Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Правопис

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

[quote="Michael Wittmann"]Беззапетайкаджия - това звучи гордо ! 8)

Ами така де запетайките в Българския са бошлаф работа. Не е да речем като в Английския където една запетайка може да промени 100% смисъла на дадено изречение спрямо друго макар и думите (и буквите даже ) от [/quot]
    Надявам се, че не греша, но когато "които"върви с прелог( например от или за), запетайката се поставя преди предлога.
    Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш...

Comment

Точно така е.

Още един, нуждаещ се от секретарка. :twisted:
      scharfschutze ®

Comment

Съжалявам вече съм заета
        Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш...

Comment

ОБЯВА:
          Търси се спешно секретарка.
          Изисквания: да знае правописа; да носи на майтап
          scharfschutze ®

Comment

Вие двамата май наистина искате с ЗВЯРА да ви направим на водни знаци на асфалта :twisted:

Гадинки
            Ruhm und Ehre der Waffen SS

Comment

Originally posted by "d`za"

Съжалявам вече съм заета
              Точно така! За тези думи ти вдигам заплатата :tup:
              То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

ОБЯВА:
                Търси се спешно секретарка.
                Изисквания: да знае правописа; да носи на майтап

Аз мисля, че писар и секретар(ка), поне през епохата на античността и на средновековието, не е било женска професия.

Моя прескромност... мога да си предложа услугите, ако е необходимо (срещу едно добро заплащане, разбира се)...
                Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

Comment

Нинджа първо започни да пишеш на кирилица, а не на маймуница
                  То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Originally posted by "Michael Wittmann"

Вие двамата май наистина искате с ЗВЯРА да ви направим на водни знаци на асфалта :twisted:

Гадинки
                    Що, бре, аз ти тръся секретарка, а ти искаш на воден знак да ме правиш. :lol:

Готово, ето сега имаш секретар. Или по-точно писар. Не е като секретарка, но какво да се прави, такъв има. Това не е концерт по желание. :lol: :lol:
                    Той ще си вземе мастило и перо, а може и чук и длето. Ти решаваш, след като е твой. Само за парите не знам как ще се разберете. :twisted: :lol:
                    Ще трябва да му плащаш и "вредни условия на труд", заради чука.

Други желаещи за секретарки?! :twisted:
                    scharfschutze ®

Comment

Petko Yotov's website - cyrillic alphabet and fonts, cyrillic converters, winamp cyrillic howto's, freeware utilities, calendars. Страницата на Петко Йотов - кирилица, кирилизация, конвертори латиница-кирилица, уинамп, шрифтове, вечен календар.

Тук можете да пишете на кирилица, без да имате българска клавиатура. Сьздайте свойта фонетична клавиатура.

Оттук, бихте могли да кирилизирате или латинизирате текстовете си, можете да създадете свой собствен стандарт на писане!!!

Bulgarian High Park with Forum, Chat and Games. You will find there also Strawberry Translator - a tool for automatic conversion between Cyrillic and Latin alphabets.

Този сайт подкрепя Инициативата за въвеждане на стандарти за транслитерация между кирилица и латиница и за фонетична клавиатура.
                      Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

Comment

Нинджа, искренно ти се извинявам ако съм те засегнал с поста си.Просто исках да е весело. Ако съм те обидил, то тогава трия всичко което съм написал

Comment

Нинджа, ти да не се обиди, ние само се шегуваме в тази тема за правописа.
                          scharfschutze ®

Comment

Българската асоциация за компютърна лингвистика е научна организация с идеална цел, обединяваща хора и организации, работещи в областта на естествения език и езиковите технологии.

Не се обиждам.

Comment

Originally posted by "NInja"

Българската асоциация за компютърна лингвистика е научна организация с идеална цел, обединяваща хора и организации, работещи в областта на естествения език и езиковите технологии.

Не се обиждам.
                              Благодаря ти!

Comment

Една смислена тема с доста смислен текст, безгрешно написана - както откъм правописни, така и откъм пунктуационни грешки, така и откъм стилистични и морфологични, ако щете! Лингвистично и исторически достоверен текст!

Авторът му (тоест - аз) застава зад всяка буква и запетайка в текста.

Идете и се научете
                                КАК СЕ ПИШЕ БЕЗГРЕШНО НА КИРИЛИЦА,
                                пък, чак след това,
                                давайте акъл на другите
                                какво и как да (не) пишат!

Конфуций казва: "Не проповядвайте нещо, което не искате или не можете да направите!".

А вижте си вашите текстове на кирилица - с колко и с какви грешки са пълни?

Вижте ТУК:

DaoBg.com форуми ->Главен ->Култура ->
                                Японският език - Нихонго, Начални стъпки в японския език!

P.S.

А знаете ли, колко време ми отне да превеждам от френски (не е трудно, иска време, обаче),
                                да пиша на латиница!, после да трансформирам на кирилица, да проверявам за грешки...
                                Да редактирам до безпогрешност...

Колко от вас го правят... ей така - заради другите читатели?!

Ама нали трябва да ви бъде ПРИЯТНО да четете, да не ви болят очичките,

да прехвърлите и петия (явно - сакрален - за някои) ред...

Comment

Working...
                                X