Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БСП печели изборите

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

разбор

така дълго време не съм влизал просто нямам редовен достъп до интернет на морето където работя сега...но пък сега намерих малко време и ще пусна моя разбор на изборите.Общо взето не съм изненадан изненадата за мен идва от атака дотолкова че макар и да очаквах националистически вот поради откъснатоста ми от медиите и малкото свободно време не бях разбрал за тази нова организация като цяло резултата и се вписва в очакванията... но да започнем едно по едно...
    БСП - твърдия електорат излезе и гласува имам чуството че всички до набор 65-70 са с промити мозъци неискам да обидя никои но така си мисля, човек познаващ нашата история и въобще наясно с приоритетите на българия в началото на 20 век му е ясно че те почти са ни унищожили а колко поразии нанесоха на плодородната ни земя е друг въпрос да не отварям темата за изкуствено създадения промишлен комплекс в страната и заводи гиганти като кцм и тн.. но при тази ниска активност процента около 30% е нормален за тях лично аз очаквах около 25%
    НДСВ - последните няколко месеца силна атака към обществото и изчистване на имиджа очаквано падане както и предполагах 22 % нищо изненадващо завъртяха кампанията си около наи-успешните и популярни фигури в редиците ми.
    ДСБ- наи-силния възход Костов показа че е прав малко очаквано за всички но не и за мен. повечето хора свързват одс с костов... не е лъжа че те бяха наи-успешното управление на България в последните години и тогава започнаха процесите които сега намират своя завършек въпреки пречките като приемането в нато и предстоящото влизане във ЕС.
    ОДС- без алтернатива умиращ съюз, да гледаш в миналото не е начина да печелиш гласове ... нужни са нови лица и идеи... имам чуството че със падането на Надежда Михайлова от лидерския пост ще се върнат при Костов... като това ще е едно от условията за обединяването на сините партии.
    БНС- какво да ги коментирам софиянски е силен във софия..аз от 4 години съм в БЗНС и какво да кажа стари лица няма свежи идеи разчита се на името и историята без реална алтернатива....нужда от сериозни промени..ВМРО - грешка че се коалираха но пък успяха да вкарат хора в парламента иначе нямаше да минат границата.. мисля си че част от вота които те щяха да вземат сами отиде при атака тъи като основните им гласоподаватели не ги асоциират със коалицията която сключиха..
    Атака -изненадата на избора но не и като цяло,... при развитието на обществото ни и постояното чакане и гледане от страни е нормално националната идея да се засили израз станаха атака след като Вмро се скри във коалиция... лицата в атака са били или са се въртяли около политиката искат реванш не мисля че съюза е много стабилен крепи се на лидера си и реваншизма... едно е ясно ще са постояна опозиция и срещу всички процеси които върват сега с страната ....
    другите партии под чертата - нищо изненадващо бяха без потенциал новото време влезли във власта под крилото на царя се помислиха за всемогъщи трудно въждам някои от тах да се върне във власта скоро.
    Очаквания:
    мандат за БСП които ще бъде върнат поради невъзможноста за коалиция.. царя ще иска председателския пост или след 2 години президентския като после с промяна в конституцията да се върне монархията... бсп никога няма да се съгласи...Всяка друга възможна коалиция на БСп няма да събере 120 + от депутатите в парламента...
    мандат за НДСВ при коалиция с Дпс набират 90 депутата ако добавим Бнс и ОдС почти достигат заветните 120 всичко ще е на кантар и много преговори ДСБ невлизат в сметката костов ясно заяви че е срещу царя и БСП.. как беше поговорката бог забавя но незабравя. Костов е на същия принцип... Още повече че тои е наясно че при повторни избори и по висока изберателна активност ще вземе повече гласове и ще има по-силни позиции.
    мандат за ДСП пълен провал.... никакъв шанс...
    дори ида се състави някакъв кабинет очаквам извънредни избори до 2 години наи- късно 2007 и с това и забавяне на влизането ни в ЕС до 2009 и да влезем заедно с румъния.. и да сложим краи на разширяването на ЕС за влизките 20 години... това е което аз мисля и виждам... да видим коментарите ви
    bulgaria on three seas

Comment

pop69 написа
      Витман знаеш много добре, че Буш е поставен от монополи и корпораций.
      Кои монополи? Върху коя сфера от щатската икономика някой има монопол?

