Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Възстановка на битката от 1444!

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Възстановка на битката от 1444!

Утре край родния ми град ще се проведе нещо доста интересно - по повод тридневния карнавал на плодородието (днес е 2-ри ден) ще бъде направена възстановка на битката на Владислав Варненчик от 1444г. с турците в крепостта над града. Почти е сигурно, че ще се върна с много снимки, евентуално дори и с филм, така че при малко късмет можете да очаквате линкове в скоро време. За повече информация вижте тази новина.

Битката премина успешно, крепостта се предаде на рицарите. Било е нещо хубаво.Снимки и евентуално видеоматериал ще получа съвсем скоро.
    Фактически основен организатор на събитието е бил Шуменският клон на клуб "Традиция". Докато си бях в България и мен ме каниха да защитавам крепостта( Член съм на Великотърновският клон на Традиция), но за съжаление аз пътувах за САЩ на 24 септември.
    Днес се обадих на аверите ми които са ходили да защитават крепостта от рицарите и те обещаха да ми дадат снимки и видео скоро.
    Така че, всички чакаме
    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Гледах по телевизията репортаж, шум, цвят, пушаци, знамена, много яко, рицарите малко като 100 годишната война, по-скоро бургундци, нежели унгарци и ляхи, бългаите с ромейски щитове, османлиите, ама много смешни, пълни потурнаци, но все пак, внушително и общото впечатление е забвно

Comment

---

Крайно време е да има такива неща и у нас По цял свят тези събития са едни от най-големите популяризатори на Историята
        albireo написа
        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Въпрос?

хъхъ хъ

Comment

http://www.variant6.bg/novinite.htm?...&glid=2046 - малко информация и 2 сравнително гадни снимки - особено втората, тъй като са снимали тая част от крепостта където има само основи, а иначе си има реставрирана кула и т.н.

Comment

Супер, супер, доста добре е че се правят такива неща. Жалко само че чехите не са си донесли снаряжението и всичкото е дошло от реквизита на киностудио Бояна, ама пак бива. Дано в бъдеще възстановките станат още по-мащабни.

Comment

Тука си в грешка.Изобщо чешките доспехи и снаряжение не беше реквизит.Истински си беха и бая яко се млатеха.Пробвах дори един от рицарските шлемове доста тежък и съм сигурен че може да поеме силен удар.На репетицията на предния ден беше много смях защото чехите се обличаха 2 3 часа.После се чудете защо сме ги били на лягане и на ставане...та то докъто се облечат и могат да изядат 200 300 стрели минимум А българските войни с ромейски щитове бяха върха Интересно беше :lol: катапултът който обстрелваше крепостта.Камъните летяха с невероятна сила на 4 5 метра.Бяха направили и таран с който разбиха крепостните врати.Мен ми беше чудно как се качваха по стълбите бяха адски тънки пък и от варненците имаше един каскадьор кум 120 30 кила без железариите а те щурмуваха крепостта отстраниАбе добре беше аз очаквах 20 30 човека да размахват дървени простотии ала бала.Наистина турците бяха с малко странни дрехи ама както и да е.Предишната вечер с администратора на сайта www.baga-tur.com се напихме юнашки та слънцето което печеше на следващия ден...Еми това е общо взето...Като получа от Явор снимките ще сложа!
                ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

www.variant6.bg/1444 - ето снимки от кабелния ми оператор // интернет доставчика ми

Comment

На тази тема според мен мястото й въобще не е в "Общи приказки".

Comment

Я гледам че и моя милост небрежно се размотава там :lol:
                      ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Working...
                      X