Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нещо интересно...
Collapse
X
-
-
Гост
-
Нямам нищо против диамантените мини (нито тези за злато, рубини, смарагди, изумруди, сапфири и т.н.), но както се казва, не ми хвалете мината, хвалете ми диамантаКато намерят диамант по-тежък от 3126 карата (знаете ли колко прави това в килограми :p ), тогава ще си говорим пак кой е по-по-най.
"Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.
Comment
-
VladDracul написаЯ, имало и други, които се ровят за ДиамантиПроблемът на форума :damnyou:
"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
Паисий Хилендарски
Comment
-
Гост
-
mellisa написаКато намерят диамант по-тежък от 3126 карата (знаете ли колко прави това в килограми :p )...
Да не би пък да е много? Аз изпивам повече ракия на едно сяданеНикто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Nick написаДа не би пък да е много? Аз изпивам повече ракия на едно сядане
valo написаА какво означава свенливото ти премигване?Пардон, време и място исках да кажа!
Виж тук
Проблемът на форума :damnyou:
"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
Паисий Хилендарски
Comment
-
Nick написаАми, знаем. Един карат = 0.2 грама; 3126 карата = 0.6252 килограма
Да не би пък да е много? Аз изпивам повече ракия на едно сядане
За съжаление не знам колко са точките на Кълинана (всъщност не ми се смята, защото официално грамажа е 621,2 грама).
Така или иначе много ми се ще да видя някой, който ще изпие или изяде подобно количество диаманти :mhehe:
А пропо, знаете ли кой е единственият минерал, способен да среже диамант?
Аватаркс, хората може и да са се променили, но не и жените :lol:"Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
Comment
-
mellisa написаТеоритично във формулата влизат и така наречени 100 точки, които се дават за чистота на диаманта. Например един камък с 75 точки тежи 0.20 / 100 * 75 = 0.15 или 0,75 карата.
1. Остеняване (Cut) - силно опростено, основен показател е колко добре фасетите отразяват светлината.
2. Чистота (Clarity), от най-високо към по-ниско качество - FL (flawless), IF (internally flawless), VVS1 & VVS2 (very, very slight inclusions), VS1 & VS2 (very slight inclusions), SI1 - SI3 (slight inclusions), I1 - I3 (included)
3. Цвят (Color) - от D (безцветен) до Z (оцветен)
4. Тегло (Carat) - виж по-горе.
Накратко, оценката е комплексна, но отделните показатели не участвуват с коефициент, а се цитират независимо.
Не ме питай как знам това и колко ми струва досега :not: Само ще спомена, че съм женен от много време, което, съотвeтно, означава много различни годишнини...Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Всъщност таблицата за цветовете, които си приложил е според Gemological Institute of America и се отнася до диамантите, влизащи в категорията °безцветни° (друг е въпросът, че явно стигат до някакви силни нюанси, по дефиниция са безцветни). Но е заблуда, че най-ценният диамант е безцветният диамант (но ако ще е безцветен, да се според приложената от теб схема), има много различни цветове, които струват повече и от абсолютната чистота - така наречените Fancies.
Ако не се лъжа, най-търсени бяха кървавочервените, след това зелените (най-големият зелен диамант е в музея в Дрезден), има особено красиви диаманти с цвят на кехлибар и тук вече не става въпрос за жълто в смисъл на несъвършенно бяло, а според легендата Наполеон е щял да откупи свободата си с няколко особено редки розови диаманта, наречени фантазия. Например прословитият Регент в Лувъра е синкав, Хоуп е син, Орлов в Москва е жълт, също както и Тифани, който обаче е по-наситено жълт.
Ох, хайде да спрем, че темата е трудна за мен
VladDracul написа
Та да си дойдем .... на картинката."Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
Comment
-
VladDracul написа
Та да си дойдем .... на картинката.
The Excelsior *which means higher* is not only one of the worlds largest diamonds it is the second largest diamond ever found. It originally weighed 995.2 carats. The diamond was cut into ten pieces, the three largest weighing 158, 147 and 130 carats. These pieces were then cut into 21 gems ranging from 70 carats to less than 1 carat. An African mine worker found the diamond as he was loading his truck, he kept the find secret until he could safely turn it over to the mine manager who rewarded him with some money, a horse and a saddle.
Хайде да не ти напомням за резюме.Проблемът на форума :damnyou:
Паисий Хилендарски
Comment
Comment