Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Видяхте ли новите сайтове?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Поне един път в месеца всеки член на нашият форум трябва да проверява новините и дали нещо ново не се е появило.
    На трети март ние пуснахме нов сайт, но никой не забеляза това.
    Ето го:

Днес пуснахме още един сайт. Вижте и него:

То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

ами хората си трошат главите да правят сайтове, аз си троша главата да ги бойнославизирам, а после тука народа ич пет пари не дава

:evil: :wall: :grrr: :fire: :mike:

:imprulz:

айде излях си яда за тая вечер 8)
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Елитни войски

Недейте така ... Всички оценяват труда Ви - в това съм сигурен.

Но защо си мислите, че като сте качили сайта на 3 март, то всички ще се юрнат да проверяват новините на 4-ти. Дайте малко време на хората. Аз например преди около седмица проверявах новините, статии и т.н., но нямаше нищо ново. Пак щях да ги проверя но едвали щеше да е на 3-ти и 4-ти. Не си мислете, че е липса на интерес, но трябва реклама.

И двата сайта са хубави и дават нова информация поне за мен. Едно голямо "Браво" и много поздрави за всички, които са се потрудили да ги има.
      Dulce et decorum est pro patria mori

ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
      СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
      НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
      СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.

Comment

предполагам няма да е зле да дублирам новините от там тук
        albireo написа
        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

:imprulz: :drink: :drink:
          На нож!

Comment

хареса ти значи
            albireo написа

Comment

На мене това за каските ми хареса. Просто е оригинално, повечето хора дори не забелязват тази част от снаразянието (освен когато им се наложи да я носят или да тичкат 5км с пълно бойно ). На мене вчера ми попадна една брошура на МО за българските саби и днеска си бях намислил да се правя на интересен и да подложа Парабелум на проверка (нали тои се интересува от такива кухненски прибори )ама реших да съм съзнателен, брошурата има доста хубави картинки (мама ми купи днес чудна книжка със картинки, в джобчето ми дрънкат бонбонки и стотинки :lol: )и ако се намери човек със скенер ще му я дам за да я добави като сайт, впрочем би било добре сайто от такъв само за каски да се направи на такъв за цялото обмундируване на BG боеца, примерно сега може да се добавят сабите, по-нататък щиковете....

Comment

целият договор

Идеята е наистина отлична но... Винаги има едно НО, а то тук е свързано с огромното многообразие на нашата екипировка, съчетано с невероятна оскъдица на данни и труднодостъпност на архивите... Иначе идеята е супер, много искам да се появи цялостен сайт за цялото обурудване - и типове манерки, и видове паласки, и колани, и фуражки, и униформи и... всичко! Обаче както е казах е титанична работа, пък и с каските съм горе-долу наясно, но с другите неща не много... /макар че и за каските се нуждая от още много инфо - помагайте, ако знаете нещо, което не е написано в сайта. Моля /
                С други дуби казано, не си е работа за 1 човек това, просто не става. Трябва да си сформираме Академия на науките "Бойна слава" и всеки да допринесе с информация и творчески труд - тогава може и да скалъпим нещо 8)
                На нож!

Comment

Ами нали и аз това казвам, всеки да помага, ето на мен ми попадна материал за сабите...само дето нямам техническата (скенер) възможност да го обработя, ако има навит веднага му давам брошурата.

Comment

А, скенер се намира... Е не е чудо на техниката, пък и може би не съм много добър в самото сканиране... Но горе-долу Та ако искаш, мога да ти ги сканирам. Само не знам като е издание на Министерството на войната разрешават ли поместване и т.н.... Е какво пък, Академията /която явно вече функционира б ще си наеме адвокат :lol: :lol: :lol: :lol:
                    На нож!

Comment

Интересни са сайтовете - аз сега ги разглеждам помалко. Браво на създателите. Вярно, не се интересувам чак толкова от снаряжение, но ми беше интересно да намеря и разпозная типа каска, с който ми се налагаше да се мъкна в казармата .

Comment

Интересно ми е вие хора да споделите за М36. Тия каски даже в момента ги има супер много в армията, но едно е да стоят на склад, друго е да са в употреба. Искам да разбера доколко са били или всие още са в употреба.
                        Затова, ще ви бъда много благодарен, ако споделите спомени - кои години сте били в казармата и там какви каски сте видели в употреба - само "руския тип", или имаше и М36р, работи
                        На нож!

Comment

Ами добре, този дето ще допълва сайта да свирне че да му дам нещото, картинките са много готини, особенно сабята модел 1913.

Comment

Ами и на двете места, където съм бил (в новобранския във Враца и в свързочната бригада в Горна Малина) имаше множество М36 (на мен обикновено ми се падаше баш такава), на които им беше излязъл прякорът "пожаникарски". Останалите каски бяха М51/72. Съотношението ще да е било 30% към 70%, съответно М36 и М51/72 или някъде там. Но състоянието на каските беше плачевно - ръждясали, половината с изпокъсана въртешна част, без ремъци и т.н. И за двата типа, при това. Да не говори, че явно са ползвали 4-5 типа зелена боя за боядисването им, защото имаше много разцветки на тема зелено . Но най-забавни бяха тактическите занятия, когато половината личен състав си придържа каската с ръчичкана главата (за да не падне, щот няма ремък), на двама-трима са им нахлупени по много забавен начин (щот нямат никаква вътрешна част). Направо смях да те хване . Е, имаше разни варианти на привързване с връзки за обувки и други такива, ама не бяха особено удачни.

Comment

Да ама като няма ремъчки много бързо и лесно се изпълнява команда "газ". Мене "пожарникарската" най-ме кефеше, защото е по-лека и предвид че заттилъкае по дълъг когато търчиш, или по други причини се тръскаш, не се забива във врата. А сега са подсещам (изобщо темата за казармата навява само весели спомени, странно защо) за противогазите, в Плевен бяха тип "Междузвездни войни", с газ и каска "пожарникарка" точно на Дарт Вейдър приличах. Та мисълта ми беше че с този тип противогази не може да се стреля, филтрите им се намират точно там дето трябва да ти е бузата когато прикладваш.

Comment

Working...
                              X