Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ataka

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ataka

Малко със закъснение, но по-добре късно, отколкото по-късно.
    Понеже тук много се дискутира Атака, а аз не съм много запознат с тази политическа сила, реших да проверя каква е тази коалиция. Оказа се, че Национално движение за спасение на отечеството (с председател Илия Киров), Българска национално-патриотична партия (с председател Петър Станиславов Манолов), Съюзът на патриотичните сили и воините от запаса "Защита" образуват Атака.
    Лично аз нямам нищо срещу воините от запаса, но какво точно е тази организация 'Защита' незнам. В ел. издание на 'Дневник' прочетох, че 'Атака' били крайно леви. Иначе тук се дискутира, че били крайно десни. На сайта им бъркотията става още по-голяма.
    В крайна сметка реших да ползвам познатата схема 'питай някой друг'. Така, че ако някой има нещо да казва около Атака - това е мястото!
    Last edited by Avatarx; 27-06-2005, 13:09.
    Проблемът на форума :damnyou:

"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
    Паисий Хилендарски

Малко със закъснение, но по-добре късно, отколкото по-късно.
    Понеже тук много се дискутира Атака, а аз не съм много запознат с тази политическа сила, реших да проверя каква е тази коалиция. Оказа се, че Национално движение за спасение на отечеството (с председател Илия Киров), Българска национално-патриотична партия (с председател Петър Станиславов Манолов), Съюзът на патриотичните сили и воините от запаса "Защита" образуват Атака.
    Лично аз нямам нищо срещу воините от запаса, но какво точно е тази организация 'Защита' незнам. В ел. издание на 'Дневник' прочетох, че 'Атака' били крайно леви. Иначе тук се дискутира, че били крайно десни. На сайта им бъркотията става още по-голяма.
    В крайна сметка реших да ползвам познатата схема 'питай някой друг'. Така, че ако някой има нещо да казва около Атака - това е мястото!
    Защита е с председател литератора Румен Леонидов. По лични мои мнения - доста крайна организация, но успя да изтегли към себе си членове от всички подобни съюзи. Р. Леонидов беше известен книжал от СДС, така че крайно леви....
    http://www.bukvite.com

Comment

bukvite написа
      Защита е с председател литератора Румен Леонидов. По лични мои мнения - доста крайна организация, но успя да изтегли към себе си членове от всички подобни съюзи. Р. Леонидов беше известен книжал от СДС, така че крайно леви....
      Какво значи от всички подобни съюзи? За запасняците ли става въпрос (пардон, за резервистите?)?

"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
      Паисий Хилендарски

Comment

Жириновски в български вариант. Не, че НЯКОИ неща не са както ги казват, но то така не става.

Comment

Ето една добра статия по въпроса кой е Волен Сидеров:
          http://izbori.dnevnik.bg/show.php?id=424.
          We don't see things as they are, we see them as we are
          ---Anais Nin----

Comment

dibo написа
            Ето една добра статия по въпроса кой е Волен Сидеров:
            http://izbori.dnevnik.bg/show.php?id=424.

Добре де Атака нали е коалиция?! Защо само за този Сидеров приказват всички?

П.С. Помогнете ако някой има кръв АБ на http://forum.boinaslava.net/showthread.php?t=7228

