Такааа от една камара време се каня да направя подобна тема все пак и в бойните изкуства има по нещо "бойно" и "славно".Та някой занимава ли се с нещо подобно и нещо мнениица може да изказвате относто дадено бойно изкуство.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бойни изкуства
Collapse
X
-
Бойни изкуства
...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...Маркери: Никакви
-
Ами карате - 2 седмици,
айкидо - 3-4 месеца, но ми беше прекалено спокойно и се отказах....
От време на време си организирам бой с тояги на планината....
Бия по боксовата круша, когато ми дойде музата.
Ще ми се да уча нещо, свързано със .... мечове, саби ...
или фехтовка със шпагичка.......
Бойните изкуства са доста приятно нещо. Изразходваш си енергията по полезен начин."Нима, Създателю,
съм искал от пръстта човек да ме изваеш,
мигар аз самият съм те молил
от мрака да ме извлечеш?"
-
Да речем (съвсем прескромно), че си имам понятие от японски бойни изкуства:
- Карате школи: Яма рю, Шито рю, Уадо рю;
- Джу Джуцу,
- Нин Джуцу,
- Айкидо,
- Джудо...
Опитвал съм:
- Таекуондо (корейско),
- Тай-чи чуан и
- Уин чун куен (китайски)...
Отскоро започнах тренировки по 2 много интересни китайски стила:
- Чан чуан (северен) и
- Нан чуан (южен) - вторият е китайския прототип на Карате.
Всъщност, с бойни изкуства се занимавам (теория и практикуване)
от 1989 г.
Започнах с Уадо Рю Карате До.
От 1991 съм се отдал телом и духом на Джу Джуцу.
С Нин Джуцу се занимавах във Франция - по време на престоя ми в Лил, във връзка със специализацията ми там.
Ето ви сайта на моето дожо (зала за тренировки) в Лил:
Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
Comment
-
Аз имам повече практически познания в истински ръкопшен бой.Е и с карате киокошин съм се занимавал ама като малък.И бойни приложни техники тренирах като бях студент ама най-дълго практикуваните боини стилове от мен са кръчмарските сбивания мелета по баровете и истински битки по футболните ни стадиони.Наисти действа много разтоварващо а ефекта на хубав бой върху половите хормони е потресаващ Бойните изкуства обаче са много хубаво нещо що се отнася до усъвършенстването на духа.Има тука из града няколко школи за джудо(и медалист си имаме от лятото ) карате борба и бокс ама нямам време за спорт от такъв характер пък и съм на годинки вече тепърва да прохождам.Бойните приложни техники си остават най-комплексното бойно изкуство според мен.С "Багатур" съм пробвал стрелба с лък и оръжия са ръкопашен бой.Много по добре от карате например(е в древността бойните изкуства наистина са се зародили като бой с оръжие)Еми това за мен...А да и се събираме понякога в махалата или някое училище се боксираме(ама такъв бокс че К1 ряпа да ядат)...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
Comment