Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как очаквате да тръгне напред държавата при положение че...

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Araslan написа
    Аз имам 1 въпрос към всички пешеходци:АБЕ ТЕЛЕТА КАК ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ ИМА 2 ТРОТОАРА ВСЕ СЕ РАЗКАРВАТЕ ПО ПЛАТНОТО?!?!?!? :x :evil:
    Тук май малко се променя темата, но все пак ще отговоря:
    Това е меко казано смешно. В София (не знам как е в другите градове) тротоарите са изпълнени открай-докрай със спрели коли. Обикновено няма откъде да се мине, даже в центъра често е сложно да се излиза от входовете на жилищните кооперации, поради шофьори, които не са намерили по-умно решение от това, да спрат неправилно, така че никой да не може да мине. И после - дигнали ми колата, надрали я с пирон и т.н. Ами да, защо не, бахално решение - естествен резлутат
    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
    Проект 22.06.1941 г.
    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

определено когато има :!: тротоари и са свободни за минаване :!: хората се движат по тях ( има много малки изключения :drink: ) ,
      но когато има превозни средства по тях това показва , че полицията не си върши работата
      защото е :
      неспособна защото е ->
      корумпирана
      и/или защото висшестоящите над нея не я следят и проконтролират -> които висшестоящите не ги следят и проконтролират други над тях ( защото са корумпирани ) и тн.н.н... ...

същото е и с икономиката( и с всяко нещо )
      занижен контрол отгоре
      анархия надолу :!:

Comment

Без да разбирам хич:
        Не виждам кое е хубавото на тази програма. Временна заетост на нискоквалифицирана работа - плащат се пари, но това не променя нещата, а по-скоро отлага проблема. Предполагам, че след известно време те "уволняват" и тогава какво... същата работа, нито си станал по-продуктивен, нито по-образован, нито имаш някакъв капитал. Както каза Лонганлон, поредното замазване на очи. Качествени работни места, поне така си мисля, създават частните фирми. Може да не плащат всички данъци, но поне произвеждат нещо, а така или иначе данъците са високи, за разлика от обещанията на.... (Не забравяйте, че има и косвени данъци... тъй, че догодина като намалят преките данъци не казвайте "Браво" )
        Та подобна програма по-добре да има за съкратените малко преди да съберат точки хехе за пенсиониране, примерно 1г. или нещо такова...

Разлика между частна работа - бачкаш много, получаваш малко и държавна - не бачкаш, получаваш малко е очевидна. Ако искаш да псуваш що държавата не вървяла напред и що има дупки по пътищата "бачкай" за държавата. Естествено става дума за общия случай, иначе все има хора на държавна работа, които работят.

А за НЗОК не ми се говори... :cry:
        По моя преценка съм обективен.

