Съобщение

Collapse
No announcement yet.

anti-Virus...hEEEEEElp!!!

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

anti-Virus...hEEEEEElp!!!

Сложих си най-после Лан и с това (мааа му) веднага си лепнах и първия вирус...та, поради този вирус първо се изключваше PC-то...след като изтрих winh32...или нещо такова, вече не се изключва, но за сметка на това не ми вървят антивирусните програми, а CPU-to e на 100 %....така че помагайте, че закъсах. какво следва да направя???
    а, да и може да препоръчате някоя антивирусна програма. аз в момента си свалям Нортън...бях си качил и Касперски, но тя също не върви...
    Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
    каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
    каквито са мислите ти,такива са делата ти,
    каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.

Ти с XP или 2000 ли си? Защото ако да, то горе-долу ми е ясно за какъв вирус става въпрос.

Comment

1. F-Prot for DOS
      2. Rezidentna AV programa - Norton AV., PCcilin, AVPersonal,Panda...
      3. Antihakerski - za pochistvane na Registrite i na papkite - mnogo sa, preporqchvam AD Aware 6.0,

Download freeware and shareware programs, fully reviewed and rated by SnapFiles staff, and user reviews. Established in 1997

Security-Privacy
      Anti-Spy Tools
      Anti-Virus (Specialized)
      Anti-Virus Tools
      Cookie Management
      Internet Cleanup Tools
      PC Access Control
      PC Activity Monitoring
      Personal Firewalls
      Secure File Deletion
      Security Tools

Ne e losho da imash Sysyem mecanic, Norton Utilities...

Pak popitay, ako neshto ne vqrvi...
      Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

Comment

Така, ако отговорът на въпроса ми е положителен, пробвай с Панда, защото с това го махнаха в моя пример.

Comment

ооооох, след около 6-часова борба ги изловихме гадовете. да, оказа се, че не е само един...
          та, да на единия партишън съм с ХР и именно той хвана вируса, както може да се очаква, де...то правят ли се още вируси за '98...
          единият вирус беше

winhlp32 - този изключваше РС-то, но се трие лесно

Другата гад:

msws....хм, нещо от този сорт беше, но той ми спираше антивирусните...

благодаря ви за инфото и за сайта...не го бях чувал, признавам, но ми се струва, че има интересни неща :tup:

Panda??? признавам и това не го бях чувал:roll:
          в момента съм пак неосигурен достатъчно, сложих си Нортън 2002 и го ъпдейтнах, но засега разполагам само с това...чудех се Касперски по-добро ли е?
          а иначе вирусите ги морихме по най-идиотския начин, ама друго не измислихме....Restore system от преди 2 дни и после инсталация на антивирусните...ами толкоз.

Comment

Аз лично във всички случаи се оправям само с F-PROT и помощни средства (като бърничкане под dos ), но пък и хардовете са ми на FAT32, така че ми е напълно достатъчно. При теб щом си с XP, уви, F-PROT най-вероятно няма да ти върши никаква работа, както и помощните средства.

Comment

Mahadeva каза:
              [B]та, да на единия партишън съм с ХР и именно той хвана вируса, както може да се очаква, де...то правят ли се още вируси за '98...
              единият вирус беше...

в момента съм пак неосигурен достатъчно, сложих си Нортън 2002 и го ъпдейтнах, но засега разполагам само с това...чудех се Касперски по-добро ли е?
              1. Повярвай ми правят се вируси за 98 и още как. И на мен ми се иска да се откажат тези гадини, но не би.

2.Касперски е много добра справям се и с най-лошите вируси, а ги хващам почти всеки ден. На тази програм,а ми харесва, че може да се ъпдейтва всеки ден - моят ъпдейт е от 02.02.2004.
              Един приятелски съвет - не вкарвай касперски и нортън едновременно на машината си, по-добре си избери една от двете и работи с нея.
              Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш...

Comment

Аз ти препоръчвам Касперски. И в къщи и на работата съм с него (не е лицензен, затова шшшшът) и досега всичко каквото се е опитало да влезе или е влязло го засякал и изчисти. Search and Destroy, дет' се вика
                Има един модул, който стои резидентен в паметта и постоянно ти наблюдава достъпа до файловете и отваряните страници. Може да се ъпдейтва ежедневно.
                Малко е проблем намирането на регистрация за него, но ако те заитересува мога да ти пратя една, която е до април 2004, а за после ще търся. Аз съм с версия 4.5. Ако те интересува ще видя от къде я теглих и ще ти пратя адреса да си я дръпнеш.

Това което казава д'за е вярно. Остави само една антивирусна програма иначе се бият помежду си.

А специално за Norton аз имам големи резерви. За мен той колкото може да ти помогне толкова и ядове може да ти създаде. Абе нещо като вирус е целият им пакет.
                Dulce et decorum est pro patria mori

ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
                СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
                НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
                СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.

Comment

Касперски значи...ами то проблемът е, че смятам да сложа и Norton Systemworks...а тогава Norton Antivirus e неизбежен. :-o Иначе, наистина и в работата админите навсякъде бяха наслагали Касперски, изглежда все пак наистина е по-добрият вариант. Но, както отбелязах, ще ми се да си сложа и Системуоркс. Мислех да ги сложа и двете антивирусни, но вие ме разубедихте. :roll:
                  отново покорно благодаря за предложенията :tup:

Comment

От чисто любопитсво моля като решиш какво ще си оставиш за защита на компютъра да го кажеш в тази тема. Естетвено ако нямаш нищо против. :tup:
                    Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш...

Comment

Пробвай TuneUp Utilities 2003. Не е с възможностите на Systemworks, но има полезни неща, и ако те устройва можеш да теглиш една благословия на Norton.

Има я в http://data.bg
                      Dulce et decorum est pro patria mori

ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
                      СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
                      НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
                      СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.

Comment

Working...
                      X