Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Военни (и не само) хитрини

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Предполагам всеки е знае или е чувал за различни, на пръв поглед незначителни, хитрини, които могат да се окажат доста полезни в различни необичаини обстоятелства.

Предлагам тук всеки да сподели това което знае.
    Dulce et decorum est pro patria mori

ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
    СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
    НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
    СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.

Сещам се за нещо което ми бяха казали, когато бях в казармата.

ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ГЕОГРАФСКИТЕ ПОСОКИ БЕЗ КОМПАС

Определянето на географските посоки може да стане с помоща на обикновен часовник със стрелки. За целта часовника се завърта така, че малката стрелка (показваща часовете) да сочи към слънцето. Ъглополовящата на острия ъгъл заключен между малката стрелка и 12 часа дава посоката ЮГ.
    Dulce et decorum est pro patria mori

ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
    СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
    НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
    СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.

Comment

Доста интересна тема :tup:

Аз ще ви посъветвам как да пътувате гратис в Софийския градски транспорт (СКГТ) или по скоро как да се противопоставите на контролните органи когато дойде момента :lol: ако съотношението на силите е неравно :tup:

1. При никакви обстоятелства не давайте личната си карта на тези клошари (да те просто си вършат работата бла бла бла но 99% от тях са олигофрени). Те нямат право да я държат в техни ръце. Ако им я дадете - край вече сте "глобени" с поне 1 лв :cry:, който на всичкото отгоре ще отиде директно в техния джоб :evil:

2. Не се подавайте на блъфовете им, че ако не платите сега 5лв после ще платите 100 и едва ли не в затвора ще идете. Ако почнат да заплашват, че ще извикат полицай значи доста вероятно е да са фалшиви контрольори. Дори да се изкелеши до толкова, че да попълни акт.. той отива в небитието.

3. Не показвайте с държанието си, че се признавате за виновни (при все, че сте :twisted: ). Но не се дръжте арогантно и не испускайте нервите си (те трябват да го направят не вие) - поучете се от ДЪ Юнайтид Стейтс ъф Амеуика :lol:

4. Ако се качвате от по начална спирка тръгнете от единия край на превозното средство до другия - възможно е някой "брат" да е оставил продупченото си билетче което може да използувате (освен ако не е от серия билети 3/5 ). Редовно оставяите и вашето преди да слезнете ако искате после да намирате :tup:

Имаше и цял сайт посветен на темата http://gratis.search.bg но нещо не се отваря (поне при мен)

А сега защитата против всички позьори, които най-цинично ще ме обвинят в липса на морал и т.н. :
      Да знам, че е най-добре да си купуваш билетче и да пътуваш легално. (самия аз вече все по често си купувам защото нямам време и желание да се разправям с малоумници). Да знам, че СКГТ едвам се държи да не фалира и трябвало да съм благодарен, че мизерните и услуги вообще съществуват. Не насърчавам никой да го прави но както всички знаем както много неща в България СКГТ е уникално животно.

Успех :tup:
      Ruhm und Ehre der Waffen SS

Comment

Хе-хе :lol: Българинът си е българин. Все гледа нещо да прецака и прекара. Но това качество си е в кръвта ни и благодарение на оцеляваме през мътните времена.

За момента не се сещам нещо практично и добро, което да ви напиша. :argh:
        scharfschutze ®

Comment

scharfschutze очаквах те :tup:

Българина е изобретателен какво да се прави :twisted: нека го докажем :tup:

По късно тук ще напиша още нещо "полезно" 8)
          "Добро" и "лошо" има само в Америка, иначе е относително.

Comment

ммм
            любимата ми тема - контрольори
            доста съм пътувал без билет с тролейбусите. дори повечето време е било тъй :lol: какво съм научил:
            Основното ми правило е ДА НЕ МЕ ХВАНАТ ИЗОБЩО. Ако съм еднал /нека бабичките стоят - то от мързел ги болят костите :twisted: / като видя подозриттелен тип веднага се правя на заспал. в буквалния смисъл. Ако това не помогне...отивам в края на превозното средство и заставам с гръб към тях и гледам унесено през прозореца, дето е широкия, отзад. Ако това не помогне - се правя на руснак който не разбира Български. :lol: само веднъж са ме хващали - когато не ги бях научитл тез неща
            кат се сетя за още ще пиша пак. много неща вече съм забравил. ако искате мога да ви науча как да пътувате метро гратис. :twisted: сериозно...
            Спасибо Вам, Георгий Константинович, за то, что спасли Россию! Вечная вам память!

