Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Средства за защита

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Средства за защита

Незнам вашето мнение по въпроса кое е най-ефективно средство за защита от нападение между нож,спрей,газов пистолет.
    Нож -добре познат още от дрвността. Но в дадениа момен малко се използва.Първо 95% от жените и 50% 0т мъжете не биха носили,извадили(в дадена ситуация )и наръгали противника(за това се иска здрава психика)Това ще рече че от общия брой остават около 30%.
    А сега доколко е ефективен.Ножа има най- висок поразябащ ефект(толкова висок че се стига до смърт).От друга страна е оръжие за близък бой което води до положение в което противника има опасна близост и ако е по силен физически,и мотивиран може да ви неотрализира.
    СПРЕЙ-Може би най-разпространеното средство за самозащита.Ефективно и против животни.(не че ножа не е но трябва да си млко Mad Butcher ) Минуса му е че има малък психоефект(ПЕ) и е бзшумно.(ще разберете за какво говоря)Плюсове е че може да се изпръска голиамо количество газ и е компактно за всекидневно носене.
    Газов пистолет-Оръжието с най-голяма дистанция( избягва се контакта с нападателя)Има доста добър ПЕ.А и самите гърмежи имат шок ефект,а и по този начин се привлича вниманието на околните. Минусите са че е много тежък.Според мен ГП е наи-доброто средство.

Аз съм си за ножовете
    Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш...

Comment

Аз съм си за моята MG42 с лента от 250 патрона и още една резервна. Дистанция - отлична, при добра видимост до километър. Поразяващ ефект - също отличен, с един откос изнасяш нападателя, всичките му евентуални съпричасници, двама-трима невинни минувачи, дядката, опитващ се да пресече и бездомното куче на квартала. Шоков ефект - повече от отличен, докато достигне шумът от изстелите до целта, тя вече се чуди къде ли е ръката й барабар с рамото и е шашардисана достатъчно от няколкото десетки куршума в тялото и. Околните също са достатъчно бързо осведомени за опитът за насилие срещу теб. Дотам, че обикновено преиграват и викат не само полицията ми и армията. Само винаги ме е учудвало защо тия военните вместо да окошарят нападателите (или поне да ги изметат от тротоара) почват да крещят нещо по някви мегафони срещу мене. Но те военните са си тъпи момчета де...
      XV mile the sea brode is
      From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Аз лично предпочитам вълшебна сабя, шапка-невидимка или бързоходни ботуши (това ми е любимото средство ).

Comment

Ха :!: Виего обърнахте на голям майтап.
          Незнам дали сте присъствали на разни ексцесии.
          Аз сам виждал всякакав екшан.От намушкване на негър в гъза,пръскане с спрей(в този случай противника оказа голяма съпротива спрея имаше малък ефект)и гърмене с газов пистолет и в 3 - те случая жертвата падаше като покосена. :twisted:

Comment

Ами добре си го казал и очевидно Газовия пистолет не може да се сравнява с ножа и спрея и за това се изискват необходимите хартийки за притежаването му въпреки, че всъшност не съм съвсем запознат. Действително е много по лесно да гръмнеш някой отколкото хладнокръвно да го намушкаш с нож верно трябва да си Butcher или със силата на отчаянието. За ножа се изискват и определени умения и ми се вижда неефективен срещу многоброен противник - по всички параграфи отстъпва.
            Ruhm und Ehre der Waffen SS

Comment

Ако нападателите ти са многобройни нищо не може да ти помогне, освен уплахата им от гърмежа, но ако за нож се изискват специални умениа - какво остава за газовия? Да не ми кажете, че ако си взема такъв и веднага почвам да стрелям по цели, а?

Comment

Е не гледай сега, при газовия пистолет идеята е не е ще почнеш да гърмиш наляво и надясно, а по-скоро ефекта от изваждането му. Щото примерно при евентуален сблъсък, човек като извади нож, има неприятно висока вероятност и отсреща да направят същото, ако вече не са, а при пищова хората се стряскат дори и да не ги стреляш А и остава вероятността наистина да го застреляш което си е плюс
                Колкото до хартийката, която се изисква за да си купиш газов пищов, тя се нарича свидетелство за навършени 18 години, демек лична карта и не трябва да си осъждан май, ама то невярвам някой от тукчетящите да е, така че общо взето човек няма проблем да се снабди ако има желание(и пари разбира се, въпреки че за около сто лева можеш да си вземеш сносен) И остава основният проблем поради който не съм си купил още, а именно това че трябва да го носиш непрекъснато с тебе(иначе за какво си го купил) и не това че тежи е проблема а че е наистина неудобно да се разкарваш с пищов на кръста. През зимата не си личи, ама през лятото човек не може да си свали блузата, щото пък тогава си се вижда от двайсет метра. А някакси не върви да се разкарва човек в училище/на лекции/на работа с пищов на кръста, поне на мен ще ми е неудобно...
                <<..........>>

Comment

Именно за това се купува нещо мъничко, псевдо Валтер ППК примерно, и се ноци в чантичк на кръста, идеално се събира и не бие на очи,Желателно е да е зареден със стоппатрони, ей така , ако на нападателя му хрумне да е по-близичко, бум бум в тиквата и после може да разгледжаш какво има вътре.

Comment

Хехе, обикновено върте няма нищо :lol:
                    А и както казах, поне за мен по-важен е психоефекта, който до голяма част се губи като извадя едно пистолетче дето прилича на играчка... а и не съм виждал по софийските оръжейни магазини да се продават подобни пистолетченца.
                    <<..........>>

Comment

Вадиш, стреляш и чак тогава започваш преговорите.

Comment

Във връзка с тази насока на дискусията привеждам един мото от една любима книга :

Трябва да ви предупредя за следното: когато изпълнявате задачата си, трябва да имате оръжие за авторитет. Но при никакви обстоятелства не ви се разрешава да го употребявате. При никакви обстоятелства. Разбрахте ли ме?

Comment

М-да прав е Деймос доста олигофренско си е да се разхождаш с патлак без конкретна причина.
                          Ruhm und Ehre der Waffen SS

Comment

Хъмм.Аз съм толкова голям фен на огнестрелното, че ако можех бих си метнал един Калашник на рамо па какво остава за някакъв си пистолет.Сигурно ще имам два :twisted:
                            Самото държене на оръжието неговата тежест,хладния метал,,детайлите,специфичния мирис на смазка и барут ме изпълват максимално

Comment

Български униформи от ВСВ Спешно!

Сигурно сте прави, но си оставам (и сигурно винаги ще бъда) привържаник на ножовете.
                              А пък вие като искате можете да си вървите и да :fire: докато аз ще си вървя и :duel:

Comment

Working...
                              X