Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Za hraneneto i za dietite

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Originally posted by "Sturmfuhrer"

Както казва Суворов:

А те без банани не могат!
    :lol: :lol: :lol: :lol:
    аз като невежа непознаващ творчеството на Суворов, следва да попитам...моля? кой не може без банани?
    това за инфарктите не го бях чувал
    кой беше казал: "Напрежението е това, което превръща графита в диамант"
    Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
    каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
    каквито са мислите ти,такива са делата ти,
    каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.

Comment

ТОй се подиграваше с английските аристократи, че са щели да умрат ако немците не позволяват на търговските доставки от Запад... защото нямат банани... абе Суворовска му работа!
      Канцлер на хазната

Comment

Военновременна полева дажба на Вермахта
        "Студен вариант": 750 гр. хляб, 150 гр. мазнини (масло/маргарин/мас), 120 гр. колбас (месна консерва), 200 гр. конфитюр (изкуствен мед), 7 цигари (2 пури);
        "Топъл вариант": 1000 гр. готвени картофи (част от които могат да бъдат заменени съответно с 250 гр. пресни/150 гр. консервирани зеленчуци), 250 гр. прясно месо, 8 гр. истинско (10 гр. ерзац) кафе.

Мирновременно казармено меню (примерно в един понеделник от лятото на 1936 г. в Потсдамските казарми)
        закуска: хляб, маргарин, конфитюр, кафе;
        обяд: хляб, супа ориз, телешки гулаш с картофи, салата пресни краставици;
        вечеря: хляб, масло, кашкавал, лебервурст, чай.
        Войнишката разкладка е в диапазона 1.35 - 1.50 райхсмарки
        Si vis pacem - para bellum!

Comment

Цигарите ми се струват малко, че то какво друго ти остава да правиш, докато чакаш руската пехота да тръгне на вълни към тебе - да пушиш нервно и с присвити очи да се взираш в хоризонта......
          Браво Хауптман, откъде ги измъкна тези разкладки? Интересно ще е да направим сравнение с една съвременна българска разкладка......Сигурен съм, че нямаше цигари или дори пури, мамка му!
          "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Това нали не се е спазвало през цялата война? 1 кило картофи... леле! Заедно с оная мазнина. Ебати кефа. КОлко пържени картофи са тва? Явно войниците са объркали посоката! Искали да отидат до Мак Доналдс, но са тръгнали към Москва
            Канцлер на хазната

Comment

Белтачините товарели бъбреците...абе кви са теа глупости.Протеините се смилат в червата а в урината са само патологична съставка.В захарта нйамало витамини-ми няма я.Тва за баластните храни е вярно ама за кво ти е да си товариш червата за нищо?И как точно се вива един стомах?Абе тва да не са гащи бе.... :twisted:
              Състраданието е слабост...

Comment

A za ponqtieto : "razshiren stomah" da si chuval ?
                Kogato poema po - malko hrana , stomaha se sviva.
                What's one less person on the face of the earth anyway? - Ted Bundy

Comment

Айде един урок по анатомия и физиология.Ние хората имаме така наречения всеяден тип на храносмилане,с това изключение че усвояваме краино лошо растителните храни/целулозата с други думи/.Колкото до другите храни-протеини и въглехидрати си имаме ензими за тази цел/а те са протеини без изключение/Тези ензими са-амилаза за въглехидратите,пепсин и трипсин за протеините и липази които разграждат мазнините/но нека не забравяме и жлъчните киселини които емулгират мазнините на малки капчици и така подпомагат действието на липазата/.Та тука опираме до тва какво може да яде човек-ми всичко стига да е живо.А колкото до диетите-нямат смисал освен ако не сте болни.Вегетарианството също така си е много вреден навик колкото и добре да звучи...

