Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За новото поколение!

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Средно сттистическия българин е мнооого просто същество

А това важи за абсолютно всяка националност.Впрочем съм сигурен, че и вие сте правили пълни глупости като малки, но с течение на времето сте осъзнали някои неща.По принцип всяко едно поколение мисли за следващото, че е тотално деградирало, особено по градския транспорт :lol: .Иначе дали ще започнеш да се тровиш на 18 или 14 години няма особено значение.
    He, who controls the past, controls the future, and he, who controls the present, controls the past

Comment

Аз уча Практическа училищна психология и психотерапия.
      След изпитите по Медицинска и клинична психология, Неврология и Патопсихология (Патология на психичните процеси),
      виждам, че 75 - 90% от учениците са болни хора, които трябва да бъдат лекувани. Те не осъзнават този факт, а дори и да го осъзнават, не желаят да бъдат излекувани - така им е добре...
      Кога и как бяха изтървани нашите деца?
      Някъде, в периода 1991 - 2004...
      Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

Comment

Хех! "Нашите деца" си е изхвърляне в този контекст - доколкото знам, на този форум има в най-добрия случай един-двама души, които да имат правото да говорят за учениците по този начин. Ако искаш напиши "нашите по-малки братя и сестри" и ще бъдеш много по-близо .

Comment

BGM написа
          А това важи за абсолютно всяка националност.Впрочем съм сигурен, че и вие сте правили пълни глупости като малки, но с течение на времето сте осъзнали някои неща.По принцип всяко едно поколение мисли за следващото, че е тотално деградирало, особено по градския транспорт :lol: .Иначе дали ще започнеш да се тровиш на 18 или 14 години няма особено значение.
          напълно съм съгласен с BGM. че кой от време на време не си мисли: "Ех, защо не бяха всички като мен"...един вид, "ако до всяко добро същество застане поне още едно" :twisted: и в следващият момент прави най-долна глупост...имаше една теория, че човек изграждайки себе си, изгражда идеален образ - иска и другите да бъдат същите като него. слава Богу, това не става. всеки минава през пубертета, въпросът е да не остане завинаги там.
          Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
          каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
          каквито са мислите ти,такива са делата ти,
          каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.

Comment

Ход 4

Longanlon написа
            rambler написа
            Смятам, че това, което сте написали, се отнася до абсолютно всички поколения - 80-90 процента са си абсолютни дебили, но са щастливи, защото не го осъзнават.
            С моя най-добър приятел Тушето отдавна сме стигнали до заключението,
            че на този свят 90% от хората са пълни идиоти, но този факт се осъзнава
            само от останалите 10% - т.е. същото, до което и ти си стигнал.
            Това си е шибан факт.
            Тези златни 10% са господарите на света, а за останалите самия Ян Хус казва: "О, пресвещена простота". Всеки ден самите ние казваме:
            "Блажени са невежите", а властниците ни казват в очите "Невежеството е сила"

П.С. Това е подписа на Историк: "Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!"
            "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
            нека четат пред вратите
            нашата памет остъклена
            с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

Изрових темата от прахта за да добавя възмущението си не само от новото но и от старото поколение ! с една случка от днес в която взех участие.
              Пътувам си аз в доста-сравнително-нормално претърпкания 204 (ИКАРУС) и някъде на Окръжна болница се качва някакво наглед обикновено старче с оръфан балтон, доста груби изгаряния по кожата яко обелени ръце и издялан на ръка бастун. Самия аз седях прав в средата на автобуса и наблюдавах как с мъка се мъчи да се добере да се хване някъде, а хората почти не се мърдаха всякаш не съществуваше. Както и да е накрая успя да се добере и застана до мене без да мърда търпеливо, а се виждаше, че едвам се крепи но не даваше признаци, че иска да му се отстъпва място. Така някъде около 10мин... тъкмо бях започнал да губя интерес когато забелязах, че носи значка "Съюз на Ветераните". Е незнам дали можете да си представите колко тегаво и неудобно ми стана въпреки, че и аз бях прав. ( а по принцип много мразя старци, който се бутат като овце). Почнах да се оглеждам насам натам - хора всякакви бабички, по-млади, лапета... но никой не мърда от местото си. Избрах "най-удобната жертва" свлечен шишко на около 15-16 и му викам:
              "- Братле, защо не станеш да седне стареца ?"
              а той ме зяпа и се дзвери.. :weird: а аз незнам откъде изтърсих
              "- Когато видиш колкото него, тогава ще седиш.."
              и чак тогава вече май му стана неудобно и с нежелание стана.