Comment

За София съгласен то само с подземни гаражи може да се реши проблема ама аз съм от Пз а тука има място по ълиците тирове да паркират...Пък и има не 1 ами цели 2 тротоара а пък и те не стигат на пешеходското племе...По това съдете за културата на нацията...
          ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Докато четях тези редове и мнения на всички ви се чудех дали да се включа в дискусията или да си замълча. Ще се включа с риск да ви стана досаден. Знаете, че не живея от три години в България, но когато си дойда в отпуска забелязвам следното:
            Администрацията-тя трябва да се ликвидира, защото наистина не си върши работата-сблъсквал съм се с нея и да ви кажа изпитвам голямо удоволствие да гледам недоволните мутри на чиновниците.Все недовлони за нещо, все някой ги е е...л накриво. Все, все, все все....
            Влизам в едни магазин и насреща ми продавачка. Вдигна намазаната си с отвратителен грим глава от кръстословицата и направи физиономия която показваше, че тази мома робува на мотото "Клиента е най-големият ми враг". Естествено аз избягах от там.Влязох в друг магазин. Загледах се в една стока и съответно поисках да я видя. Отговорът, който последва ме ужаси "Ще я гледате ли или ще я купувате, защото ако искате само да я гледате можете да я видите от мястото където сте" Е няма да ви казвам, че аз съм обременен с очите и на далеч не мога да виждам добре. Замълчах тактично и си излязох.
            Защо го пиша това, защото колкото и да плюем Америката, тук като влезеш и в най-тъпият магазин веднага те блокират две продавачки или продавача и веднага започват да се опитват да ти пробутат най-скъпата стока-рекламна стратегия. Винаги са любезни и отзивчиви, правиш ги на маймуни, но те ти покзват всичко което имат в магазина. дори и да не си харесаш нищо те с усмивка ти казват "Довиждане" макар вътрешно да те псуват-така предполагам.
            Аз работя с Американци, но те никога не са споделяли проблемите си на работното място.Винаги са усмихнати и се шегуват.
            Да продължавам да изброявам няма смисъл. Просто ние сме на светлнини години назад от Света.Под Света имам предвид на Запад от Югославия.
            Докато пишех тези редове се сетих нещо. Има едни писател Джон Стайнбег, та той е написал една книга която се казва "На Изток от Рая", та направих моментално асоциация с нашата държава. ние се намираме на Изток от Рая.Тъжно нали.
            Влизаш в заведение след 22 часа и какво виждаш? Някакви сополиви момиченце и момченца на по 13-14 години лапнали цигарата пият кафе и обсъждат нещо. Какво обсъждат те по това време?Къде са родителети им?
            Та аз на тяхната възраст играех още на фунийки и на гоненица. Вярно ще кажете, че съм от друго поколение, но нашето поколение трябва ли да се възпитава по този начин? Говорим , че сме най-интелигентната нация в света, но какво се оказва? Май не сме а?
            Тъжно е, адски е тъжно да гледаш как България тъне в разруха. Един гради, сто разрушават направеното.
            В заведенията пълно с млади хора, лапнали цигарите и само повтарят "няма работа" "Аз за 200 лв няма да се хвана да работя"
            Нали все отнякъде трябва да се започне?
            Тези същите младежи като дойдат тук на студенски бригади бачкат без пари на американците и са доволни. Те не осъзнават, че ако останат за винаги да живеят с тези пари които ги изкарват едвам наемът ще си покриват.
            Е аз не съм човекът, който трябва да ги съди.
            Просто казвам своето мнение.
            Всеки иска да работи на бюро и да има секретарка.
            Хайде спирам дотук, защото не искам да ви отегча с глупостите си. Просто това са мои наблюдения и разсъждения. Приемете ги както искате.
            То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

А само да допълня Парабелумчо че забрави за или по точно сбърка като каза че пият кафе средната възраст на 1во напиване е 12 13 години.А младите живеят за петък и събота:цял ден карти и кафенета петък напиване(смятайте сбиване) и така до без край и като почнат с отегчителните мохабети от рода на "в тоя скапан град неа кфо а са праи" и мога да изтребя до крак цялото население...Народа вместо да са образова изтъпява още повече ама и как да е друго яче като кумирите на тинейджърите са изрусени мангали педали и разни момчета със потресаващо гладки мозъчни кори и железни мускули...
              ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Е, тук няма как да не се съглася с теб, Парабелум - уви, всичко това е така. И най-лошото е събрано в наблюденията ти върху т.нар. "младо поколение" (обобщен образ, които е верен на глобално и вероятно не дотам точен на лично ниво) - защото това е и бъдещето. А не виждам нищо, което би могло да промени нещата - по-скоро само се влошават от ден на ден.

Comment

Тези същите младежи като дойдат тук на студенски бригади бачкат без пари на американците и са доволни. Те не осъзнават, че ако останат за винаги да живеят с тези пари които ги изкарват едвам наемът ще си покриват.
                  НО :!: e сравнително добра алтернатива за студента .

имам много познати които са работили , заминали като бригада но не работят в нея
                  там се изкарват в наи-добрия случаи ( работа извънредно или на две места , разделяне на квартира ) доста повече пари , може да се спестят до 2000 $ на месец .

Вярно - работят за друга икономика , работата им е без перспектива
                  НО изкарват пари за които в БГ трябва да работят години .

направо да се чудиш как всички в България не са станали студенти-бригадири .

Comment

Parabellum написа
                    тук като влезеш и в най-тъпият магазин веднага те блокират две продавачки или продавача и веднага започват да се опитват да ти пробутат най-скъпата стока
                    ее аз пък от такива излизам, много се дразня.

