Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Rpg ???

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Rpg ???

След предложенията за футбол и риболов и аз имам едно .
    Момчета , играете ли ролеви игри ? Играли ли сте ( настолни имам впредвит ) , искате ли да играеме ???
    Вижте , аз и Мухата ( DungeonMyxa , не може да сте го пропуснали по рпг форумите както и "Графила" , в "Бойна Слава" е под ник Ники - военният ми министър ) бяхме започнали един проект за ролева игра по ВСВ 2 , по системата на D&D ( най-комерсиалната и обичана - поне от мен - ролева система ) , но засега проектът е замръзен ( иначе Мухата имаше интерестни идеи , въпреки че за мен е невъзможно , но като съм в екип с Ники , знам че няма невъзможни неща ) . Иначе винаги остава D&D - не ви ли се иска поне за миг да сте могъщи , гъстобради Джуджета изковали си името на железни бойци или белобради , мъдри магьосници или някой фанатизиран Свещеник ? Знам че сте заети хора , но се си мисля че можете да намерите време , ако не през седмицата то през събота и неделя . Ако не си пададе по фентъзи , тогава Fallout -да направим едно приключение из изпепелените от Трета световна Война земи , станали близки реалност до нас прес 60 години ( да почти ги бяхме стигнали . Трета Световна Война чукаше на вратата на човечеството ....Моля да се изправим и да благодарим първо на Хари Труман , а после и на г-да Кенеди и Хрушчов ) . Ако не искате Апокалиптика , нека се пренесем в бъдещето с Fusion - как ще кажете да направим един бой с Лазерни мечове стил "Междузвездни Войни" ???
    Добре , стига пропаганда - искате ли сериозно да направим една Рпг сесийка , на избрана от вас система ???
    "Ако светът може да бъде по-добро място , то да направиш добро се смята за провал . Не спирай , Не се предавай , Надбягай Себе си ! "

Rpg ???

не знам кои игри точно са РПГ...примерно Диабло такава ли...само че като чувам за разни герои Амазонка 82-ро ниво направо настръхвам. аз в момента имам само един мизерен варварин към 30 ниво...
    сега си инсталирах Мистмеър, но много сложна ми се видя нещо, трябва явно повече да я мъчим...
    та, за рпг не знам, но примерно един Хироус, става :tup:
    Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
    каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
    каквито са мислите ти,такива са делата ти,
    каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.

Comment

само че като чувам за разни герои Амазонка 82-ро ниво направо настръхвам
      :lol: :lol: :lol:
      "Лейкауф, один из высших командиров вермахта, с полным основанием употреблял местоимение «мы»: «мы», немецкие оккупанты; «мы», вермахт и СС, несем полную ответственность за убийства евреев и военнопленных, за голодную смерть многих жителей Украины. " Wolfram
      Wette

Comment

Мда, но герой високо ниво незадължително е бил "трениран" дълго. Ако играта се стартира като мулти- и след това се укаже, че броя играчи е висок, примерно 32, опита се трупа наистина бързо, стига героя да оцелее . А и в модовете има нива пълни с гадове, като минаването на едно такова може да осигури преминаване от 60то до 65то ниво примерно в рамките на 15тина минути здрава сеч
        Но това наистина е прекаляване, да се отгледа някой до толкова високо ниво.
        Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
        Проект 22.06.1941 г.
        "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Всъщност максимумът на играчите е 8, а и не това е начинът. Във версия 1.09 има възможност да настроиш играта да бъде като в мултиплеър т.е. гадините стават по-мощни и дават повече exp. Това я прави и по-трудна=> по - интересна и бърза.
          "Лейкауф, один из высших командиров вермахта, с полным основанием употреблял местоимение «мы»: «мы», немецкие оккупанты; «мы», вермахт и СС, несем полную ответственность за убийства евреев и военнопленных, за голодную смерть многих жителей Украины. " Wolfram
          Wette

Comment

Мммне, можеш да кажеш даже "players 256" - това е вече максимума. А и доколкото разбрах, патч 1.10 по-принцип щял да направи играта по-трудна.
            Проект 22.06.1941 г.
            "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

как може да играете това безумие...
              XV mile the sea brode is
              From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Е ... не особено редовно, но чат-пат ... по структура прилича на стрелялка, а и е неангажиращо
                Проект 22.06.1941 г.