Е такива неща... просто баси хората. Пред такъв човек дори най-куцата бабка трябва да стане :x
              Ruhm und Ehre der Waffen SS

Comment

ето, започнал си вече да превъзпитаваш младото поколение
                albireo написа
                ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Какво превъзпитавам щом досега не знаят толкова елементарни неща.... даже им беше смешно на повечето, а и възрастните хора не мърдат не само младите.
                  Ruhm und Ehre der Waffen SS

Comment

нека им е смешно. Ти продължавай пък на тях нека им е смешно.
                    albireo написа
                    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Хахаха браво Витмане, само така! Мога само да повторя историята, щото наскоро щях на откъсна главата на някакво същество в напреднала тийнейджърска възраст /ако не и над/. Е за щастие сам си стана накрая, може би е чувал, че като ми се изтрие вечната тъпа усмивка изпъкне вената на челото, изгледите не са добри :lol: :lol: :lol:

Не е изпуснато днешното поколение. По-точно не само то. Изпуснати са повечето поколения от 1944 насам. Айде от 1950 да е. Друго е било преди, възпитавали са ги в името на някакъв морал. Не говоря конкретно за религията, аз съм против това. Говоря за морал и ценности в чист вид.
                      А после всичките мутри, далавераджи, измамници, мизерници дето се навъдиха в така наречения ни преход - те са деца на образованието и морала не "светлото бъдеще". Просто възпитавайки в името на лъжеидеали, преподавайки полу-истини, не може да създадеш друго от българина, освен Супер-Андрешко. Е да, математиката ни беше на ниво. Но мат., физиката, химията и т.н. не формират личността, хуманитарните науки имат истинското въздействие.
                      На нож!

Comment

примерите и ситуациите са много

как бихте постъпили ако вечер покраи вас минава групичка 20-на от н.полколение(14-16г.) и крещеики псува по некви момичета
                        варианти много няколко от тях :
                        временен и с отрицателна ефективност - физически да им разкажеш играта
                        ( нищо не се постига трупа се още агресия , дава се лош пример с тази физическа саморазправа )
                        но като не се отнася пряко към вас може да ги оставиш , но това е според някои вид лансиране на тази агресия
                        но като от всякаде струии подобна атмосфера ще изглеждаш някак не на място , но е възможно .
                        пресилено скромно не на място е и нещо като - а бе вие срама нямате ли ...

но ако това се случва по-сред бял ден
                        семеиства с малки деца и покраи тях минават същите ...( или едно дете гони друго и го псува , 3-ма от `ндииски` произход псуват няколко момичета ) това са реални ситуации , а никои от околните не реагира !?!?!

една ситуация от преди време минавам по-краи една спирка и точно преди да се качи един стар човек ( както казват Дядка ) и един от `ндииците` (да го наречем за краткост Али)се приближава зад него и от всякаде си личи че има опит като джабчия точно когато дядката се качва по стълбите на тролея и му рови в джоба , нещо извиках от сорта " гледаите го тоя краде " и Али явно се спече малко а пък и Дядката се качи и не можа да му вземе нещо като портмуне което беше почти извадил , после Али почна да ръси нещо по-мои адрес , ама и без това не ми беше в категорията само с това си остана , посъбрал смелост се приближи малко по късно и ми вика а бе тебе те знам ти си от ония рокери ( видът ми вообще няма нищо общо с рокери - само косата може би нещо го е объркала ) , нали ги знаете като им се накърни ` честа ` и почват тебе те познавам , ти ша видиш , и др..
                        на всичко отгоре ми вика много ли се виждаше( че прави опите да обере Дадката)
                        а народа стои на спирката и нищо( в накои случаи по битаците бая бои отнасят но сега нищо ) като замръзнали и гледат в всички посоки а не и кво става .