Паисий Хилендарски

Comment

Младежката организация на атака са тези: www.bgns.net
              Този линк към съюзници на "атака" съм го публикувал и преди, но явно има нужда отново: "http://novazora.net/ataka/story_02.html"
              Дали са леви или десни? Мисля, че няма значение, те просто са много крайни.
              Ето 20те им принципа, обявени преди изборите:
              "20 принципа на Национален съюз АТАКА:
              1. България е еднонационална, монолитна държава, неподлежаща на разделяне по нито един от следните принципи: верски, етнически, културен. Различието по произход или вяра не може да се поставя над националната принадлежност. Който прави това, се самоотделя от българската нация и държава и не може да има никакви претенции към тях.
              2. Официалният език в България е българският и в националните медии, издържани от държавния бюджет, не може да има емисии на друг език. Забрана и ясни санкции за етнически партии и сепаратистки организации.
              3. Строги санкции за ругателство с български национални светини и хули срещу България.
              4. Здравето, социалната сигурност, образованието, духовният и материалният просперитет на българската нация са приоритет номер едно за държавната власт. Те стоят над влизането в политически, военни или други международни съюзи.
              5. Българската държава е длъжна да осигурява здравето, социалната сигурност и условията за духовен и материален просперитет на всички българи с всички средства на държавната власт.
              6. Всеки български инвеститор, предприемач и производител е с предимство пред всеки чуждестранен до изравняването на стандарта ни на живот със средноевропейския. Българското производство, търговия и банки трябва да са в български ръце.
              7. Данъците и доходите в България трябва да бъдат съобразени с възможностите и нуждите на българското население, а не с изискванията на МВФ и Световната Банка.
              8. Приватизационните сделки подлежат на ревизия.
              9. Българският бизнес, независимо държавен или частен, се подпомага от държавата във и извън границите й.
              10. Генерален прочит на бюджетната схема и преразпределението на бюджета в полза на българските граждани, а не на управленската върхушка. Съкращаване на администрацията.
              11. Програма за преодоляване на демографския срив сред българите.
              12. Незабавно изтегляне на войските ни от Ирак.
              13. Напускане на НАТО. Неучастие във военни блокове. Пълен неутралитет. Никакви чужди военни бази на българска територия.
              14. Референдуми по всички важни въпроси, засягащи живота на над 10% от нацията.
              15. Българската земеделска земя не се продава на чужденци при никакви условия.
              16. Преразглеждане на затворените глави в преговорите с ЕС и предоговаряне на неизгодните за България клаузи. Отмяна на договора за затваряне на АЕЦ Козлодуй.
              17. Прекратяване на българската зависимост от МВФ и Световната банка
              18. Провеждане на операция „Чисти ръце”. Разследване на криминално забогателите и всички сделки с участие на политици, както и сделките по външния дълг.
              19. Конфискуване на незаконно придобитото имущество и създаване на фонд за безплатно медицинско обслужване с конфискуваното. Правна формула на понятието “национално предателство”. Съд за национални предатели.
              20. Законово въвеждане на минимална цена на труда - почасово заплащане, отговарящо на средноевропейското."

Повечето от тях са си чист популизъм, както и сам можеш да прецениш, след като ги погледнеш.
              А да, щях да забравя, погледни форума им на адрес: http://www.atakabg.com/forum/
              Той също е показателен.
              43. Превъзходството не е въпрос просто на пазени в тайна техники.
              57. Със здрав разум не се постигат велики неща.
              71. Не е мъдър човекът, който критикува времето, в което живее.

Comment

Значи аз гласувах за тях, защото ми писна да ме управляват едни и същи хора, които само се въртят кой да управлява и да ни ограбват по най-различен начин. За това народа не гласува защото вече просто нямаше за кого те са все едни и същи лица. Пък и както отива работата нищо чудно БСП и НДСВ да се коалират и какво ще стане хората пак ще останат излъгани защото тези които гласуват за БСП не обичат НДСВ и обратното, а те сигурно ще се коалират и това плюе на тяхния глас.

Иначе този Леонидов вече не е заедно с тях дори още преди изборите. Знам че той направи партията "Гранит". Да ти кажа и аз не знам каква е партията АТАКА дали лява или дясна, сигурно както винаги истината е някъде по-средата. А тези тъпанари от www.bgns.net, които направо не навиждам ги гледах по предаването "Сблъсък" и те се обявиха против гласуването и до колкото знам нямат нищо общо с АТАКА макар че са били на някой митинги. Значи много ракоболни са гласували за атака и също така много хора от различна възраст с различно образование долу горе по равно проценти от всички категории и не мисля че трябва да ги сравняваш с тези от БНС или някакви термини като фашисти, ксенофоби и т.н. мился че това е тъпо.

Вярно че е наистина е много крайна което донякъде и аз не одобрявам, но явно българите търсят ново спасение. Пък и някои хора от атака казват че не мразят турци или цигани те просто искат всички да бъдем равни и да спазват законите, като например циганите да си плащат тока. Или да се махнат новините на турски език, което наистина е недопустимо.

Не знам вие какво мислите за атака или за кого сте гласували ама това си е лично моето мнение.
                Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Shelenberg,

Харесва ми логиката ти. За да има баланс, на една крайност противопостави друга крайност - правилно ли те разбирам? Аргументите ти са много логични, в противовес на тези, които размахват износените клишета "фашизъм", "расизъм" и т.н.

П.П. Харесва ми и подписа ти
                  Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
                  A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

таз програма е пълен смях в поне 15 от точките.
                    По моя преценка съм обективен.

Comment

Ами Nick правилно си ме разбрал. А подписа съм го взел от едно предаване (казва се "Сите Българи Заедно"), в което се пеят и играят български и македонски песни и хора и се канят гости и се дискутират теми от историята на България главно свързани с македонския въпрос.

Иначе lzl знам че някои от точките звучат малко налудничаво, но чак пък голям смях не бих казал, спокойно могат да се изпълнят поне част от тях.
                      Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Заключвам темата превантивно.
                        albireo написа
                        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Working...
                        X