Съобщение

Collapse
No announcement yet.

2 сръбски сайта за история.

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Не виждам къде са глупостите.Но съжалявам те,ти не си виновен.Просто комунизма създаде от българите БЕЗОТЕЧЕСТВЕНИЦИ...
    разбира се че е освободител.Негово превъзходитлсвто Богдан Филов много хубаво го обяснява в великата си реч:" че трябва да се поклоним пред тези СВИДНИ жертви,умрели за свободата на Македония" Ама на тебе явно не ти пука...
    Сигурно за тебе свидни са жертвите умрели в "отечествената война" или пък "сръбската съпротива" тъжно ми е за такива хора като тебе...

Comment

да те питам знаеш ли при какви обстоятелства влиза Б-я в Тристранния пакт? "Великогерманския райх освободител" казва просто и ясно, или с нас, или ще ви прегазим. Твоето идеализиране и тунелно мислене е смешното Проблема ти е прекаления анти-комунизъм, който те води в другата крайност. Истината е, че както Германия, така и СССР следват единствено и само своите интереси (както и всяка друга държава по света, особено свърхсилите).

Да ти припомня ли, че основната фигура, действаща за разкъсването на Б-я през '78 е не друг, а германският канцлер Бисмарк?

най-смешното в приказките ти е прикачането на всякакви определения за цял един народ на базата на общи приказки и стереотипи. Да не говорим, че е много далеч от атмосферата, която поддържаме тук, макар че съм ти оставил малко време да се ориентираш.
      albireo написа
      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Много добре знам при какви обстоятелства влизаме,нямаше да ни прегазят! Правителството на Филов решава,че е дошло време да влезем във пакта.Няма спор че сме били притиснати,но тогава само с германия сме имали общи интереси...
        Освен това германските войски бяха посрещнати като освободители,не само в София,а и в освободените нам земи...
        Друга една армия дойде 3 години по-късно да изнасилва,краде и прчие...
        Освен това баба ми ми е разправяла как са се държали немските войници/как ако са искали да ядат кокошка си плащат,всичките са зибръснати,културни приветливи хора,показва си снимката че има семейство,и сега отива на източния фронт/ не са като онея миризиви ОКУПАТОРИ,който съсипаха нашето велико ЦАРСТВО....

бисмарк си е бисмарк-велик държавник който ни съсипва съгласен съм...Обаче не е бил само той,а и да е бил.Русия и славянството са причинили далеч по-големи вреди на ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ,още от ранните векове,когато Княз Светослав/нищожеството от киевска русия/изколва всичките ни първенци...

какво време си ми оствил,когато говоря истината,трябва да бъда трит ли,ами Окей,все ми е тая.Аз съм с чиста съвест,и съм горд с всичко което съм казал.

Comment

Едниственият, който е за съжаление си ти самият, Шовинистъ. И лошото е, че предимно хора с подобни на твоите убеждения са виновни за всички нещастия, които са се стоварвали през дългия исторически път на нашата родина.
          Радвам се за Империал, но аз лично няма да си позволя лукса да бъда толерантен. Ако желаеш да пордължаваш да пишеш "истините" си тук, то се съобразявай с правилата - предупреждението е последно.

Comment

Какви са тея правила?
            Доколкото знам,да не се псува? Не съм псувал никого от вас....
            Или може би приемаш като обида,омразата ми към сърбите...

Comment

Правилата са насочени към постигане на нещо много повече от чистота на използваните езикови средства. Ето връзка към тях:

Comment

Германците, че са навлезли вежливо и културно /или нещо подобно / - вярно е. Но също така вежливо, куртурно и бързо щяха и да ни прегазат, ако не се бяхме присъединили.
                Иначе за другото си прав - старите хора разказват, че те също така вежливо са се изнизали, както са и дошли. За разлика от "освободителите", които са били малко като татарска орда. И все пак Червената армия е навлязла тук цивилизовано - не, не цивилизовано, но говоря ако сравняваме с навлизането й в Германия примерно.

Е това не го бях чувал - за "превъзходителството" Филов... Не се хаби, давай по-цивилно, ще звучи къде къде по-добре...