засега толко че ми се доспа

Comment

ТИ ше кажеш! А виждал ли си човек, който да яде чинийките от KFC? Много са вкусни ))))))))0
                    Канцлер на хазната

Comment

Originally posted by "фон Цеков"

Вегетарианството също така си е много вреден навик колкото и добре да звучи...
                      да бе, а йогите водят изключително нездравословен начин на живот....много хубав навик е, само, че за съжаление никак не успях да го добия :roll:

Comment

Originally posted by "фон Цеков"

Айде един урок по анатомия и физиология.Ние хората имаме така наречения всеяден тип на храносмилане,с това изключение че усвояваме краино лошо растителните храни/целулозата с други думи/.Колкото до другите храни-протеини и въглехидрати си имаме ензими за тази цел/а те са протеини без изключение/Тези ензими са-амилаза за въглехидратите,пепсин и трипсин за протеините и липази които разграждат мазнините/но нека не забравяме и жлъчните киселини които емулгират мазнините на малки капчици и така подпомагат действието на липазата/.Та тука опираме до тва какво може да яде човек-ми всичко стига да е живо.А колкото до диетите-нямат смисал освен ако не сте болни.Вегетарианството също така си е много вреден навик колкото и добре да звучи...

засега толко че ми се доспа
                        Za svivane i razshirqvane na stomaha govoreh ne za hranosmilane. Dietite ot vreme na vreme imat smisul, osobenno ako chovek e sviknal da se typche s jivotinski maznini, zashtoto po tozi nachin organizma se prochistva ot tqh. I ti iskash da kajesh che chovek po trudno usvoqva domati i krastavici otkolkoto tlustite svinski , govejdi i drugi mazni mesa?!?!?! Dori kultoristite koito poemat po 7000 - 8000 kalorii na den spazvat nqkakva dieta. Povecheto dori otdelqt kojata ot pileshkoto meso (samo takova qdut).
                        What's one less person on the face of the earth anyway? - Ted Bundy

Comment

Originally posted by "Mahadeva"

фон Цеков написа
                          Вегетарианството също така си е много вреден навик колкото и добре да звучи...
                          да бе, а йогите водят изключително нездравословен начин на живот....много хубав навик е, само, че за съжаление никак не успях да го добия :roll:

Махадева, самата структура на човешката челюст , както и начина на обработка на храната показва, че човекът е хищник, зашо трябва насилствено да храним тигри с трева / образно казано/, пък и лично аз, колкото вегетариянци познавам - не че са много - не съм видял да са в перфектна физическа или умствена кондиция. Май нещата са доста по-комплексни.
                          "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Бънди точно това искам да кажа-доматите и краставиците се смилат далеч по-зле от месото или млечните продукти.Прост пример :

Смилаемоста на млякото и млечните продукти е 95%
                            на месото-75-80%
                            на зрелия фасул/такав беше примера в учебника.../-8%.

Протеините от растителен произход са непълноценни,поне докато не бъдат преработени в животински такива.
                            А защо зеленчуците се смилат зле?Защо6то са богати на целулоза а тя е несмилаема за организми с храномилане като нашето.Смилат я само преживните,но не без помоща на микроорганизмите обитаващи търбуха им.Не съм против диетите,а специално диетите на Лидия Ковачева,и тем подобни извратености,защото нормален човек не може и не бива да живее с по 1 чай на ден

Comment

Бихте ли обяснили по-точно това със смилаемостта? Не разбирам! Как така смиламе само 10% от фасула, а 95% от муекото?
                              Канцлер на хазната

Comment

"Махадева, самата структура на човешката челюст , както и начина на обработка на храната показва, че човекът е хищник, зашо трябва насилствено да храним тигри с трева / образно казано/, пък и лично аз, колкото вегетариянци познавам - не че са много - не съм видял да са в перфектна физическа или умствена кондиция. Май нещата са доста по-комплексни."

Не съм сигурен, че това, което казваш за челюстта е вярно...(че те археолозите още не могат да се споразумеят например, дали Т-Рекс е бил лешояд или не)...освен това (слаб съм по биология признавам), но далакът мисля, че е закърнял орган за обработка на целулоза от маймунско време, т.е. за обработка на листа и подобни...
                                освен това има ли значение какво ни е било миналото. сега човек може да си позволи да не яде месо, ако спазва правилна диета и си набавя необходимите продукти по друг начин - соя, витаминче, минералчета...
                                а, аз познавам сравнително много вегетарианци (повечето, от които са жени) и са си в доста добра кондиция....въпреки че, хм, приятно ненормални са, наистина :twisted:

Comment

Working...
                                X