Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Специално за класическата музика

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Как ви действа класическата музика? Не е ли тя най-силно въздействащата?
    Кои са ви любимите композитори?
    Ще просъществува ли класическата музика?
    Кои инструменти най-много обичате да чувате?
    1
    Íå ñëóøàì.
    0.00%
    0
    Ðÿäêî.
    0.00%
    0
    Ïîíÿêîãà, àêî ñúì ñ íàñòðîåíèå.
    0.00%
    0
    Äîñòà ÷åñòî.
    0.00%
    0
    Âñåêè äåí.
    100.00%
    1

Анкетите са хубаво нещо, но са ниско информативни

Все пак - много обичам класическа музика (да си призная - вероятно почти всякаква (все пак, не мога да се похваля, че съм слушал всичко)). Все пак - най-много си падам по Бах, Вивалди, Моцарт, Григ, Рахманинов (и още много други - списъкът е дълъг).
    Слушам толкова често, колкото мога (но, уви, това не е достатъчно ; ) често). Особено е подходяща за създаване на работна атмосфера.

Въпросът за бъдещето на класическата музика според мен е малко безсмислен - като форма съществува твърде отдавна и все още е достатъчно популярна и продължава да се възпроизвежда .

Любим инструмент... трудно е да се прецени. Може би виолончело, виола, цигулка, орган, пиано (това са инструментите, които обичам да слушам и солово ). Всъщност, когато слушам не се стремя да търся отделният инструмент - все пак става въпрос именно за ансамблова музика, където е важен синтеза на звученето на всички инструменти.

Comment

Ти си истински ценител.

Спестявайте по 5 марки на седмица и ще пътувате с ваша собствена кола!

Comment

Класическата музика е нещо величествено. Тя затова си е и класическа...
        За съжаление не слушам класика често. За да се изпита удоволствие от подобна музика трябва да се ходи на концерти и да се слуша наживо.
        Обичам Моцарт, Брамс, Вивалди....
        scharfschutze ®

Comment

В момента:
          "The phantom of the opera"
          Alliis laetum, sibi sapiens.

Comment

мм, на Nightwish ли
            albireo написа
            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

ха-ха-ха-ха :-) А може би на Iron Maiden? :-))))
              Империал, това е опера!
              scharfschutze ®

Comment

Нима?

:lol:

Благодаря за доверието

Nightwish имат такава песен знаеш предполагам.
                albireo написа
                ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Originally posted by "Imperial Friedrich"

Нима?

:lol:

Благодаря за доверието

Nightwish имат такава песен знаеш предполагам.
                  Да, знам. На Nightwish имам цялата дискография плюс концерта "From Wishes To Ethernity" в avi формат. Тази група наистина може да се включи в класическата музика. Вокалистката Таря Турунен (дано съм налучкал произношението) е учила за оперна певица.
                  scharfschutze ®

Comment

Мда
                    albireo написа

Comment

Класическата музика е нещо божествено
                      Нека Всевишний укрепи десницата на народа и войската, за да запази честта, правата и славата на Отечеството и на избраний от народа монарх. Да живее България!!!

Comment

ехааааа
                        albireo написа

Comment

Добре, добре!Радвам се, че темата събуди интерес.Не очаквах да слушате
                          толкова много класическа музика.Извинете, че ви подцених, но аз съм в елитна гимназия, а хората около мен изобщо не са запалени по нея.
                          Дори и учителката по музика предпочита да слуша Слави и подобни.
                          Наистина всеки с предпочитанията си, но никой да не споделя моите
                          вкусове-това направо ме изуми.Явно хората в този форум са от тези, които първо чуват, а после коментират.Защото ако не си слушал класическа музика нямаш правото да я отричаш,а ако си слушал, то няма да го правиш.А прекалено много хора говорят без никаква компетенция по въпроса, за което нямам думи.
                          Аз най-често си пускам нещо на Вивалди (сезонните времена са ми любими),Чайковски,Моцарт,Рихард и Йохан Щтраус,Жорж Бизе,Болерото на Равел,Григ и др.
                          Смятам, че класическата музика не се пренебрегва изцяло в сферата на комерсиалния бизнес.Често по телевизията се случва да чуем нещо.
                          Май в Шоуто на Слави даваха един филм на Кулеков и за фон бяха пуснали музика от Албинони.Пасна се перфектно! Тази сутрин тъкмо да излизам и чувам по Сблъсък когато гостите излизат на ринга пускат Рихард Щраус.Браво на тях!Няма музика,която ще пасне по-идеално.
                          По-точно встъплението от "Така рече Заратустра".Ако не сте го чували-време е!

Comment

Originally posted by "herrDirektor"

Добре, добре!Радвам се, че темата събуди интерес.Не очаквах да слушате
                            толкова много класическа музика.Извинете, че ви подцених, но аз съм в елитна гимназия, а хората около мен изобщо не са запалени по нея.
                            Дори и учителката по музика предпочита да слуша Слави и подобни.
                            Наистина всеки с предпочитанията си, но никой да не споделя моите
                            вкусове-това направо ме изуми.Явно хората в този форум са от тези, които първо чуват, а после коментират.Защото ако не си слушал класическа музика нямаш правото да я отричаш,а ако си слушал, то няма да го правиш.А прекалено много хора говорят без никаква компетенция по въпроса, за което нямам думи.
                            Аз най-често си пускам нещо на Вивалди (сезонните времена са ми любими),Чайковски,Моцарт,Рихард и Йохан Щтраус,Жорж Бизе,Болерото на Равел,Григ и др.
                            Смятам, че класическата музика не се пренебрегва изцяло в сферата на комерсиалния бизнес.Често по телевизията се случва да чуем нещо.
                            Май в Шоуто на Слави даваха един филм на Кулеков и за фон бяха пуснали музика от Албинони.Пасна се перфектно! Тази сутрин тъкмо да излизам и чувам по Сблъсък когато гостите излизат на ринга пускат Рихард Щраус.Браво на тях!Няма музика,която ще пасне по-идеално.
                            По-точно встъплението от "Така рече Заратустра".Ако не сте го чували-време е!
                            Ужас! Учителката по музика да слуша Слави! Пуска ли ви да слушате в часовете негова музика? А Мишо Шамара и разни други "рапъри"? Дано да не е така. На къде върви новото поколение.... Мишо Шамара! Ужас!
                            Класическата музика наистина навлезе в последно време - Bond имат 2 албума, които доста добре се продават/теглят от интернет.
                            Scorpions, Aerosmith, Deep Purple... имат концертени албуми със симфоничен оркестър!
                            Metallica също имат такъв албум Symphoni & Metallica. Даже в оригиналния запис на Nothing else matters от "черният албум" се чуват цигулки. Маестро Michael Kamen и James Hetfield си знаят работата. Перфектно звучене. Някой трябва само да слуша.

Радецки марш на Щраус е супер. Турския марш на Моцарт също. Някъде говорихме за маршове. :-))), :-)))! хахаха
                            scharfschutze ®

Comment

Мда, велика музика ... последно слушах Вагнер и Рахманинов - поред
                              Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                              Проект 22.06.1941 г.
                              "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Working...
                              X