Parabellum, да не мислиш, че не го виждаме. И какво предлагаш? Да дойдем при тебе и да се тюхкаме, че нищо не става?
                    По моя преценка съм обективен.

Comment

Да изтребим вредните екземпляри и като се навъдат нови пак и така :twisted: :fire: :twak:

Comment

lzl написа
                        Parabellum написа
                        тук като влезеш и в най-тъпият магазин веднага те блокират две продавачки или продавача и веднага започват да се опитват да ти пробутат най-скъпата стока
                        ее аз пък от такива излизам, много се дразня.

Parabellum, да не мислиш, че не го виждаме. И какво предлагаш? Да дойдем при тебе и да се тюхкаме, че нищо не става?
                        Не съм казал "елате при мен", просто ви представих моят поглед на нещата в България.Това което аз виждам.
                        На всякъде трудно се живее. Лесно няма.
                        Просто мъничко усмивка ни е нужна всеки ден.
                        То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Парабелум: Позволи ми, тъй като работя именно в тази област, да разсея някои от опасенията ти относно държавната администрация. От две години в странатаб е стартирана кампания за подобряване на административното обслужване на гражданите от общинските служители. Основната цел на тази кампания е отварянето на информационни центрове в сградата на всяка община, които да обслужват гражданите на принципа "фронт офис - бек офис"*. Мога да те уверя, че в много общини системата вече работи безотказно и когато отидеш за някакви документи да кажем, се озоваваш пред готино гише с ЕЙ ТАКЪВ надпис "тук обработваме точно твоите документи" (примерно) и усмихнато маце ти взема нещата, уверявайки те, че ако дойдеш след 3-4 дни при нея (законният срок е 10 дни) всичко ще е готово. Няма обикаляне из забутани стаички, няма търчане от чиновник на чиновник, няма прехвърляне тип отидете-едикъдеси-за-едикакъвси-печат, няма носене на ракии и бонбони.

Разбира се, за да се пребори чисто българския (простете, но до сега не съм го забелязал у нито един друг народ) манталитет на строгите келнери** трябват още много усилия, но началото е дадено.

*означава, че в предния офис ти казваш какво искаш, а всичко се върши от служители в задния офис, без ти да имаш грижата за каквото и да е.
                          **манталитетът на строгия келнер се изразява в това, че той те гледа намръщено, казва ти какво ще ядеш, кара ти се, ако не го харесаш (яденето) и накрая те гони, след като си платиш. Важи за всякакви продавачи и други в сферата на услугите, които смятат, че от усмихване се умира млад.

Comment

Аз пък много рядко съм попадал на намръщени келнери и то бързо се научава в кои заведения са.
                            albireo написа
                            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

как да ти го кажа по-меко ...
                              в щатите е мааааааалко по-различно ...

Comment

Парабелум както винаги е прав. Всички сме наясно с положението в България. Незнам дали някой въобще като чете тия неща и установява, че са абсолютна новост за него. Точно защо те не са новост за нас и едва ли ще се променят към по-добре. За да се гради една държавна икономическа система са нужни два компонента /поне/. Първо трябва да има компетентно управление, но дори и да има такова, то не може да постигне нищо без подкрепа от хората. Колкото и добри идеи да има, докато не се стегнем ние самите, няма кой да ни помогне. Народът български /в по-голямата му част/ просто не е узрял да приеме доброто управление. А тази част, която се чувства готова остава разочарована, че такова няма.
                                И аз искам много неща, да уча в чужбина и така нататък, но държавата дава много малък шанс и той е за най-кадърните, които като излязат от държавата в повечето случаи не пожелават да се върнат. Това, което остава е жалко подобие на народ. Защото въпреки отделните впечатляващи личности, каквито несъмнено има, както се казва Една птичка пролет не прави. И въпреки цялото това обсъждане не мога да се сети за нещо, което би могло да мотивира народът ни като цяло, или поне не нещо реално. А съм мислила по този въпрос многократно. За съжаление и да има изход, ще трябва да "бродим" за да го намерим...
                                Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш...

Comment

Working...
                                X