Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Задача за всички

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Задача за всички

Малко длъжка е, но поне интересна

Искам следното:

За всеки ден от годината (ВСЕКИ!!) да има кратък списък с важни събития (2-3), които са се случили на него през произволен период от историята. Ако може и с поне 1-2 реда описание на събитието. Но искам само наистина най-важните събития през дадения ден, по възможност поне едно да е от българската история).

Ако всеки направи по 2-3 дни, ще се справим лесно

Това е част от проекта за порталния сайт.
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Задача за всички

Imperial Friedrich, това е в моите възможности. Кажи кой период от годината да взема. Ето примерни дати за днешния ден 5 Юни.
    1879 Създадено е първото българско правителствос министър председател Тодор Бурмов
    1967 Начало на "6 Дневната Война" между Израел и Египет

Мога да напиша още 5-6 събития за днешния ден, но тези са по-важните
    In My Humble Opinion.

Comment

Re: Задача за всички

примерни периоди? хм, добре е да има по едно събитие от основните периоди на историята, колкото и недефинирано да звучи това. Това наистина изисква да се излезе извън рамките на 2-3 събития на ден, но така или иначе нея я поставих само за да не се натрупа прекомерно много работа.

Това е необходимо за един модул към портала, който показва какво се е случило на днешния ден, тъй като нашият е военноисторически е редно този модул да е добре развит.
      albireo написа
      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Имах предвид друго. Примерно до края на седмицата мога да подбера за един месец от годината /примерно Януари/ по 3-4 по-важни събития, като ще гледам да има по едно или две дето да са български. Та предлагам четири човека да вземат по три месеца от годината и да работят върху тях. Разделение на труда .
        In My Humble Opinion.

Comment

ами нека да видим кой ще се отзове
          albireo написа

Comment

Вярно е, че трябва да има разделение на труда, ама по три месеца на човек ми се вижда множко Някои ще се почустват пренебрегнати, че не са получили задачи
            И технически въпрос към Imperial: Как ще процедираме със събраните сведения - тук ли да ги постваме, или да ти ги изпращаме с E-mail?
            Si vis pacem - para bellum!

Comment

Ами тук, нека да са видни за всеки нещата
              albireo написа

Comment

Проба
                На Първи януари:[/siz]
                * 1883 - роден полк. Уилям Доновън, основател на предшественика на ЦРУ; 1887 - роден адмирал Вилхелм Канарис, шеф на Абвера; 1895 - роден Джон Едгър Хувър, шеф на ФБР; 1912 - роден Ким Филби, дългогодишен съветски шпионин в английската SIS (бах маа му, ега ти съвпадението, тази поредица направо ми взе акъла )
                * 1957 се е предвиждало да започне осъществяването на план "Дропшот" - американско термоядрено нападение срещу СССР

Comment

Ок, и аз съм навит (когато ми остане време, разбира се). Но ми се струва, че по-добре ще е по месец на човек или нещо такова. Или първо да се преброят желаещите, а после да се разделят задълженията.

Comment

Бройте ме и мен
                    "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Това нали го имаше в старите форуми!? Защо не използваш това което там писахме?
                      Канцлер на хазната

Comment

На Втори януари[/siz]
                        * 1880 - роден знаменитият конструктор на стрелково оръжие Василий Дегтяров;
                        * 1905 - руският гарнизон в Порт Артур капитулира пред японците;
                        * 1944 - Първо в историята бойно използване на хеликоптери: 3 броя "Сикорски" охраняват британски военноморски конвой
                        Шефе, ще трябва да се заемеш с оформянето на специална рубрика, май

Comment

има си къде да е рубриката, вие съберете информацията
                          albireo написа

Comment

Аз мога да се заема с дати от българската история, но евентуално ще се занимавам с това след втори юли
                            Пак ще летим на бойните си коне, допрели лица да буйните гриви; пак ще прегазваме вражи воини, размахали саби над главите им. Ромеите ще отстъпват пред нашия устрем. Ще станем голяма, силна държава. Три такива държави ще има в света и една от тях ще е България.

Comment

не съм се разбързал
                              albireo написа

Comment

Working...
                              X