нямам какво да кажа....
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Исихия
Collapse
X
-
То това не е тема, дето можеш да кажеш нещо по нея (даже е абсолютно забранено, по-скоро ).
Затова си мълча и съзерцавам монитора (надявайки се да не ме победи съня - но и да стане - няма проблем), а мислите ми бавно го прекосяват натам-насам, от пиксел, н паксел, докат съвсем изчезнат и постигна пълното незнание/небитие/просветление/осъзнание.
Comment
-
Браво. Ако минеш насам може да те черпя една бира даже.
Така... Изхождайки от твърдението че форумите са места където се говори(образно казано) за нещо, може ли да ми каже някой каква е тая тема дето никой нищо не иска да обсъжда в нея. Ако искате да обсъждаме нещо без да пишем нищо, също май няма да стане. А ако идеята е била да не говорим за нещо, то щеше да е много по лесно просто да не говорим за него. Ако все пак някой благоволи да ми каже за какво става въпрос(колкото и да не му се иска да говори за такива неща) ще съм му много благодарен.
Сега някой да не си помисли че се опитвам да го обидя, просто искам да знам за какво става въпрос, защото се чувствам изолиран някакси.<<..........>>
Comment
-
исихасткото религиозно движение, съпътстващо последните десетилетия от съществуването на Византия и второто българско царство. Исихастите от онова време са убедени, че всичко тленно е обречено на гибел, но онова, което трябва да бъде спасено и да оцелее са душата и православната вяра. В навечерието на османското завоевание на Балканския полуостров, исихазмът от XIV век се връща към чистата вяра на първите християни като реакция и щит за запазване на балканската православна идентичност. А в навечерието на XXI век Исихия се връща към средновековния исихазъм като носител на първохристиянската идея, необходима днес със своята истинна вяра, чиста нравственост и дълбока всеотдайност на духа. За средновековния християнин думата "исихия" се свързвала със същината на исихазма и буквалния и смисъл е бил безмълвие, съзерцание, покой - духовната практика за постигане на мистичното единение с бога.
Това ли е?
Още информация?Спасибо Вам, Георгий Константинович, за то, что спасли Россию! Вечная вам память!
Comment
Comment