За да ти остане време не е важно кога си лягаш, а колко време спиш .
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Една болна :) тема
Collapse
X
-
по скоро е по важно Качеството на съня отколкото продължителността !!! Ама зависи ако сънуваш как превземаш нещо Хубаво :twisted: или Как громиш с Т-34 на Прохоровка .
Все пак една/трета приблизително от човешкия живот преминава в сън .
А колко идеи са произлезли от него .
но обедния сън иглежда е правопропорционален на вдишания обяд
Comment
-
Просто става въпрос за различни биологични хапактеристики на даден индивид, аз например не мога да заспя по-рано от полунощ и се чувствам работоспособен вечер, а сутрин не мога да отлепя, докато имам приятели, които сутрин са енергични и подскачат наоколо, но вечер се скапват. Това, което се нарича "Сова" или "Чучулига." Така че спорът ви е малко безпредметен."If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky
Comment
-
rambler написаТова, което се нарича "Сова" или "Чучулига." Така че спорът ви е малко безпредметен.
според мен не е чак толкова важно колко часа спи човек или кога точно спи - важното е как си почива през денонощието. за мой голям ужас почивките ми се изразяват предимно в седене пред компютъра или книжка (и двете неща са благодатни за заспиване ) имайки се предвид, че и работата ми се състои в седене пред РС-то, всичко е ужасно нездравословно...
иначе има доста теории за спането. примерно имаше един метод - човек хваща химикалка, ляга във фотьойл и като заспи изпуска химикалката и се събужда свеж. имаше си и име този ефект, но го забравих. наистина е ободряващо е, не, че съм го правил по точно този начин, но примерно леката 3-4 минутна дрямка, включително и в работата (признавам си без бой ) е доста полезна и наистина повишава работоспособността. иначе такова нещо като режим на спане просто няма начин да спазвам.Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
каквито са мислите ти,такива са делата ти,
каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.
Comment
-
Сега аз ще ви издам една тайна, която открих с малко замисляне и експеримент.
Ако стаята, в която спите, има големи прозорци, оставяйте ги открити, не ги закривайте с пердета (в моя случай - щори). Сутрин тялото ви само усеща усилващата се светлина и ще ви е много по-лесно да се събуждате рано Ако спите в затъмнена стая събуждането е много по-трудно и лесно се спи по 12 часа (е, ако нямате задължително ставане ) Сигурно и това зависи от индивида, но за мен работи безотказно.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
То това за прозорците не е лошо, аз самия през цялата година си спя на отворени прозорци. Обаче, ако трябва да ставаш рано (към 6:30 в моя случай), светлината помага само през лятото. През другите сезони не става. А и няма как да свикне човек заради гадните смени, когато ни взимат или връщат по един час.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
Comment