Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За непослушни деца - затвор

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

За непослушни деца - затвор

BBC, News, BBC News, news online, world, uk, international, foreign, british, online, service

Те това е за вас страната на свободата...
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Desperate parents do desperate things
    Jayne Levy, mother

Но това прилича повече на криза на обществото. Е, тук може да си спомним за творчеството на Хайнлайн.

Да добавя, макар и с риск да заприличам в писанията си на Елемаг, че за мен в много отношения САЩ са по-скоро представител на злото в нашия свят. Тази статия подкрепя моите виждания по въпроса.
    Но на каквото и мнение да сме - главното е, че в съвременното общество от западен тип има криза.
    Last edited by messire Woland; 07-12-2004, 16:57.
    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
    Проект 22.06.1941 г.
    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

В конкретно описаните случаи ми изглежда като некадърни родители. Които, отчаяни от своята неспособност да се справят с неуправляемите си деца (доведени до това положение несъмнено благодарение на родителите), ги предават в чужди ръце с оправданието, че това е за доброто на децата.
      А че има криза в това общество, има - да си припомним стрелбите в училищата и детекторите за метал на входовете като най-фрапиращ пример.
      Не че ние сме много по-добре де.

Comment

bsb написа
        В конкретно описаните случаи ми изглежда като некадърни родители. Които, отчаяни от своята неспособност да се справят с неуправляемите си деца (доведени до това положение несъмнено благодарение на родителите), ги предават в чужди ръце с оправданието, че това е за доброто на децата.
        А че има криза в това общество, има - да си припомним стрелбите в училищата и детекторите за метал на входовете като най-фрапиращ пример.
        Не че ние сме много по-добре де.
        Абсолютно на същото мнение съм. Отговорността за поведението на децата на тази възраст изцяло лежи на начина, по който са отгледани. Ако си оставил детето си на улицата на 10-12, както напоследък май е нормата, то какво може да очакваш от тях, да слушат класическа музика и да рецитират стихове на Гьоте ли?

Та както Воланд спомена Хайнлайн, наистина за отглеждането на деца трябва да се изисква квалификация.
        albireo написа
        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Working...
        X