Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тестове за интелигентност

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Тестове за интелигентност

Искам да попитам къде се правят такива тестове в България, не че ще ти си правя просто питам Аз до колкото знам се правят в сградите на МЕНСА. И също така знаете ли някой сайт, където може да са направи. Аз търсих такива (гледах да бъдат на български естествено) но нищо не намерих, ако някой знае да каже.

И тука също така, който от вас си е правил такъв тест нека си кажи точките, ако не го е срам де
    Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

аз съм си правил, но е на английски
    П.В.

Comment

Е, аз доколкото си спомням тестовете на "МЕНСА", езикът нямаше особено значение . Сиреч, всичките бяха задачи за откриване на логическа връзка в поредици от изображения.

Comment

А какъв е min и max брой точки, който можеш да имаш?

И все пак къде мога примерно да пробвам да реша тези логически задачи, абе с една дума да си направя теста освен в МЕНСА? В краен случай ако знаете сайтове в нета дори и на друг език казвайте. Питам заради мой приятел, но както вървят работите може накрая и аз да си направя.

Иначе Пламене колко точки изкара, ако не е тайна
        Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Пише че, тестът е занимателен, тоест не може да се смята за сериозен. Не съм го правил, де...

Направих го и изкарах 20 от 30, на тея с думите не съм си губил времето хич...
          По моя преценка съм обективен.

Comment

Не знам за менса, но обикновено в тия тестове има и лингвистични задачки. На български не съм срещал, а тия английските съм ги обявил за направени като за дебили - не може от един раз на майтап да изкарваш среден резултат 145...
            Виж ако ти се прави нещо готино някой май тука беше пуснал една страничка със загадки "deserve it" или нещо подобно. Там, за да отвориш следващата страница трябва да решиш загадката от предишната и беше много яко (или поне така ми се струваше щот аз запецнах на 2рата задача :lol: :lol: :roll: )
            XV mile the sea brode is
            From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

на МЕНСА нямат лингвистични задачки точно за да изключат степента на владеене на езика от оценяването - имат само цифри и картинки. пак са лесни де.

Comment

преди 5-6 години един приятел ме замъкна в Менса предполагам за кураж ли, що ли, да правим теста :о)
                доколкото си спомням регламента беше 42 логически задачи (картинки и цифри, т.е. изключваше се владеене на езици) за 45 минути или нещо от сорта
                до определен брой задачките са адски лесни после започват по трудни... абе весело си беше де
                е дори сега си намерих студентската книжка че там бях сложил листа с резултата... та IQ: 168 - 99% казаха че било добре и ако съм искал можело при тях някаква членска книжка ли или нещо от сорта да си извадя, ама то на майтап отидох и така си мина и замина :roll:
                та общо взето не е нищо страшно и сложно
                българина какъвто е хитрец лесно ще се справи с такова нещо

Dark Galaxy ---> GoodKnight

Comment

еее, ние щом листовките за шофьорска книжка успяхме да кракнем.... :lol: :lol:
                  XV mile the sea brode is
                  From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

да, но това не го прави много обективен, защото може да нямаш логическо мислене и пак да си умен Аз съм си правил тест за интелигентност и там излязох със 107, защото задачи с две неизвестни и др подобни не мога да решавам, но това не ме прави тъп и прост, нали?
                    П.В.

Comment

ти си красив, умен, прилично дебел мъж в разцвета на силите си

също като мен

Comment

ре

Да ама той е по-висок от тебе Айде честити ни титли.

Comment

Аз в симеоново правих такива тестове на кандидат-студентските а иначе продават в почти всяка книжарница.
                          ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

...кой от кой по-глупав. Измислени на кило.

А на този линк, от сайта на МЕНСА уж, има 4-5 лингвистични задачи...
                            По моя преценка съм обективен.

Comment

Тестовете на МЕНСА съвсем определено са само логически - или поне бяха само логически. Но пък този тип тестове не савъобще абсолютен показател, защото както при всяко друго нещо изпитват само определен тип интелектуална активност, при това, ако човек реши да "се подготви", може лесно да повиши резултата си по този начин . Въобще, тестовете за интелигентност по-скоро тестват за определен тип мислене, а не способностите за мислене по-принцип.

Comment

Working...
                              X