Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За руските ни колеги :)

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Добре, аз изказах моето становище по въпроса как България може да се оправи. Ако не вярвате , че в родината ни се краде ще ви дам много примери на, които съм бил пряк свидетел. Кажете решението според Вас.

Спестявайте по 5 марки на седмица и ще пътувате с ваша собствена кола!

Comment

Прав си за това, че тук трябва силна десница. Просто хората никога няма да надживеят някои свои предразсъдъци относно живота и по-точно живота в една държава. Виждате какво става - и социализмът(комунизмът) и демокрацията се оказаха химери за човечеството...
      Нека Всевишний укрепи десницата на народа и войската, за да запази честта, правата и славата на Отечеството и на избраний от народа монарх. Да живее България!!!

Comment

И какво предлагаш? Силна ръка? Голям Брат?
        "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Ами сигурно нещо такова предлага - избраните обличат съответният цвят ризи, всички маршируват, а който не се вписва в картинката - го зачеркват.
          ЛЕсно е да се мечтае за силнавласт и подчинение - трудното е да се разбере, че пътят оттук започва, а не свършва тук...

Comment

Нищо не предлагам... Човечеството все още не е успяло да измисли нещо по въпроса, а аз определено не мисля, че съм човекът, който може да го направи. Кажете вие какво предлагате?
            Нека Всевишний укрепи десницата на народа и войската, за да запази честта, правата и славата на Отечеството и на избраний от народа монарх. Да живее България!!!

Comment

И пак стигаме до прочутата мисъл на Чърчил (не мога да я цитирам точно, защото я помня само като смисъл), беше нещо в стил: "Демокрацията е ужасна и неефективна обществена формация. Но човечеството все още не е измислило нищо по-добро от нея, за съжаление."

Колкото до военната диктатура - и тя е подходяща в някои ситуации, особено, ако всички други алтернативи са се изчерпали. А сега в България, това не може да се нарече демокрация, по-скоро е олигархия, за да бъде демокрация трябват твърде много предпоставки, като се започне от инфраструктурата, независима съдебна система, поне някакви права на човека, промени в силовите структури, поне някаква прозрачност на властта и най-важното - отговорност, тоест всеки от хората, които ни управляват да е отговорен за решенията си. А не както по татово време - няма значение какво правиш, важното е да си "от наш'те". Което си е още така за съжаление ...
              Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
              Проект 22.06.1941 г.
              "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Има един много хубав американски филм, който показва недостатъците на демокрацията - "Звездни рейнджъри". На пръв поглед филма изглежда доста тъп с повече ефекти от необходимото, но там има нещо много интересно . Да гласуват имат право само тези, който са служили в армията . Ето ситуацията в България. Защо трябва да се дава право на глас на всички ? За пример ще взема студентите. На студентите работата им е да учат , а на родителите им да ги подпомагат финансово. Родителите имат пяко отношение към икономическия живот на държавата. Защо консуматорите ( студентите ) , ще определят правилата на хората , който изкарват пари за тяхното образование ?

Сега предполагам повечето ще кажат пак , че съм душевно болен и незнам си какво още. Вече втора моя тема се заключва и незнам дали изобщо да пиша в форума. В темата за Ремарк ако някой я беше прочел внимателно щеше да забележи , че харесвам литературните умения на автора , и че книгите му ми харесват , но аз говорех за пропагандата.
                После представих моята гледна точка по въпроса как може България да излезе от кризата в която се намира, всички ме уплюха и никой не каза решението според него. Явно в форума повечето се нуждаят от мишени , а аз идеално пасвам за тази роля.

Comment

Originally posted by "Kilroy"

Сега предполагам повечето ще кажат пак , че съм душевно болен и незнам си какво още. Вече втора моя тема се заключва и незнам дали изобщо да пиша в форума.
                  Айде сега, кво е това пораженство?! Мен ако знаеш кво са ме правили; Уханич си изразходва неприкосновения запас от епитети по мой адрес
                  Ама за един бит двама небити дават
                  А иначе и аз винаги съм споделял идеята за някакъв избирателен ценз - образователен, възрастов и етнически: не може да се зачита мнението относно управлението на държавата на някой дърт неграмотен циганин!
                  Si vis pacem - para bellum!

Comment

Ако си гледал филма (който наистина е нелош) и ти е харесал, непременно намери книгата, която като всяка книга е много по-добра от филм, правен по нея. А и там идеята на Хайнлайн е много по-ясно и нагледно обяснена. Принципът на това общество е добър, но за съжаление - нереализуем. Всяка такава обществена система изглежда много добра на хартия, но нежизнеспособна на практика. И под въздействие именно на хората тя (дори и да тръгне) лека-полека се видоизменя и се стига дотам, че добрата по начало идея се обявява за тоталитарна, потисническа и ... сами знаете продължението.
                    Проект 22.06.1941 г.
                    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Уханов наистина е много силен с епитетите и с използването на картинките в ляво на екрана. Той не ме притеснява защото не чете какво пиша.

Колкото до книгата , ще я потърся , има ли я на български език?

Comment

Има я, но за съжаление излезе горе-долу, когато и филма се появи в България и сега е малко трудно да се намери. Но ако не я намериш, потърси и други книги на този автор, това не е единствената му добра книга. Ако знаеш руски:
                        библиография на Р. Хайнлайн:

Биография:

Ако ти попаднат виж и "Пътя на славата" или "Двойна звезда" (този го има на sf.ludost.net)
                        Проект 22.06.1941 г.

Comment

http://sf.ludost.net/ - Оказа се че вече го има тук. Бягай да си го свалиш, преди да са им забранили (вече има забрана за публикуване в мрежата от негова наследница и например в lib.ru са махнали произведенията му).
                          Проект 22.06.1941 г.

Comment

Originally posted by "Kilroy"

Уханов наистина е много силен с епитетите и с използването на картинките в ляво на екрана. Той не ме притеснява защото не чете какво пиша.
                            какво не ти харесва в аватара ми?
                            Спасибо Вам, Георгий Константинович, за то, что спасли Россию! Вечная вам память!

Comment

Явно мрази руснаците, колега , друга причина не виждам.
                              Проект 22.06.1941 г.

Comment

Под каринки в ляво на екрана имах в предвид "Emoticons".

Comment

Working...
                                X