Comment

Вотът за "Атака" се обяснява лесно ако свържете две от съобщенията в тази тема:
        ДПС е първа, ПЪРВА!!! политическа сила не само в Кърджали, където винаги е била, но и в Шумен, Разград, Търговище, Силистра. В Тръговище достига почти до 50% от гласувалите.
        И след това не ви ли се вижда логично следващото:

· Атака е трета политическа сила в Русе, Плевен и Велико Търново.
        Лично аз, моето семейство и приятелите ми дадохме своят анти-цигански вот за Атака.
        Давай за жизнь, давай, брат, до конца,
        Давай за тех, кто с нами был тогда.
        Давай за жизнь, будь проклята война,
        Помянем тех, кто с нами был тогда.

Comment

Още малко за изборите

Ето и резултатите в Торонто:
          пореден номер в бюлетината
          Партия/коалицияброй гласове%-тен дял
          6

Национално Движение Симеон Втори149 32.89%
          8
          Демократи за Силна България140 30.91%
          3
          "За България" (Българска Социалистическа Партия)56 12.36%
          19
          Обединени Демократични Сили53 11.70%
          14
          Атака31 6.84%
          12
          Български Народен Съюз8 1.77%
          13
          Новото време 5 1.10%
          11
          Коалиция на розата 4 0.885
          9
          Коалиция "Да живей България" 2 0.44%
          17
          Движение за Права и Свободи2 0.44%
          2
          "Напред България" 1 0.22%
          5
          "Камара на експертите" 1 0.22%
          18
          "Българска християнска коалиция" 1 0.22%
          Проблемът на форума :damnyou:

"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
          Паисий Хилендарски

Comment

Успехът на БСП не е изненада - за това говорих още преди изборите. Станишев изглеждаше определено доволен, но според мен не толкова от успеха на БСП, отколкото от неуспеха на НДСВ. Съотношението 30:20 му дава възможност да стане премиер. По увереността, с която говореше, мисля че въпросът за бъдещото правителство вече е договорен. Всъщност най-вероятно ще се запази досегашната управленска коалиция БСП-НДСВ-ДПС. Коалицията начело със Станишев ще се ползва от тайната подкрепа на Атака, т.е. атакаджиите без официално да подкрепят правителство ще гласуват за него, поне в рискове моменти.

А сега - битката за БГ Парламент 2005г.

БКП: В авангарда - Коалиция за розата - верни синове и дъщери на партията, като цяло структура с неясни позиции и задача да събере заблудени гласове. Предния отряд на партията бе тотално разбит.
            Основни сили: Коалиция за България - старите кадри бяха превъоръжени с модерни евросоциалистически идеи. Удържаха решителна победа.
            Ариергард - Атака: съставен от верни синове на Партията, някои със стаж в ДС. Върви след основните сили и събира отпадъците след превъоръжаването - иначе казано антинотовци, анти-ЕС, радетели за съюз с братки Китай и това, което е останало от СССР. Друга задача е да обере недоволните от ромите; последните пък за пореден път с кебачета и бира бяха приласкани от основните сили. Може да се каже, че и те имаха успех.

СДС - официално СЪЮЗ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ (неофициално СЪЗДАДЕНО ОТ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ)
            На левия фланг: Мозер, Софиянски и ВМРО. като цяло конформиски настроените сили, готови да се коалират с всеки, в името на властта.
            В центъра: ОДС - това което остана от СДС, след като Костов си прибра омаскарените боклуци. Начело най-успешния министър - Надето и за през избирателите прочистена от мръсотията коалиция.
            В дясно: ДСБ Костов и рушвет-компания, лошата рапутация на отбора се компенсира от властната фигура на вожда.
            Общо за СДС - поражение по цялата фронтова линия.

ДПС - с твърд избирателен електорат; участва с всички сили и получи желаното.

царската гвардия:
            основните сили: НДСВ предвождани от самия НВ и неговия генерал-лейтенант; неуспех, но не чак толкова тежък.
            ариергард: НОВО ВРЕМЕ - оперативно-тактическа задача да събере заблудени гласове. След некадърен опит за прилагане на стратегическия план "Клинтън" (иначе казано да дръпнат гласовете на гей-общноста) - катастрофално поражение.

"Евророма" - ромите в България (за разлика от българите) за пореден път показаха здрав разум и прагматичност - предпочетоха да получат ежеизборната скара-бирата на БСП, пред моралното удовлетворение да видят Азис с компания бандюги в парламента.

