Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ППУ?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

ППУ?

Тези дни ми попадна в ръцете гилза с (cal .44) и по точно (.44 Remington Magnum).Това което ми направи впечатление е едино допълнително обозначение (ППУ).Не можех да се сетя какво е и реших да проверя.Преметнах бая страници из нета но не открих нищо.Почвам да си мисля, че ще да е на фирмата производител.Но и така да е пак ме интересува пълното и наименование.Така, че във вас ми е надеждата.

Хубаво е да има снимка, ама като няма, мога само да предположа, че е от Први Партизан в Югославия. Те правят (правеха?) доста калибри за износ. Прилича ли на надписа, показан на първата снимка?
    Attached Files
    Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
    A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Ох, ама и братята сърби имаха едни наименования Први Партизан...

Comment

Надписите са по абсолютно същия начин разполжени. Даже шрифта май е същия(99% гилзата не е в мене за да проверя и потвърдя с 100% :mike: )
        Но "У" - то ми е съмнително има си онази извивка в основата специфична за кирилицата.Докато надписа "Югославия" е на латиница.Щеше да e написано "ППY"

Comment

Политкомиссар написа
          Надписите са по абсолютно същия начин разполжени. Даже шрифта май е същия(99% гилзата не е в мене за да проверя и потвърдя с 100% :mike: )
          Но "У" - то ми е съмнително има си онази извивка в основата специфична за кирилицата.Докато надписа "Югославия" е на латиница.Щеше да e написано "ППY"
          Надписът си е на кирилица. Буквата "П" я няма в латиницата, така че ПП няма как да се комбинира с Y (игрек).
          Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
          A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Nick написа
            Надписът си е на кирилица. Буквата "П" я няма в латиницата, така че ПП няма как да се комбинира с Y (игрек).
            :sm113: Много съм зациклил значи :wall: .Загледал съм се в по дребните детайли, а гледай значи :1087: :tup:
            Attached Files

Comment

Working...
            X