Comment

Момчета ????
                  Кви са тия глупости???
                  Говоря за Настолно Ролево Приключение . Хартия , молив , зарове .
                  Събира ме се в някого ( в нас винаги няма хора ) сядаме на една маса и всички си правим герой - избираме раса - елф , джудже , човек , гноме и полу-ръст ; след това определяме външният вид на героят си според расата му : Пример : ако си джудже , трябва почти задължително да имаш брада , но ако си елф - почти всички елфи са без лицево окосмение и са с руси коси и сини очи . Разбира се може да направите героят ви да изглежда както се сетите , дори да има вашето лице . След това избираме ръста на героят ви ( отново съобразен с расата ви ) , теглото му и възрастта - тя е важна ,защото когато вдигнете едно ниво вдигате една година , колкото повече нива дигате толкова повече стареете , а това се намаляват точките ви за сила и ловкост , но се качат тези за интелкт и мъдрост .
                  Стигнахме и до статистиките ви . Те са основното нещо в играта . На брой са шест - сила , ловкост , здраве , интелект , мъдрост и чар . От всяка статискитика зависи нещо - силата е това , колко тежко оръжие ще можете да носите , колко Демидж ще нанасяте и прочие . Ловкостта- колко сте пъргави и ловки - пример за да се качите на едно дърво се гледат точките ли ловкост - колкото повече толкова по-добре . Здравето определя броят ви жизнени точки и още работи ( за тях ще говоря когато се видим някъде да ви обясня по подробно ако ще играем някои ден ) Интелекта и жизнена статистика за магьосниците . Мъдростта за свещенниците . А чарът...мисля че сами се сещата за какво служи .
                  Статисиките се определят с мятане на зарче . Максималният брой на точките ви , определени за всяка статистика не може да надвишава 25 , в началото започвате с не повече от 18 за всяка статистика ( вие определяте със зарче )
                  Следва изборът на клас - това е вашата професия и ...абе като на Диаблото - варварин , асасинка и т.н.
                  Тук изборът е следният - 4 основни класа - Бойци , Магьосници , Свещенници и Мошенници . Все основен тип има няколко под класа от който си избирате - Боец- Войн , Рейнджър и Паладин ; Магьосници - Магьосник на някое маг.училище ,общ маг и Илюзионист ; Свещенници - Клерик и Друид ; Мошенници - Крадец и Бард . Всеки от тях иска определена статистика да има точно определен брой точки - Боец-9 сила , Маг-9интелект , Свещенник - 9 мъдрост , Мошенник - 9 ловкост .
                  Всички те имат предимства и недостатъци - което уравновесява цялата игра и няма най-силен клас .
                  След изборът на клас идва и изборът на Характер - това е статистика , която не се мени по време на играта и показва отношението на героят ви към света и закона . Хар. са в три основни групи -Lawful ( L.Good , L.evil ) ; Neutral ( true n. ; n. evil ; n.good ) ; Chaotic ( c.good ; c.evil ). Всеки от тях е раличен от другият - докато Lawful Good означава , помощ към всичко в всяко негово начинание и гонитба на злото без страх от смърт , то Neutral Evil значи- мисля преди всичко за себе си отколкото за другите !
                  След Изборът на характер идва изборът на екипировка и оръжие , отговарящо на класа ти и статистиките ти .
                  И после следва игра
                  Примерна Игра
                  Играта се води от човек наречен DungeonMaster , той измисля приключението и води геройте ви по пътя им като и дава задачи , врагове и Експириънс .
                  1 играч- Галахар - горд Паладин , служител на ордена на Тамплиерарите ( ) . С тъмно черна коса и сини очи . Носи одеждите на ордена си , както и своят меч - даден му от самият лидер на Ордена , Сър Пърсивал . (Бел.ред. Грей , паладините , са по твоята част - яки рицари ) .
                  2 играч-Алекра ГреенБлейд- прелестна елфа , Рейнджър . Отличава се с зелените си одежди и огромният си лък ...а-а и със прекрастното си лице .
                  3 играч- Карен Стормрайзър - белобрад магьосник , служител на школата на Илюзията .Мъдър и неустрашим водач на бандата .
                  4 играч- Илидас Найтсонг - сурово джудже , готово да размаже всеки с огромният си чук !