Comment

Посоките на света могат да се определят без компас по дърветатат. При тях мъхът в основата винаги расте откъм северната страна на дървото!
              То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Уханов в Московското ли :tup:

Ами ако нямаш нито компас нито часовник, нито наблизо има дървета... тогава какво? :lol:

Comment

а аз винаги си купувам билетче и ми е гузно ако мина гратис
                  albireo написа
                  ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Originally posted by "Imperial Friedrich"

а аз винаги си купувам билетче и ми е гузно ако мина гратис
                    ми кат си богаташ - твоя си работа :lol:
                    Витман:: системата е валидна и за софийското - системата за контрол идентична.
                    минаваш направо гръб до гръб с оня, дето минава с билетче - преградата не успява да се затвори, и ти си вътре :lol: а ако някой почне да се кара, просто вървиш като непукист
                    Спасибо Вам, Георгий Константинович, за то, что спасли Россию! Вечная вам память!

Comment

Originally posted by "Michael Wittmann"

scharfschutze очаквах те :tup:

Българина е изобретателен какво да се прави :twisted: нека го докажем :tup:

По късно тук ще напиша още нещо "полезно" 8)
                      "Добро" и "лошо" има само в Америка, иначе е относително.
                      Толкова ли съм предвидим? :roll: Или и аз вече минавам към зевзеците във форума? :rock:

Сетих се за едни трикчета, които помагат при заплесване.
                      1. Когато трябва да тръграте за някъде и се налага да носите неголям брой неща, добра идея е не да помните само имената им, а и броя им.
                      2. Ако пътувате и сте отседнали някъде, не изваждайте всичките си вещи от чантата. Вземайте само каквото ви е необходимо за момента и след това веднага го връщате обратно на мястото му, в чантата.
                      3. Не носене излишни неща, които знаете, че изобщо няма да ви послужат.

Във ВВВУ-то имах един съкафезник, който редовно си ходеше на Гулянци с 4-5 дебели учебника в чантата, сложени от мен. Дали ги четеше, не знам, но мъкнеше като вол. Звярът знае за кого става дума.
                      :lol: :lol:

Всички права запазени scharfschutze ® ! :rock:
                      scharfschutze ®

Comment

Originally posted by "scharfschutze"

Във ВВВУ-то имах един съкафезник, който редовно си ходеше на Гулянци с 4-5 дебели учебника в чантата, сложени от мен. Дали ги четеше, не знам, но мъкнеше като вол. Звярът знае за кого става дума.
                        :lol: :lol:

Всички права запазени scharfschutze ® ! :rock:
                        Aaaa този го знам, всъщност кой ли незнаееее Дутти. :twisted: :twisted:

Comment

ее и аз да се пошегувам веднъж де 8)

Уханов абе то е лесно на първата и последната спирка направо се гмурваш в тъплата :twisted: Но на междините е кофти :lol:

Като се замисля всъщност какво може да се нарече военна хитрина?
                          По време на атака на нож вместо да тичаш напред "За родину, ЗА Сталину" :lol: да се хвърлиш в някоя канафка и да се направиш на умрял :twisted: може би ?

Comment

Originally posted by "Parabellum"

Посоките на света могат да се определят без компас по дърветатат. При тях мъхът в основата винаги расте откъм северната страна на дървото!

Ще го кажа на бившия си Взводен. Като бях първи курс бяхме на едно леко учение, Та споменатия достопочтен мъж за малко да ни затрие в гората със своите знания по ориентиране .

Comment

Originally posted by "Michael Wittmann"

Ами ако нямаш нито компас нито часовник, нито наблизо има дървета... тогава какво?
                              Слънцето винаги изгрява от изток и залязва на запад.
                              SNN

Comment

Working...
                              X