А за "Великогерманския Райх-освободител" - Хитлер на кон не съм го виждал, но може да му отлеем една статуя как седи прав в Мерцедес-кабриолет - от ония, големите. Значи, гранитен постамент, наоколо статуи на дръзновени есесовци с автомати и бюргери с Маузери, а най-отгоре Фюрер-освободител. Цялостното оформление ще е като паметника на Цар-Освободител. И разбира се, ще стои от другата страна на Народното събрание. Ще стоят и ще се гледат над покрива на Парламента, двама горди мъже - Цар-Освободител и Фюрер Освободител. Предлагам да набираме средства чрез дарения, аз участвам с 10 лева :twisted:
                На нож!

Comment

аз казвам тая тема за вицове да бъде
                  albireo написа
                  ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

За теб Шовинисте ще кажа: "Единственият народ на света, който се слави с прекаления си шовинизъм са французите".
                    А за културата на "Великите" освободители от "Великата" Фатерлянд и за любовта на освободените към "освободителите" ще ти разкажа една история: "През войната, некъде срещу Халите имало баня. Но кирливите немцузи вместо да влезат у нея и да се изкъпят отиват при "чучурите", дето доскоро 'сите баби и дедовци си пуне'а вода и започват едно "баняне" та сите софиянци да изпаднат в чудо и да се викат: "Ето как им е изглеждал на австийците бай Ганя Балкански...", а нестрадащите от страх пред "освободителите" малки българчета подвикват на "Великите воини на Вермахта" из "засада": "Их фик дайне мута..." и хоп се скриват, а "съюзниците" "развеселени" стрелят с машинните си пистолети по храстите и се радват...
                    "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
                    нека четат пред вратите
                    нашата памет остъклена
                    с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

Е, чак пък да стрелят по дечурлигата - стига бе :lol: :lol: Дисциплината е била на малко по-високо от това ниво. аже и много по-малки изцепки имат трагичен край. Мога да те запозная с един човек, който в "онова" време е бил съвсем млад пилот на бомбардировач. Немците идват в Пловдив, техните летци и техници заемат сградите на летището и в един момент на нашия човек му изчезват летателния костюм, бонето и полетните очила от шкафчето. Той взема та се оплаква на командира си, от там новината стига и до немските командири, нещата са открити у едиен германец фелдфебел, който на другия ден е разстрелян от германците... На война като на война...
                      На нож!

Comment

точността на британските тежки крайцери

Забравих да кажа (за да има драматизъм), че те не са стреляли по децата, а в съседни шубраци, само колкото да ги сплашат. Но това показва колко са били желани.
                        "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
                        нека четат пред вратите
                        нашата памет остъклена
                        с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

Шовинистъ, причините България да падне под турско робство не се крият в Сърбия. Просто факторите са много-това по-добре и от мен го знаеш.
                          Кажи ми , защо след като Михаил Шишман е посечен , сърбите не нахлуват в България?
                          Също така ако позволиш малко ще те поправя. Княз Светослав не е славянин. Името му е Свендослав, което показва норманският му произход. Дружината му главорези се състои само от варяги или понашему викинги. За едно си прав обаче, избива последните остатъци от прабългарската аристокрация.
                          То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Никой не трябава да плюе съседите си, защото трябва да очаква и те те да го плюят..В политиката няма любов и омраза, а просто интереси, а често интересите ни на нас със Сърбия са противоречиви.Проблемът на сърбите е, че като всяка малка нация са обременени с доста комплекси - най-велика армия, крале, история, граници, абе всичко - с една дума великосръбски шовинизъм.Хората се манипулират от политиците и резултатът е настроени един срещу друг два народа - не братски - не ми дреме много за сърбите.Ходили ли сте в Сърбия на скоро?Бях в края на миналата година и обикновените сърби гледат българските турсти доста враждебно!За какво приятелство може изобщо да се говори!??
                            П.В.

Comment

Въпросът е, че всеки народ си има "велико-шовинистични" идеи. Но колкото по-малко им се връзваме, толкова по-добре за отношенията между народите. Защото всички тези идеи са еднакво безпочвени и винаги разчитат на много ниски чувства (въобще - на нисък контур на съзнанието, свързван най-вече с поведението на тълпата).

Comment

точно така, Йоан Златоуст!
                                П.В.

Comment

Working...
                                X