Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Първа страница на в "Сега"

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

НАБОРНАТА СЛУЖБА ОСТАВА ДО 2015 г.

ууууууууууууу
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

не че постът беше насочен към тебе, ама очаквах да реагираш по подобен начин.

Comment

ех че съм предсказуем

но реално това е глупост. За чий е тая служба.

Май се сещам защо. Ако се премахне доста народ покрай това ще си изгуби удобното държавно работно място.
        albireo написа
        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

не съм прочел статията, но ако реагирм първосигнално, пред вид крайно отрицателното ми мнение за наборната армия в днешните условия ще кажа, че взелите това решение са толкова тъпи копелета, че не могат да си намерят гъза с атлас и компас. запазването на наборната служба е съвършено безсмислено и въобще не ми е ясно в чия глава се е зародила подобна идея.
          на първо място, като военна сила, наборната ни армия след 6/9 месеца служба е напълно пренебрежима.
          второ, подържането й е свързано с огромни разходи - много по-големи, от разходите по една по-малка професионална, тъй като в издъжката й влиза и целият т.н. наборен апарат, ако ме разбирате.
          трето, не знам как изведнъж запазват статуквото след като влязохме в НАТО, при условие, че преди това плановете бяха съвсем конкретно към професионализация. прах в очите на кого хвърлят?
          четвърто, от филосовско-морална и международно-законова гледна точка какво да говоря - нарушаване на няколко основни човешки права (свобода на труд, на придвижването, на словото, на моралния избор...), скланяне към престъпление (и то убийство), престъпления срещу личността по време на самата служба, които не само се толерират, а дори са залегнали в уставите като закони, дискриминация в най-висша форма (жените не стават наборници) ...

Comment

ами "второ" изчерпва всички причини струва ми се
            albireo написа

Comment

На мен пък ми се ходи в казарма така че тази статия не променя нещата при мен.

Comment

Безсмислица, но някак дори не ме учудва. Виж, желанието на някого доброволно да се подложи на простотията на казарменият живот за мен е интересно явление - по времето, когато тозипроблем беше актуален за мен, подобно желание не съм срещал никога.

Comment

Можете да ме изследвате срещу 5 лева на ден неограничен период от време. Можете да очаквате внезапни изненади и открития - 100 % отклонения от нормалното - бъбреци и хлебарки там където най-малко ги очаквате :twisted:

Comment

аКО ЗНЕШЕ КАКВО Е В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ НЯМАше да си такъв ентусияст. А за изследването, ами нямаш проблем, аз си те заплювам за събота, до към 17-18 смятам да съм свършил с дисекцията, само си кажи на едно вмясто ли искаш да те изхвърля или може и на части.

Comment

Фон Майнщан, щом ти се ход в казармата - по-добре иди за пари, а не на наборна служба там няма материална изгода
                      П.В.

Comment

Plamen написа
                        Фон Майнщан, щом ти се ход в казармата - по-добре иди за пари, а не на наборна служба там няма материална изгода
                        Пфу меркантилна твар!

Не ми се ходи заради парите, макар че след някоя и друга година може би ще запея друга песен. (Справка с темата за това нужно ли е да се ходи в казарма (не помня името на темата) )

Comment

И на мене ми се ходи в казармата(все пак не един път съм казвал че мисля да ставам професионален войник), но да ме научат как да воювам и на някоя друга военна хитриннка :twisted:, а не по цял ден само да чистя някакви помещения и да давам тъпи наряди.
                          Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Хе хе да те научели да воюваш, и аз така си мислех, ама к'во се оказа? в учебният център 54 дена ме учиха само как да марширувам и ни скъсваха от "тренировки за клетвата", няква простотия да могат пагонираните идиоти да се показват че вършат работа, пък най-големият сеир е че точно на клетвата бях наряд. даже мога да ти кажа точно колко патрона ти се полагат по време на "обучението"
                            3 халостни и 12 бойни, това за 3 стрелби..а и две гранатаи, една учебна и една бойна, аз хвърлих доста повече 'щото голяма част от ротата я беше шубе, аз се подписах за тях и ги метнах. та това ти е обучението, е има и екстри, ако на ляйняното лейтенантче пр4едната вечер не му е станал му хрумва да тренирата е команда "газ" +пълзене

Comment

Професионалният войник знае,ч е си рискува задниса за пари, а не се прави на опълченец
                              П.В.

Comment

Working...
                              X