Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Исихия

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Исихия

нямам какво да кажа....
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Исихия

Кво е това, бе? Нищо не разбирам... :?
    Si vis pacem - para bellum!

Comment

ама как може?......

няма ли поне един който да знае за какво става дума??
      albireo написа
      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

То това не е тема, дето можеш да кажеш нещо по нея (даже е абсолютно забранено, по-скоро ).
        Затова си мълча и съзерцавам монитора (надявайки се да не ме победи съня - но и да стане - няма проблем), а мислите ми бавно го прекосяват натам-насам, от пиксел, н паксел, докат съвсем изчезнат и постигна пълното незнание/небитие/просветление/осъзнание.

Comment

затова не искам да казвам нищо...
          albireo написа

Comment

Аз знам какво е
            То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Браво. Ако минеш насам може да те черпя една бира даже.
              Така... Изхождайки от твърдението че форумите са места където се говори(образно казано) за нещо, може ли да ми каже някой каква е тая тема дето никой нищо не иска да обсъжда в нея. Ако искате да обсъждаме нещо без да пишем нищо, също май няма да стане. А ако идеята е била да не говорим за нещо, то щеше да е много по лесно просто да не говорим за него. Ако все пак някой благоволи да ми каже за какво става въпрос(колкото и да не му се иска да говори за такива неща) ще съм му много благодарен.

Сега някой да не си помисли че се опитвам да го обидя, просто искам да знам за какво става въпрос, защото се чувствам изолиран някакси.
              <<..........>>

Comment

За какво става дума?![/siz]
                Спасибо Вам, Георгий Константинович, за то, что спасли Россию! Вечная вам память!

Comment

питайте ако имате познати от СУ.
                  albireo написа

Comment

исихасткото религиозно движение, съпътстващо последните десетилетия от съществуването на Византия и второто българско царство. Исихастите от онова време са убедени, че всичко тленно е обречено на гибел, но онова, което трябва да бъде спасено и да оцелее са душата и православната вяра. В навечерието на османското завоевание на Балканския полуостров, исихазмът от XIV век се връща към чистата вяра на първите християни като реакция и щит за запазване на балканската православна идентичност. А в навечерието на XXI век Исихия се връща към средновековния исихазъм като носител на първохристиянската идея, необходима днес със своята истинна вяра, чиста нравственост и дълбока всеотдайност на духа. За средновековния християнин думата "исихия" се свързвала със същината на исихазма и буквалния и смисъл е бил безмълвие, съзерцание, покой - духовната практика за постигане на мистичното единение с бога.

Това ли е?
                    Още информация?
                    Спасибо Вам, Георгий Константинович, за то, что спасли Россию! Вечная вам память!

Comment

То думата това означава но аз за друго говора.

Всъщност ще ви дам линк към техния сайт

albireo написа

Comment

Това май,трябваше да го сложим в раздела "Любима песен , не военна"
                        То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

тия момчета са пичове :tup: :tup: :tup:
                          Нека Всевишний укрепи десницата на народа и войската, за да запази честта, правата и славата на Отечеството и на избраний от народа монарх. Да живее България!!!

Comment

Working...
                          X