и едни 20мм зенитки. Има и някои полугъсенични камиони но те са в ужасно състояние.
              albireo написа
              ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Originally posted by "101st Airborne"

Иначи от немската техника ,единственото което е останало са оръжия.
                Или по-точно КАР98К.
                Напротив немско леко стрелково оръжие в България е доста по-разнообразно.
                То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Jagdpanzer IV Lang
                  Хъм, в събота бях там, но такова животно не видях. Всички останали САУ от "епохата" бяха руски.

Има и някои полугъсенични камиони но те са в ужасно състояние.
                  Все едно ти си ги обстрелвал с Panzer 1.
                  А иначе Зисовете са във окаяно състояние, те и без това не ми допадат- с тази кабина от дърво... имам чувството, че една капка бензин и клечка кибрит и започва огнения paradise. :twisted:
                  Зенитките наистина ме впечатлиха- има всякакви от леки до тежки. Повечето са с запазени механизми и могат свободна да "движат" оръдието нагоре-надолу и наляво-надясно. Даже имаше един пенсионер, който беше седнал на тежката(не знам колко милиметрова е), и я насочи в посока на StuG и псуваше- Мамка им да е** фашистка....

Comment

има си Jagdpanzer IV Lang, ама не си му обърнал внимание. СУ-тата са СУ-100, той верно прилича донякъде, но не е толкоз трудно да се различи.

като се прибера в стаята си ще видя дали имам снимки на нашия точно
                    albireo написа
                    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Сетих се сега за Jagdpanzer-а. Наистина приликата с руската машина е голяма. Може би не съм ги различил, защото липсват части от веригата и задвижващите колела- български музей, какво да говорим. Същото в Асеновград(музея на ВВС)- повечето самолети нямат приборна дъска и кресла....

Comment

Working...
                      X