Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пневматичното оръжие

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Пневматичното оръжие

Предполагам всички обичате да стреляте.Един от лесно достъпните начини както вече се досещате е с въздушно оръжие било то пистолет или пушка.
    Аз например имам Испанска пушка от фирмата GAMO а модела HUNTER-440 кал. 4.5мм. от същия модел има и кал. 5.5мм.Добро външно изпълнение от дърво също така и механизма е добър имам предвид механизма за зареждане и палчето за затваряне. не са ми отказали до сега нито веднаж а сам изтрелял над 20 000 чашки като съм натрошил 4 пружини.Та тука нещо им куца.Значи скъсах и двата болта които държат пушката към прклада ,а те са доста основни след това се наложи да си набавя нови от по-добър матерял които седят и до сега.Но с пружините не мога да се оправя защото там е малко по специфично.Но стига съм се оплаквал.Амуниците също са доста интересни.Например с модела МATCH ми дават наи висока начална скорост от 305м/с (става въпрос за моя модел) и най-точни попадения на 25метра.като на това разстояние се движи с 227м/с докато при мод.HUNTER нач.цкорост е 286м/с а на 25метра е 230м/с .При изследването на боеприпасите за въздушни пушки се прилага и тест
    за проникване в парафин.Най-голям пробив има модела ROUND от 37мм на 25 метра като скороста му е 225м/с и забележете HUNTER с неговите 230 м/с на 25метра прониква само на 27мм в парафин това се дължи на по-ниската маса на HUNTER от тази на ROUND.Общо взето има доста подробности в тази област като се надявам след време вече да няма такива Иначе въздушната пушка е много приятен начин да си начешаш крастата едно от наий-големите и предимства е ,че можеш да стреляш в града доста безшумно, а и безопасно (е не чак дотам )

[/b]

А аз съм с чешко пльокало (в момента точно не се сещам модела) 4,5мм. голям кеф е да се гърми по модели свалени от употреба. А при добро желание (и лош характер) може и по хора, особенно ако са с яке нищо няма да им стане обаче плющи добре :twisted: По гадинки също е добре. Бях си намислил да си взема още една, някакъв ИЖ бях загледал булпап, много симпатичен. Някой да има такова? или поне да е чувал отзиви?

Comment

Може и да си се пообъркал.Поне аз не съм чувал за такъв тип пушка сигурно става въпрос за ИЖ 60"Байкал" 4.5мм който има много футуристичен вид с телескопичен приклад и пистолетна ръкохватка монтирана зад спсаковия механизъм.Зарежда се посредством лост който се намира от дясната страна.Изработена е от стомана и полимерни части като металнита повърхности са оксидирани.

Comment

СЪОБЩЕНИЕ - ДО ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ

Даа, грешката е моя иначе засъщотот става дума, и ми се видя на мноого прилична цена, продавача ми разправяше че имало и модификация с пълнител. Някакви отзиви за това пушкало?

Comment

Call of Duty!!!

Слабичка е само 140м/с начална скорост.Хубавите пушки почват от 300м/с и нагоре.
          Има един модел на кореиската фирма ШНН СУНГ който е с кал.9мм еднозарядна и изтрелва сачмата с 270м/с ,като дулната енергия се равнява на 135.6J А за сравнение при другите модели тя е около 25J-30J :fire:

Comment

Аз имам ЧЗ модел Славия-161 или нещо подобно беше,начална скорост
            на съчмата-170м/с/малко слабичка ама.../с монтиран оптически прицел.
            Дава прилична точност и катоцяло съм много доволен...
            Състраданието е слабост...

Comment

Аз имам една китайска пушка 5.5мм. Пуца добре, особено с пирони в чашките. Добра е срещу пуйки, патки, гъски... и други гадове на комшиите, които редовно идват в двора на село.
              Гътал съм катеричка от 20метра.
              scharfschutze ®

Comment

Working...
              X