Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За непослушни деца - затвор
Collapse
X
-
Desperate parents do desperate things
Jayne Levy, mother
Но това прилича повече на криза на обществото. Е, тук може да си спомним за творчеството на Хайнлайн.
Да добавя, макар и с риск да заприличам в писанията си на Елемаг, че за мен в много отношения САЩ са по-скоро представител на злото в нашия свят. Тази статия подкрепя моите виждания по въпроса.
Но на каквото и мнение да сме - главното е, че в съвременното общество от западен тип има криза.Last edited by messire Woland; 07-12-2004, 16:57.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
-
В конкретно описаните случаи ми изглежда като некадърни родители. Които, отчаяни от своята неспособност да се справят с неуправляемите си деца (доведени до това положение несъмнено благодарение на родителите), ги предават в чужди ръце с оправданието, че това е за доброто на децата.
А че има криза в това общество, има - да си припомним стрелбите в училищата и детекторите за метал на входовете като най-фрапиращ пример.
Не че ние сме много по-добре де.
Comment
-
bsb написаВ конкретно описаните случаи ми изглежда като некадърни родители. Които, отчаяни от своята неспособност да се справят с неуправляемите си деца (доведени до това положение несъмнено благодарение на родителите), ги предават в чужди ръце с оправданието, че това е за доброто на децата.
А че има криза в това общество, има - да си припомним стрелбите в училищата и детекторите за метал на входовете като най-фрапиращ пример.
Не че ние сме много по-добре де.
Та както Воланд спомена Хайнлайн, наистина за отглеждането на деца трябва да се изисква квалификация.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
Comment