Примерна Игра !
                  ДМ- DungeonMaster

ДМ: Навлизате в пешерата , трябва да преминете отвъд нея , от другата страна на "Кристалната Планина" , там ще ви чака Хорацио , заедно със същината на мисията ви .
                  Карен- Тъмно ли е в пещерата или има някакво осветление по стените ?
                  Дм: Въпреки че тя е единственият път към град Авалон ...няма
                  КАРЕН - добре тогава правя магията Light
                  Дм: Добре. Жезълът ти засеява , осветявайки всичко пред вас .
                  Всички- тръгваме напред .
                  Алекра - Ослушвам се ...чувам ли нещо ??
                  Дм: Да , напрягайки целият си слух , чуваш , някакво мляскане .
                  Алекра - мога ли да го определя
                  Дм - да можеш....защото то идва към вас ....пред вас от тунела изникват 5 гоблина , размахват късите си копия и с вик се хвълят срещу ви .
                  Илидас: Вдигам чука и със Вик "За Мордор" , се насочвам към първият гоблин
                  Карен:Вдигам жезъла си и...започвам да роля памета си за някакво заклинание
                  Галахар: Изтеглям меча си от ножницата и..."Нака боговете деа бъдат с нас ! За краля " и влизам в боя
                  Алекра: Свалям лъка и опъвам тетивата .
                  ( Следва битка , която се определя със хварляне на зарове )
                  Това е най-общо за повече инфо....посетете ....www.rpgbg.net
                  Тук поместените примери са по системата Д&Д.
                  Не бе дайте наистина да пробваме . Ако искате още нещо питайте ме .
                  Страшно забавно е !
                  Бел.ред. Всяка прилика с герой от най-различни романи и местности от тези романи е .....Случайна
                  "Ако светът може да бъде по-добро място , то да направиш добро се смята за провал . Не спирай , Не се предавай , Надбягай Себе си ! "

Comment

тия игри обаче изискват супер много време, а аз имам тенденцията да ползвам много поушъни бира на такива събирания и след 2-3 часа вече интелиджънса ми е -15, а скоро след това и конститюшъна пада зверски и заедно с него и аз падам под масата....
                    XV mile the sea brode is

Comment

Хммм...затова ще купим Количка След като имаш алкохолни проблеми....Количка и водичка
                      Виж , Грей, за направата на герой ми требе половин час , играем 2 часа и след туй се напиваме или :
                      30 минути- правим герой
                      2 часа -игра
                      После- вдигам два телефона и го обръщаме на купон с Много Много Много пиене !
                      Така , как ти свучи ,Сър??

Бел.Ред. Ако има хора , който не са като Грей , да ми пишат лични ...с тях ще правим играта така
                      30-герой
                      2 часа-игра сГрей
                      После - Купон - напиваме Грей и го слагаме да спинка
                      После 2- започвам да играя с вас
                      Ако сте навити знаете къде да ме намерите ...
                      А, и на Грей ни дума !!!!!!!

Comment

аз пък започнах едно космическо диабло - Freelancer

точно толкоз мисъл се иска, но пък има eye candy достатъчно
                        albireo написа
                        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Ахаа, ще играете без мене а!!!! Ше дигате нива, а аз ще сънувам само... няма да го бъде :lol:
                          Но друго нещо - не е ли по-лесно да се съберат 5-6 ПЦта и да е играе я невервинтера, я айсвинддале-то
                          XV mile the sea brode is

Comment

Аз едно не схващам - как ще нагодите правилата на AD&D за ролева игра по ВСВ сюжет? Принципът е съвсем различен или поне на мен така ми се струва.

Comment

Да, примерно като как би станало - нека вземем само лидерите на държавите - Мусолини, Рузвелт, Сталин, Хитлер, Чърчил, а и някой от японците - примерно Коное ... - много ми е интересно как ще ги пригодиш към расите на фентъзито. А и друго - в AD&D има разни качества, които за тия лидери нямат значение
                              Проект 22.06.1941 г.

Comment

Working...
                              X