Аз съм запален фен на този вид риболов,макар и да съм все още новобранец така да се каже,ако има и други фенове,може да обсъдиме тва-онова... :twisted:
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
риболов на изкуствена муха
Collapse
X
-
С муха и шнур,много интересен начин на риболов,въпреки че досега не съм хващал риба ,но и броя на излетите ми е малак/за момента.../.А иначе и риболова на плувка го практикувам с удоволствие,и ако някои може да ми даде съвет как се лови уклей на плувка ще съм му благодарен :twisted:Състраданието е слабост...
Comment
-
Най - важно е да направиш добра захранка и да ползваш чип. За оклея няма смисъл от макара. За захранка ти предлагам да направиш смес от царевично брашно, кюспе и да натрошиш малко бисквити в нея. Има и едни специални прахчета на ДАМ за захранка с много силен аромат. Правиш една кофичка такава смес и сипваш малко вода докато се получи лепкава каша. Отиваш на избраното място, и хвърляш полвината захранка на няколко големи топки, а след това от време на време хвърляш мънички парченца около плувката. Добре е да имаш примерно 5 метров карбонов чип , който тежи около 200 грама и можеш спокоино да го държиш цял ден. С такава захранка съм виждал как водата завира от оклеи, българския рекорд е 11 оклея за една минута с 3 метров чип , и с така нареченото куснане на дйуките на рибата над живарника. Това е най - добрия начин за ловене на оклеи.
Спестявайте по 5 марки на седмица и ще пътувате с ваша собствена кола!
Comment
-
Тия шнурове и мухи ми звучат прекалено снобски (ако някой се е обидил - прекалено изтънчено)! Я по-добре споделете опит и дайте идеи за риболовни маршрути и обекти около София, където кротък традиционалист като моя милост да заметне на леко и да си гледа търпеливо непомръдващата плувка ...Si vis pacem - para bellum!
Comment
-
Риболова с муха и шнур някога наистина е бил много снобски спорт.Появил се е в Англия,но в последните години е изключително разпространен .Основните риби които се ловят с него са пъстърва,клен,но съсъ същия успех можеш да хванш и костур щука уклей.
Лично аз съм виждал по телевизията да хващат щука със стример/муха имитираща малка рибка/.Като цяло интересен метод на риболов.
Иначе покраи софия баластриреите на Богров са добро място,Огняново,язовир Диканите до перник/чувал съм много добри отзиви за там/Състраданието е слабост...
Comment
-
Най-реномираните марки за подобен род екипировка са:Cortland,Abu-garsia,Sent Croa,Redington,Shakespeare,Daiwa,Okuma/прават добри макари/,
Мухите се делят на няколко вида...
1.Нимфи-потъващи са имат утежнение,имитират лари на водни насекоми
2.Сухи мухи-плават по повърхноста,но затова изискват специални смазки,които пречат мухите да се намокрят и потъват.
3.Стример-имитира малка рибка,потъващ тип муха,не се смазва,изисква и потъващи шнуровеСъстраданието е слабост...
Comment
-
Аз сащо обичам да си похапна риба но нямам вадица затова бих използвам TNT или на жаргон лов на жица има си хубавите страни макар да се води бракониерски
1-Учиш се на взривно дело.
2-Водоема трябва добре да го проучиш тоест да не е охраняем.<
3-Тръпката от самата подготовка е неописуема засщтото може да завърши с жестоко осакатяване<но ако деистваш по инструкциите нямя страшно>
Comment
Comment