Comment

:1087:Taka като чета и ако вярвам на всичко написано... всички са комунисти и подкрепят БСП!
              Проблемът на форума :damnyou:

"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
              Паисий Хилендарски

Comment

:mike:
                Живея в тази държава!..
                Спазвам правилата/законите/!..
                Редовно си плащам данъците и таксите!..
                Не съм престъпник и съм в нормално психическо състояние!..

Кое не ми позволява да критикувам и да искам обяснение от политиците!?.. :x

Това, че не ги смятам достойни за моят вот и доверие!?..

.
                ..И кажи ми ти страннико,
                чувал ли си звук,
                по- велик от тропота на хиляди коне!!?...

Comment

Като са недостойни за твоя вот(мнение),защто са достойни за твоите съждения?
                  Политическото мнение на човек,се изразява имено,чрез вота.
                  Ако си мислиш,че не си гласувал-се лъжеш.С настоящата система на гласуване,гласът ти е разпределен.
                  Честито!Никога няма да разбереш за кой.

Липсата на политическа култура,е голяма трагедия за България!
                  "Търпение и време, време и търпение..."
                  Кутузов

Comment

Кой колко депутати ще вкара?

1. КЗБ - 31% - 83 д.
                    2. НДСВ - 20% - 53 д.
                    3. ДПС - 13% - 33 д.
                    4. Атака - 8% - 21 д.
                    5. ОДС - ~8% - 20 д.
                    6. ДСБ - 6% - 17 д.
                    7. БНС - 5% - 13 д.

Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

Comment

Като са недостойни за твоя вот(мнение),защто са достойни за твоите съждения?
                      Политическото мнение на човек,се изразява имено,чрез вота.
                      Ако си мислиш,че не си гласувал-се лъжеш.С настоящата система на гласуване,гласът ти е разпределен.
                      Честито!Никога няма да разбереш за кой.

Липсата на политическа култура,е голяма трагедия за България!
                      А като системата за гласуване е калпава, кой е виновен!?.. Преди малко чух, че имало някакви проблеми с разпределението на мандатите в Кърджали.. Поради особенности, в тази система на гласуване, оказва се че 17 000 гласа дадени за кандидата на БСП там, няма да стигнат той да бъде избран, дакато за всеки спечелен мандат за ДПС са били нужни по 12 000 гласа.
                      Явно според някои, тези хора "справедливо" няма да получат представителство - въпреки че са гласували...
                      Калпава система?..
                      Кой е отговорен?.. Нима същите хора които приеха този закон, сега не водят листите на всички парламентарно представени партии и коалиции!? :sm113:
                      Какво?. Да гласувам с негативизъм, за едните срещу другите?..
                      Да гласувам за по - малките мекерета - срещу по - големите?..
                      Отново се лансираха лица за народни представители, които имаха в миналото възможност като добри управници - но се провалиха!..
                      Но те отново напират и са в челото на листите - поради системата ни за гласуване, дори и да има някой в листата, за който искаш да дадеш гласа си, но той е по - назад - твоят глас облагодетелствува върхушката!..
                      Много справедливо!...
                      Ако в една часна компания, ръководството и се провали пред акционерите, какво следва!?..
                      Да си ходи?.. Нормално!..
                      А в политиката? Провалят се пред избирателите, но отново се завъртат на въртележката за власт!..

.
                      .
                      Last edited by BAGA_TUR; 27-06-2005, 22:07.
                      ..И кажи ми ти страннико,
                      чувал ли си звук,
                      по- велик от тропота на хиляди коне!!?...

Comment

Когато учех в София на центъра до Попа имаше един надпис на една стена
                        "ИЗБОРИТЕ НЕ ПРОМЕНЯТ НИЩО, АКО ПРОМЕНЯХА ЩЯХА ДА ГИ ЗАБРАНЯТ"

