На мен пък ми се струва, че въпросът не е само в съдържанието на изказванията, а и в тяхната форма - грубата безапелационност на дадено мнение само потвърждава липсата на , нека го наречем,недостатъчната зрелост на изказващия го. Човек би могъл да защитава всякакви свои идеи, но по подобаващия начин и с добре премерена доза самоирония - нещо от което всички имаме нужда.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Относно правилата за изказване на мнения.
Collapse
X
-
Да, съвсем съм съгласен с Рамблер. И ще дам, един добър според мен пример - Хауптман (извинявай, че говоря така за теб в трето лице). Аз въобще не съм съгласен нито с идеите му, нито с възгледите му, но го уважавам за начина, по който ги изказва и защитава. И никога не би възникнал подобен проблем във връзка с негово изказване.
Така че моите възражения в случая с Килрой се свеждат единствено до формата на форумната му активност, не толкова до съдържанието й (там възраженията ми са лични и не ги изказвам като модератор).
Може би следва да подемем един подходящ философски спор за съотношението форма/съдържание, за да раведрим малко обстановката (че и да оползотворим няколко литра бира ).
Comment
-
Малеиииии, с какви глупости сте се занимавали!
Мислех, че става дума за съществени неща - начало на една кръвопролитна война. Или за жертвите от тази война. А то ...
Жертвите заслужават много повече внимание и уважение независимо от нционалността си. Това още повече се отнася за жертвите на бившите съветски републики поради факта, че те не са получили признание от собственото си ръководство.
Comment
-
Matrosov, темата е преместена тук: http://www.boinaslava.net/forum/phpB...amp;highlight=
На това място се дискутират други, макар и не чак толкова маловажни проблеми.
Съгласен съм с теб за жертвите, но темата за тях беше вече разисквана. Не е нужно пак да повтаряме навово всичко.
Golum, съветвам те да прочетеш мненията на Килрой. Между изцепките има и смислени постове. Ако не гледаш сериозно на нехуманните изказвания, може и да се посмееш, ако схванеш смисъла.
А колкото до "Може би следва да подемем един подходящ философски спор за съотношението форма/съдържание, за да раведрим малко обстановката (че и да оползотворим няколко литра бира", ако искаш пускай темата, но с бирата няма как да стане. :-))))scharfschutze ®
Само искам деликатно да отбележа факта че така и не получих отговор или коментар към първия си пост в темата по Ремарк ....Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Comment
Comment