Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Законите на Мърфи за войната

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Законите на Мърфи за войната[/siz]

1.Ти не си неуязвим.
    2.Ако една тактика е глупава, но върши работа, тя не е глупава.
    3.Не изглеждайте съмнително – това привлича огъня на врага.
    4.Ако се съмнявате в нещо, изпразнете си пълнителя в него.
    5.Никога не споделяйте едно и също укритие с някой, който е по-храбър от вас. Особено ако е враг.
    6.Никога не забравяйте, че оръжието ви е произведено в Тайван.
    7.Ако тактиката ви протича наистина добре, това определено е засада.
    8.Нито един предварителен план за действие не издържа при първия контакт с врага.
    9.Всички 5-секундни гранати избухват след 3 секунди.
    10.Опитайте се да изглейдате незабележими – на лошите може да им свършват мунициите.
    11.Ако сте по-напред от определената ви позиция, възможно е артилеристът на отряда ви да се прицели първо във вас.
    12.Вражеската диверсия, която вие игнорирате, наи-често е основното атакуващо звено на врага.
    13.Важните неща винаги са прости.
    14.Простите неща винаги са трудни.
    15.По-лесният път винаги е миниран.
    16.Ако около вас отсъства почти всичко друго, освен врагове, вие определено се намирате в битка, ако още не сте го забелязали.
    17.Когато сте разчистили някоя област, не забравяйте да уведомите и врага за това.
    18.Първите изстрели на врага обикновено са точни.
    19.Приятелските обикновено не са.
    20.Ако врагът е на мушката ви – ТО И ВИЕ СТЕ НА НЕГОВАТА.
    21.Войниците, които са подготвени за бой, никога не са минавали инспекция.
    22.Джаджите на разни машини, които трябва да са заедно, за да работят, по принцип не си пасват.
    23.Радиото ви ще пркъсне, веднага щом се опитате да извикате подкрепления по него.
    24.Каквото и да правите, можете да бъдете убит – включително и ако не правите нищо.
    25.Следите от куршумите работят еднакво добре и за врага, и за вас, когато трябва да се определи местоположението му/ви.
    26.Единственото нещо, което е по-точно от връхлитащ ви вражески огън, е връхлитащият ви приятелски огън.
    27.Ако се захванете с повече мисии от определените ви, ще си имате повече неприятности.
    28.Направете някое място труднодостъпно за врага и самият вие трудно ще излезете от него.
    29.Когато и двете страни са убедени, че скоро ще загубят сражението, то най-често и двете са прави.
    30.Професионалните войници са предсказуеми, но светът е пълен с аматьори.
    31.Мърфи е бил грунт (пехотинец, “пушечно месо”).
    scharfschutze ®

"26.Единственото нещо, което е по-точно от връхлитащ ви вражески огън, е връхлитащият ви приятелски огън."
    справка - Ирак...въпреки че понякога си мисля, че те тези 18-годишни момчета не носят истинската вина, че са отишли на война...аз си представям себе си на такова място, ужасна история, предполагам, че ще съм доста по-некадърен :o
    Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
    каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
    каквито са мислите ти,такива са делата ти,
    каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.

Comment

"26.Единственото нещо, което е по-точно от връхлитащ ви вражески огън, е връхлитащият ви приятелски огън."
      Мисля, че смисълът е друг. Има се предвид, че някой от твоите може да те гръмне в гръб. Поне аз така схващам тази точка.
      Но и твоето тълуване е вярно.
      scharfschutze ®

Comment

И аз така го разбрах... не виждам и как го е разбрало животното.
        Канцлер на хазната

Comment

Murphy's Laws of Martial Arts

Ten scientific principles, that apply to the study of all martial arts:

1. The wimp, who made it through the eliminations on luck alone will suddenly turn into Bruce Lee when you're up against him.

2. The referee will always be looking the other way when you score.

3. You will have trouble with the ties on your gi pants, when members of the opposite sex are in class.

4. The day you leave work early to make it to class on time, the sensei will be sick.

5. The sensei will only use you during demonstrations for joint-locking techniques.

6. If you have to use your training in self-defense, your attacker's father will be a lawyer.

7. After a flawless demonstration, you will trip on your way back to your seat.

8. After years of training without a single injury, you will pull a groin muscle the night before your black belt exam.

9. In an otherwise vacant locker room, the only other person will have the locker right next to yours.

10. No matter how many times you take care of it before your promotion exam, you will invariably have to go to the bathroom when it's your turn.

Ако някой от вас иска да подобри английския си, нека си поиграе с превода.
          Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

Comment

Originally posted by "Sturmfuhrer"

И аз така го разбрах... не виждам и как го е разбрало животното.
            :twisted: ама то настана объркване точно в стил Мърфи - "Ако може нещо да се обърка, то непременно се обърква"...да, това, което вие имате предвид, и аз за него говоря...просто казвах, че не е много почтено да си правим гаргара с момчетата, които натискат спусъка не когато трябва (имам предвид американчетата, които утрепаха сума британци при приятелски огън), защото аз със сигурност не бих се справил по-добре. а, това, дали журналист насочва фотоапарат срещу теб или федаин се опитва да те опуца с базука, това го обърквам като стой та гледай. бе, гадна работа. :roll:
            Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
            каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
            каквито са мислите ти,такива са делата ти,
            каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.

Comment

За още от Законите на Мърфи за войната:

Някои добри шегички:
              military jokes and humor section is a collection of miltary humor, military jokes
              Давай за жизнь, давай, брат, до конца,
              Давай за тех, кто с нами был тогда.
              Давай за жизнь, будь проклята война,
              Помянем тех, кто с нами был тогда.

Comment

тва последното верно има яки работи
                albireo написа
                ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Napoleon e kazal"nikoga ne se srajavai na 2 fronta,i nikoga sre6tu Rusia
                  уважавай смелите,те са солта на земята

Comment

А немците са го потвърдили, а?!
                    "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
                    нека четат пред вратите
                    нашата памет остъклена
                    с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

Иван Дочев

napulno si prav.gre6ka golqma

Comment

мм това за Русия е било на такъв косъм, че аз не бих заложил на тая поговорка
                        albireo написа
                        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

хех, аре сега - и да бяха взели москва, какво щяха да правят с нея?

отчитам познанията ти в областта и именно за това ми е чудно - поне за лаик като мен е очевидно, че дори при успех на немците в някои важни сражения на източния фронт, които те по принцип са загубили, изходът от войната нямаше да е друг.

Comment

Napoleon go e znael predi da potegli kum Moakva,4e ne e trqbvalo.nemzite po vreme na 2 svetovna voina su6to,no mislq 4e te sa iskali da go dokajat :lol:

Comment

И немците и французите са имали своето Бородино...
                              "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
                              нека четат пред вратите
                              нашата памет остъклена
                              с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

Working...
                              X