според някои така трябва да се деиства , а според мен зависи , и Дядката сигурно нищо не е разбрал и занапред ш си дзепа и като нищо да го оберат( и пенсииката и париците от Испания )
                        в такъв случа да ли да го оставиш да го ошушкат та да има по-голяма бдителност и въобще мироглед .

Comment

Всички описани тук ситуации и хипотетични, и истински, имат една обща характеристики и еднозначно решение. Проблемът в случая е, че вески се пита как би реагирал ако е свидетел, потърпевш в подобна ситуация и въз основа на това се правят определени изводи. Наистина, общество, в което всички свидетели на подобна сцена биха реагирали относително еднозначно, притичайки се на помощ на онеправданата страна в ситуацията, би било идеално и прекрасно. Но подобно нещо не съществува никъде и в която и да е държава процентът на хората, които ще останат пасивни (ще гледат на другата страна, ще пресекат на отсрещанта страна на улицата и т.н.) надминава 90%.
                          Важното в случая е друго - разрешаването на проблема с подобна улична пресътпност и хулиганство лежи в областта на личната реакция само в изключителни случаи. ЗА всички останали си има старо и изпитано средство и то е патрулиращи полицаи, които да се намесват при всяка подобна ситуация. В крайна сметка, една от основните функции на полицията е поддържане на обществения ред, което основно включва именно реагиране на подобни случки. Все пак всички плащаме данъци именно за да получим в замяна определена доза сигурност, да не говорим, че съответната институция и нейните представители по идея имат и необходимата подготовка и нужните пълномощия за да разрешават такива проблеми.
                          На практика, обаче, служителите на закона у нас въобще не се чувстват свързани с този род проблеми (или поне моите наблюдения са такива). И проблемът не е в това, че напирмер заплатите им са ниски или пък нямат достатъчно служители за да осъществяват ефективно патрулиране на улиците. Т.е., в подобна ситуация, според мен, трябва да се ядосваме и да критикуваме не участниците, които не реагират почти никак (това е нормална реакция), не толкова джебчиите или хулиганите, които проявяват определена агресия (това се толерира и не е много чудно, че се случва често), колкото самата власт, в лицето на държавата, която не успява да осигури една от основните си функции, както и съответната институция, която се проваля.
                          Т.е., ако трябва да се борим с проблема, разрешението му лежи в тази плоскост.

Comment

Правилно, сериозен е проблемът. Нашите полицаи, вместо да всяват респект само с присъствието си и да бдят за реда, правят точно обратното. Като се почне от съмнителните им контакти със съмнителни типове, та се стигне до униформите, навлечени като чували, фуражките накривени в гангстаа-стил и цялостнто излъчване на чистокръвен "скакауец". Те униформите че са безобразни, такива са. Ама и те, че ги носят като последни повлекани-посерковци, и това е така. Разбира се, трябва да се акцентира на нерегламентираните контакти на служители на реда с хора от престъпния контингент, но и другият проблем не е малък. Абе проблеми много, просто половината полиция трябва да бъде дисциплинарно уволнена, а другата половина да се прати поне за година в специални школи на обучение по темата "Какво е това полицай и какви са неговите задължения"! :evil:
                            На нож!

Comment

нали споменах вече за момичето, изнасилено посред бял ден пред безучастните погледи на минувачите

в Германия!

разликата е че след това съдът задържал няколко минувачи заради това че не са спрели изнасилвача
                              albireo написа

Comment

хайде хайде - не си виждал ти полицаи... и в софия съм се нагледал и сега в плевен и белене (особено в белене) има полицаи със самочувствие, които си разбират от работата - яки момчета с изправена стойка самочувствие. Да оставим на страна факта, че баща ми е шеф на охраната на АЕЦ Белене - верно, има разни смачкани типове, но общо взето по моето мнение изобщо не са толкова много.

Една е само разликата между малкия и големия град - в софия куките са мнооооого по-учтиви - "Моля, извинете, благодаря"

Comment

Working...
                                X