Попаднах на един сайт, където бяха дадени няколко мисли на видни и не чак толкова люде, та затова реших да открия тази темичка. В случая мислите са свързани с жените, но съм сигурен, че ще се сетите и ще споделите такива и на друга тематика (или просто нещо което ви е впечатлило).
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мисли
Collapse
X
-
Мисли
Теренций
Познавам природата на жените; когато ти искаш, те не искат; а когато ти не искаш, те желаят прекомерно.
О’Хенри
Ако мъжете знаеха как жените прекарват времето, в което са сами, никога нямаше да се женят.
Самюъл Бътлър
Разбойниците искат парите или живота ти; жените искат и двете.
Жан Кокто
Най-красивите рокли се носят, за да бъдат сваляни.
Педро Алмодовар
Никой никога не притежава младостта си, нито пък жената, която обича.
Лайънел Атуил
Всички жени обичат мъжете, от които се страхуват. Всички жени целуват ръката, която ги управлява.
Оскар Уайлд
Всички жени стават като майките си. Това е тяхната трагедия. Това не се случва на никой мъж. Това е неговата трагедия.
Джон Ърскин
Красива е жената, която забелязвам; очарователна е жената, която забелязва мен.
Шарън Стоун
Жените може и да са способни да се преструват, че преживяват оргазъм. Мъжете обаче могат да се преструват, че преживяват една цяла връзка.
Шер
Жените се обличат на първо място за жените, а чак на второ за мъжете.
Орсън Уелс
Ако нямаше жени, още щяхме да клечим в пещерата и да ядем сурово месо, защото сме изобретили цивилизацията, за да впечатлим приятелките си.
Джек Никълсън
Как описвате жените толкова добре?
Представям си един мъж и махам здравия разум и логичното мислене.
Хенри Луис Менкен
Ергените знаят повече за жените от женените мъже; ако не знаеха, и те щяха да са женени.
Джон Милтън
Жените са приемлива грешка на природата.
Зигмунд Фройд
Големият въпрос, отговора на който все още не знам, въпреки че съм прекарал 30 години от живота си в проучвания на жените, е следният: "Какво иска една жена?"
Хъмфри Богарт
Мъдрият мъж никога не спори с жена си; просто я изчаква да започне да си противоречи сама.Dulce et decorum est pro patria mori
ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.
-
Приятел е този, който знае всичко за теб и все още те харесва.
(Елбърт Хъбард)
Не е възможно да се здрависваш със стиснати юмруци.
(Голда Мейер)
По- добре да си коприва за приятеля си, отколкото негово ехо.
(Ралф Емерсън)
Ето няколко макар и да не са ми любими."Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"
И други затворници
нека четат пред вратите
нашата памет остъклена
с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"
Comment
-
Ето няколко афоризма на Марк Твен - любимият ми писател
Славата е дим - успехът случайност едничкото сигурно нещо на тая земя е неизвестността
Представиха ме на генерал Грант. Аз казах че съм щастлив да се запозная с него а той каза че не може да се похвали със същото.
Гьотингенските студенти имат страшно обезобразени лица. Срещнеи някого и не знаеш дали е ветеран от френско-пруската война или е висшист :twisted:
Някои немски думи са толкова дълги че можем да ги наблюдаваме в перспектива. Когато погледнеш една такава дума от единия й край тя се стеснява към другия като релсите на железопътна линия.
Сънувах че всички лоши чужденци са попаднали в немския рай не разбират нито дума немски и съжаляват че не могат да се преместят в ада.
Конете изправени на задните си крака в картините на старите майстори приличат на кенгура.
Относно дуелите: да предположим че можем да измием безчестието като осакатим този който ни е обидил. Ще се измие ли то обаче ако ни осакати той?
Ако в тъмното вземете жена си за крадец и гръмнете непременно ще я убиете; ако това е истински крадец почти сигурно няма да оцелите.
Има само два вида мъдреци: едните завършват със самоубийство другите пият за да заглушат гласа на мисълта.
Добрите приятели добрите книги и заспалата съвест - ето кое съставя идеалния живот.
Някои твърдят че между човека и магарето няма разлика - това е несправедливо по отношение на магарето
Пътувал съм повече от всеки друг и съм открил че дори ангелите говорят с английски акцент..
Най-първо Бог създал идиотите. Това било за да се обиграе. После създал училищните настоятелства.
По Божия милост в нашата държава притежаваме три изключително ценин неща: свобода на словото свобода на съвестта и благоразумие никога да не си служим с първите две.
Истината е най-ценното качество което притежаваме - да я пестим.
Шумът нищо не значи. Често кокошката която е снесла яйце кудкудяка така сякаш е снесла астероид.
Малцина могат да понасят богатството. Имем предвид чуждото.
Comment
-
Само 2 неща са безкрайни:вселената и човешката глупост,а за вселената не съм сигурен.
А.Айнщайн...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
-
Сещам се за един цитат от Марк Твен.
Като малък имах брат близнак. Ама той се удави. Сега не съм сигурен дали всъщност е умрял той, или аз.
А този, който Араслан постна ми е един от любимите.
Comment
-
Erich Von Manstein написа
d`za това е от краткият разказ на Марк Твен "Интервю". Разказът е изключително готин Я да видя дали ще го намеря в нета да го сложа тук.
Много е як!scharfschutze ®
Ето малко мисли и от мен а любимата ми е първата на Наполеон.
Един шпионин, поставен на правилното място, замества двадесет хиляди души армия на фронта.
Наполеон I
Агентите трябва да се интелектуалци, които в решителния момент не се страхуват да направят последната жертва.
От: "Инструкция # 185796" на съветското разузнаване
На война за командира няма нищо по-важно от нещата, отнасящи се до численността, разположението и действията на противника и правилната интерпретация на тези факти.
Дуайт Айзенхауер
Мястото "Х" (Блечли Парк) беше моята кокошка, която снасяше яйца, без да кудкудяка.
Уинстън ЧърчилКъде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
Comment