Comment

Каквото и да стене според мен сами си заключихме вратата за ЕС с тия избори!
                          1. заради БСП
                          2. заради Атака
                          и най важното! спирам да гледам шоуто на Слави, ще гледам парламентарен контрол то пък един контрол...
                          Много хора се подлъгаха с предизборните програми на тези две партии защото едната обещава работи които не може да изпълни ( както знаете БСП си най богата партия в БГ. и няма да си бръкне в джобовете да даде на хората защото ги ограби още през 89 г. с приватизацията и поставените си милионерчета МултиГруп и други.) а какво да кажа за Атака??? Да взема да си ходя в Турция? Да преживея пак онзи ужас от възродителния процес ли?
                          За каква едниност на народа ми говори Волен Сидеров? Хората не мислят ли че когато са гласували за Атака и нейната чисто фашистка програма ще си навлекат големи проблеми такива каквито станаха в Босна и Хецеговина?
                          И защо циганите в трудови лагери? И защо турците в Турция?
                          ОК! Ако е така и стане така, някои от Атака ще вземе ли да мете улиците,други ще отидат ли да берат тютюна по чукарите???
                          Не ми се вярва...
                          Циганите били крадливи,турците били отцепници...
                          Помислете малко кои са най големите крадци в тая държава и кои са най големите отцепници.
                          Най- ярките звезди на род османски
                          корони носят и седят на трона царски,
                          покорни са на заповедите господни
                          делата им добри и благородни.
                          И да воюва за правата вяра
                          на бащин трон султан се възцарява.

из " Корона на историите " на Ходжа Садеддин

Comment

Страшна ли е Атака

:sm100: Прочетох внимателно мненията за ситуацията в страната след изборите. Познавам някой от представителите на Атака и следя още от 1991 г. проявите и дейността на Волен Сидеров. Доколкото мога. Днес слушах разбор на избирателите на Атака. Според социолозите за нея са гласували към 60 % мъже и около 40 % вишисти. В петте възрастови групи са равномерно представени. Тоест всички категории български граждани са чули и част от тях са харесали в определена степен Атака. За тях гласува голяма част от българската интелигенция и средните и дребни собственици и предприемачи. И по-активно мислещата част от това стадо наречено български народ(казвам го с най-голямо съжаление).
                            :sm186: Обаче много бързо се появиха негативни изявления, които ни внушават, че Атака са неофашисти. И направо фашисти. И веднага се пускат кинокадри с Хитлер и негови митинги, на които хората го подкрепят най-активно. Мисля, че това са опити да се размаха плашилото на нацизма и зад него да се скрият пак онези наши политици намърдали се на топло и под крилото на неприкосновеноста и благополучието. За наша сметка. И за техен кеф. Обаче сега като се размърдват пластовете, като че ли ги хваща страх. За безметежното им богатско съществуване. Под маската на демокрацията и пр. глупости и митове за наивници.
                            Във всички страни има подобни политически формирования, които в техните парламенти говорят с прав текст това което народа и без друго си знае и коментира, но неговите народни избранници не смеят да кажат официално. Спомнете си Жириновски и как отстоява руските национални права в тяхната дума. Такъв ни е необходим от много време и нанас. За да казва пред всички част от истината. Директно и право в очите на нашите управници. И да може да активизира част от населението за по-остри мерки за съпротива срещу явните грабежи и посегателства над нашия национален суверенитет. Ако изобщо имаме такъв.
                            :twisted: Аз лично се радвам, че в тъпото политическо стадо, което доволно си преживя (охолно преживява), се появява един озъбен хищник, който малко да постресне там присъстващите и да ги накара да разберат, че малко от малко трябва да правят това, за което уж са избрани. И че не са венчани за власта, парламента и големите пари, и че могат много-бързо да се озоват на бунището на политиката - разбирай в затвора, където им е мястото на голяма част от тях.
                            :stupid: Ще наблюдавам с голямо внимание развитието на Атака и ще видя ще се сбъднат ли предположенията и подозренията за тях. И до къде:nworthy:
                            От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

Comment

Mehmed II fatih написа
                              други ще отидат ли да берат тютюна по чукарите???
                              Не ми се вярва...

Хайде само това не споменавай, защото тютюнът получава големи субсидии благодарение на Доган от което всички губим.
                              За краденето - Доган не е като да не e крал, че и то най-продължително май ще се окаже неговото.
                              По моя преценка съм обективен.

Comment

Mehmed II fatih написа
                                Каквото и да стене според мен сами си заключихме вратата за ЕС с тия избори!
                                1. заради БСП
                                2. заради Атака
                                Много преди да стигнем до там сами да си заключим вратата поради някоя от двете горни причини, ЕС ще ни я заключи преди това. Предвид, че в момента Е.К. е в лека кома и това, че настроенията там далеч не са приятелски, ако ЕС реши да не ни включи, и Блеър да ни е премиер, пак няма да ни вземат. Някой да е чел бисерите в Фракфуртер Алгемайне Цайтунг на бъдещата германска канцлерка (това има ли го в женски род като дума?)? "Мацето" говори за непълноправно членство!
                                "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
                                Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

Comment

Working...
                                X