рекомерното количество приети белтъчини претоварва бъбреците.
Пресните плодове и зеленчуци съдържът повече витамини; витамините в престоялите плодове и зеленчуци намаляват.
Захарта не съдържа витъмини.
Прекаляването с поемането на храна води до затлъстяване.
Баластните несмилаеми частици подобряват храносмилането, запълват стомаха (създават чувство за ситост), полезни са за стомашната флора.
Ензимите помагат за усвояването на белтъчините.
Суровата храна е по - полезна от сготвената. НО... картофите, патладжаните, зеления фасул и някои гъби съдържат отровни вещества, които се неутрализират след топлинна обработка.
Организмът преработва меда по - бързо, отколкото захарта.
След консумация на алкохол, тялото е по - СТУДЕНО, отколкото преди това.
Ако искате да намалите мазнините, намалете свинската мас, маслото и маргарина!
Слабите хора ядат сладко (да речем, шоколад) повече, отколкото дебелите.
Спанакът трябва да се консумира, придружен от портокалов сок, кисело мляко или пресни чушки (може и като компонент от салата).
Пълнее се от гарнитурите към картофите и макаронените изделия (спагети и др.) - сосове, колбаси, мазнини...
Когато започнете диета чрез гладуване, първо се разгражда мускулната ви маса, после се изхвърля излишната вода и, чак след това, отчасти, мазнините започват да се топят.
Ако, след гладуването, ядете необуздано и преяждате, ще сте по - дебели и с неактивна мускулатура.
================================================== ===========
Отслабване чрез рибна диета (примерно)
1. Закуска: варено яйце, филия ръжен хляб, купичка/чаша чай без захар,
2. Обяд: 500 гр. нетлъста риба, сготвена без мазнина, филия ръжен хляб, ябълка, купичка/чаша чай без захар,
3. Вечеря: 300 гр. нетлъста риба, сготвена без мазнина, филия ръжен хляб, ябълка, купичка/чаша чай без захар
Пресните плодове и зеленчуци съдържът повече витамини; витамините в престоялите плодове и зеленчуци намаляват.
Захарта не съдържа витъмини.
Прекаляването с поемането на храна води до затлъстяване.
Баластните несмилаеми частици подобряват храносмилането, запълват стомаха (създават чувство за ситост), полезни са за стомашната флора.
Ензимите помагат за усвояването на белтъчините.
Суровата храна е по - полезна от сготвената. НО... картофите, патладжаните, зеления фасул и някои гъби съдържат отровни вещества, които се неутрализират след топлинна обработка.
Организмът преработва меда по - бързо, отколкото захарта.
След консумация на алкохол, тялото е по - СТУДЕНО, отколкото преди това.
Ако искате да намалите мазнините, намалете свинската мас, маслото и маргарина!
Слабите хора ядат сладко (да речем, шоколад) повече, отколкото дебелите.
Спанакът трябва да се консумира, придружен от портокалов сок, кисело мляко или пресни чушки (може и като компонент от салата).
Пълнее се от гарнитурите към картофите и макаронените изделия (спагети и др.) - сосове, колбаси, мазнини...
Когато започнете диета чрез гладуване, първо се разгражда мускулната ви маса, после се изхвърля излишната вода и, чак след това, отчасти, мазнините започват да се топят.
Ако, след гладуването, ядете необуздано и преяждате, ще сте по - дебели и с неактивна мускулатура.
================================================== ===========
Отслабване чрез рибна диета (примерно)
1. Закуска: варено яйце, филия ръжен хляб, купичка/чаша чай без захар,
2. Обяд: 500 гр. нетлъста риба, сготвена без мазнина, филия ръжен хляб, ябълка, купичка/чаша чай без захар,
3. Вечеря: 300 гр. нетлъста риба, сготвена без мазнина, филия ръжен хляб, ябълка, купичка/чаша чай без захар
Comment