Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой плаща днес

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Кой плаща днес

Говорихме си вчера с един приятел, и стигнахме до обсъждането на това кой плаща днес сметките, когато сте на среща.
    Интересно ми е да чуя вашата гледна точка, когато излизате с една жена/момиче, оставяте ли я да плати сметката или не?
    Или дори, очаквате ли тя да си плати сметката или предпочитате вие да платите, но я оставяте след спор да го стори ?
    И ако я оставяте, причините само финансови ли са или бихте я оставили да плати дори да бяхте милионер ?
    "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
    Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

В моя слуй -плаща който е взел по-скоро заплата
    "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Уф

Мисля, че е ясно, че не говоря за женени двойки или такива, в които вече има установен ритъм на живот.
      Говоря наистина по-скоро за самото начало.
      "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
      Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

Comment

По равно струва ми се
        Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
        Проект 22.06.1941 г.
        "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

моето скромно мнение

Според мен, нормалното съотношение е от 3 до 4 към едно. И въобще жената (обикновено) е цвете и факта че е решила да огрее живота ми решава нещата при мен, а и чисто практически при по-малко от 20-на срещи и излизания на месец се вижда че да платиш 15-на пъти не е толкова много. Изключение е единствено ако момичето е някаква феминистка и т.н. Но по принцип галантността, кавалерството и плащането на сметката (в приведеното от мен по-горе съотношение) са това което отличава мъжа от жената, а не разликата в половите им органи. Разбира се тук визирам само 99% от жените, защото винаги има 1% които просто...

Comment

Брях, отдавна беше това, не помня точно... Май по-скоро е както дойде (сега във всеки случай би било така). Е, разбира се, имаше го май този момент с желанието аз да платя сметката някога много отдавна (кавалерството), но мисля че това по-скоро остана в далечното миналопо обективни причини. Ако пак стигна дотам не знам точно как ще станат нещата.

Comment

Разказът "Банкнота от 1 000 000 лири стерлинги" на Марк Твен е писн за мен. Ако сте го чели - знаете за какво става въпрос.

Comment

Ами с момичетата с които съм излизал особено на първа среща за моя радост всички са проявявали желание да плащат, но от кавалерство аз плащам, като разбира се малко спорим за това и им казвам по време на краткия спор айде другия път ти ще почерпиш (естествено с шеговит тон) макар че са ме черпили момичета на следващите срещи (е само две от тях). Иначе по нататък в следващите излизания 10-20% плащам аз, а останалите пъти всеки своето
                Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

За HELLCAT е немислимо дамата да плаща сметката !!!!!
                  SEMPER AGRESSUS

Comment

Тю, тю, изостанали аборигени - в Европата всеки си плаща сметката, туй кавалерството е забранено със закон
                    А и що за глупаво кавалерство, да плащаш... Тая думичка е предвидена за по-възвишени неща.
                    Лично за мен, хмммм......... Бих казал, че ако съм с правилното момиче това кой ще плати не играе ама никакво значение
                    XV mile the sea brode is
                    From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Е, аз съм от старото поколение, възпитано в духа на "аборигенството" !!! Млади приятели мои, чуйте какво ще ви каже стария HELLCAT - ако искате да спечелите сърцето на една жена - бъдете кавалери ! Нищо не стопля така женското сърце както тези дребни наглед жестове - да станеш на крака, когато ТЯ пристигне в кафенето..да й поднесеш стола .. или да й държиш палтото...да й подадеш ръка на слизане от МПС ... Кавалерството носи в себе си онзи заряд романтизъм по който копнеят тайно в себе си жените ...
                      SEMPER AGRESSUS

Comment

Има един принцип: Който кани той плаща Не мога да кажа, че го следвам стриктно, но докато не съм се опознала достатъчно добре с човека, с който излизам си плащам моя дял

Comment

Working...
                        X