Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Относно правилата за изказване на мнения.

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

доста неща.

ти нямаш никаква вина. Темата която пусна си е съвсем в реда на нещата и въобще пък те хвана някаква необяснима параноя сега

Подсъдимият има прегрешения даже отпреди ти да се появиш, последното просто преля чашата при положение че беше наясно как стоят нещата. "Втория шанс" мина и той. Не си мисли че просто ей така налагам санкции, напротив, бана е доста неприятна работа и винаги има недоволство сред членовете, но идва момент в който трябва да се вземат мерки ...

и по-спокойно, какво толкова, ще кажеш осъдихме човека на смърт.... има си цял интернет, да му се радва и да приказва каквото си ще; само не и тук, на форума който аз създадох и градя с определена цел и надежди.
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

По принцип, и аз не съм съгласен с мерки като изгонване, например.
      Но, от друга страна, за мен атмосферата на този форум определено има значение. Това е и основната причина винаги да се намесвам (или поне да се опитвам да го направя) когато видя изказвания от този род. И като казвам, "изказвания от този род" имам предвид не толкова идеите на пишещия, а начинът по който ги натрапва на останалите. Ако оставяме такива неща без последствие, скоро форума наистина може да заприлича на тоталитарно място, което предполагам повечето от нас не биха приели.
      Друг въпрос е, че не си падам по поклонници на които и да е от абсолютистките идеини режими от миналия век (но това си е лично мой проблем - затова се и опитвам да го разрешавам чрез спор с въпросните типове).
      Конкретно за Килрой - той нееднократно наруши скромните правила на Форума, които изискват не друго, а спазване на определена култура на изказване. Вариантите бяха - или да бъде изгонен, или всеки път когато се появи и се изкаже по подобен начин, да се спори с него. Първото в никой случай не е много приятно за всички нас. Второто би означавало да се нажежава постоянно емоционалната атмосфера на Форума и да се впускаме в общо взето напълно безсмислени дискусии (лишени дори от чара на приятно изгубеното време).

Comment

Не съм толкова против санкцията /което не я прави по-приятна и приемлива/ колкото против проццедурата по която тази санкция бе наложена.

Но това е тема на друга дискусия ;(
        Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
        [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
        きさまはしんでくださいませんか
        [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

Разбирам те и именно затова започнах съответната дискусия, на нужното място.

Comment

Не знам дали банът е най-доброто решение на въпроса, но колкото повече такива коментари има, толкова повече хора ще приемат този форум за някакво несериозно място, където да изкажат политическите си убеждения и да се попсуват с другите хора.В крайна сметка резултатът няма да е добър.Никой не иска да се налагат някакви строги закони, но такива прояви няма как да не се санкционират.Примери за това колкото искаш, доста хора идват от ГВ форума, където преди време също се обсъждаха интересни неща с подходящ тон, без изцепки и псувни, а сега просто не ми се цитират заглавията на темите.Вероятно и този форум ще се популяризира доста, затова трябва да се покаже на новодошлите какъв е тонът и каква етика трябва да спазват.

И все пак, мисля, че трябва да се даде още един шанс на Килрой.
            He, who controls the past, controls the future, and he, who controls the present, controls the past

Comment

Браво, BGM! Вече сме двама.
              Форумът се разраства. Вече сме 166 регистрирани посетители. Едва ли някой ще остане, ако разбере, че се баннват членове.

За посетителите, четящи темите отзад напред: Тази тема заслужава да се прочете и от началото към края.
              scharfschutze ®

Comment

Originally posted by "scharfschutze"

Браво, BGM! Вече сме двама.
                ли някой ще остане, ако разбере, че се баннват членове.
                ТГова не беше особенно мъдро изказване. Тове че има хора които са склонни да дадът още един шанс на Килрой не го превръща в мъченик и идеолог на освободетилно движение "Не на бана!"
                Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
                きさまはしんでくださいませんか

Comment

Да, не го превръща!
                  От досегашният ми житейски опит научих, че след здравето най-важното нещо са приятелите. И наистина е така. Ако нямаш приятели - не си за никъде. Важно е също и този, който не ти е приятел да не го превръщаш във враг.
                  Такава е моята философия за отношенията между хората.
                  Килрой ми даде "гръб" няколко пъти и според написаното по-горе, трябва да го подкрепя и защитя.
                  Това е! Нищо повече!
                  scharfschutze ®

Comment

Защо някои не могат да разберат разликата между това да изказваш интелигентно и спокойно мнението си, спазвайки правилата на добрия тон и да се държиш просташки и нагло. Винаги съм се застъпвал за свободата на СЛОВОТО, но не и за свободата да си простак, защото в последния случай форумът би заприличал на жълт вестник. Човек може да изрази мнението си и да бъде саркастичен по хиляди префинени начини. А ако някои изпитват трудности в реализирането на това умение-толкова по-зле за тях.
                    "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Криворазбрано приятелство ...вместо да осъзнаете че трябва да помогнете на приятелите си да се избави от вредните навици и да стена по-добръ ....повечето предпочитат линивото и паразитното "възприемама го такъв какъвто е!"

请您死在地狱般的阵痛
                      きさまはしんでくださいませんか

Comment

Ти си даскал защото ги умееш тези неща нали така

Comment

Не съм даскал ...но се смятам за разумен и рационален човек, който иска да направи света около себе си по-комфортен

请您死在地狱般的阵痛
                          きさまはしんでくださいませんか

Comment

Кое наричаш приятели, Шарфшутце?! Нали знаеш поговорката за приятелите?
                            Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                            Проект 22.06.1941 г.
                            "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Килрой, мирни. Какво мислиш, че правиш в момента. Не печелиш нищо. Няма смисъл от това противопоставяне. Ако продължаваш обезсмисляш направеното от мен до тук.
                              scharfschutze ®

Comment

Originally posted by "messire Woland"

Кое наричаш приятели, Шарфшутце?! Нали знаеш поговорката за приятелите?
                                Пише го по-горе. Чети.
                                Тази поговорка не си я спомням. Моля, напиши ми я.

Килрой, вземи се в ръце и мирни. На път си да отрежеш пътя си назад.
                                scharfschutze ®

Comment

Working...
                                X